Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Félek, nem fogom tudni beoszta...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Félek, nem fogom tudni beosztani a pénzt, ha összeházasodunk?

Figyelt kérdés

Elég szegény családból származom. Többnyire csak anyu keresett, de soha egy forintot nem költhetett magára, apu még két kifli árát is képes volt elszámoltatni, a saját részéről persze semmit.

Jelenleg a vőlegényemmel élek. Ő átlagosan keres (150 000 és 200 000Ft között van a bevétele, változó, mert munka mellett mással is foglalkozik). Én eddig (5 hónapig) munkanélküli voltam, kevés saját megtakarítással (15 000Ft). A kaját és a számlákat az ő pénzéből álltuk, a saját kis kiadásaimat (kozmetikum, pipere) a megtakarítottból.

Végre ajánlottak nekem is munkát. Az egyik helyen 100 000Ft körül kapnék, a másik helyen 300 000Ft körül.

Még nem tudom, megkapom e valamelyiket, sok a pályázó, előbb interjúztatás lesz. Mindkét állással és fizetéssel elégedett lennék.

Tudom, hogy még semmi sem biztos, de gondolatban már ígyis rettegek, mi van, ha rám szakad a "gazdagság" (otthon 4en éltünk 100 000ből, szóval ahhoz képest), nem tudom majd beosztani, és mindent megveszek majd, ami kimaradt az életemből, nem tudok majd megmaradni a szegényes színvonalamon.

Hogy kerülhetném el ezt?

Volt valaki hasonló helyzetben?

Az esküvőnk jövő nyáron lesz, arra sem ártana félretenni.

2014. okt. 13. 14:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Beszélj a barátoddal erről és együtt tervezzétek a kiadásokat és a félre tett összegeket. A fizetés felét tegyétek el, a másik feléből meg éljetek. Meglátod hogy működik, és mindig tudsz 1 kicsit módositani rajta.
2014. okt. 13. 19:42
 12/12 anonim ***** válasza:

Mi is 9-eshez hasonló megoldást használjuk. Megjön a fizu, mindjárt hó elején a megbeszélt megtakarításokat "kivesszük", hogy nehogy a seggére csapjunk (van amit lekötünk, van amit egy megtakarítási számlára vezetünk át).

Utána befizetjük a számlát, ill a "kajapénzt" is elkülönítjük. A többit lehet magunkra költeni.

Az elején írd össze, hogy miket vettél az adott hónapban (bevásárlás, kozmetikumok, tisztítószerek stb), így látod, hogy mennyi kell kb., hogy fenntartsátok magatokat és mennyit lehet az élvezet oltárán feláldozni.

2014. okt. 14. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!