Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Félek, nem fogom tudni beosztani a pénzt, ha összeházasodunk?
Elég szegény családból származom. Többnyire csak anyu keresett, de soha egy forintot nem költhetett magára, apu még két kifli árát is képes volt elszámoltatni, a saját részéről persze semmit.
Jelenleg a vőlegényemmel élek. Ő átlagosan keres (150 000 és 200 000Ft között van a bevétele, változó, mert munka mellett mással is foglalkozik). Én eddig (5 hónapig) munkanélküli voltam, kevés saját megtakarítással (15 000Ft). A kaját és a számlákat az ő pénzéből álltuk, a saját kis kiadásaimat (kozmetikum, pipere) a megtakarítottból.
Végre ajánlottak nekem is munkát. Az egyik helyen 100 000Ft körül kapnék, a másik helyen 300 000Ft körül.
Még nem tudom, megkapom e valamelyiket, sok a pályázó, előbb interjúztatás lesz. Mindkét állással és fizetéssel elégedett lennék.
Tudom, hogy még semmi sem biztos, de gondolatban már ígyis rettegek, mi van, ha rám szakad a "gazdagság" (otthon 4en éltünk 100 000ből, szóval ahhoz képest), nem tudom majd beosztani, és mindent megveszek majd, ami kimaradt az életemből, nem tudok majd megmaradni a szegényes színvonalamon.
Hogy kerülhetném el ezt?
Volt valaki hasonló helyzetben?
Az esküvőnk jövő nyáron lesz, arra sem ártana félretenni.
A pénz kezelését meg lehet és meg is kell tanulni.
Picit furcsállom, hogy a megpályázott állások jövedelemszintje között ekkora különbség legyen: bruttó 150 ezer és bruttó 450 ezer azért elég nagy szórás...
Ha "csak" a kevesebbet fizető állás jön össze, akkor is havi 250 ezer lesz a bevételetek, ennyit azért be lehet osztani, és tartalékot is tudni kell képezni belőle.
Mert nagy különbség van a két munkaidő és a munka felelősségteljessége közt.
Amelyik többet fizet, ott elvárnak több idegennyelvet, messze van, egész napos sietség, koncentrálás, felelősség..szóval jól fizet, de fárasztó.
A másik kevésbé felelősségteljes, kisebb a hajtás, kisebb a felelősség, nem kell hétvégézni, és a ledolgozandó órák száma is kevesebb.
én egy excel táblát vezetek abban minden benne van :-)
no nem árucikkenként hanem nagyobb vonalakban
minden nap pontosan látom mennyi van a kasszában és azt is h ha felesleges kiadás volt
Az esküvőre nem kell pénz, csak akkor, ha lakodalmat akartok. Annak nincs sok értelme, ha kevés a pénzetek.
Közös kassza legyen, nem enyém-tiéd.
Vezess háztartási naplót.
Rezsi, élelmiszer, tisztítószerek, egyéb.
Ha minden hónapban átnézed, akkor látod, hogy hol költöttetek feleslegesen.
Nálunk bevált. Mindkettőnknek van egy összeg, amit előre meghatároztunk, a saját kiadásainkra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!