Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Házasság alatt szerzett...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasság alatt szerzett javakról való lemondás, hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Házasságban élünk a férjemmel, nem akarunk elválni, minden rendben van. Viszont anyósom azt gondolja, hogy én jól kiterveltem ezt az egészet és csak a pénz miatt vagyok a fiával. Persze ez nem így van, a lakásunk nem is az én nevemen van épp emiatt, hanem 100%-ban a férjem nevén. Sose érdekelt, hogy mennyi pénze van..

Szóval szeretnék írni egy papírt, hogy válás esetén lemondok mindenről ami "járna", nem kell a fele semminek. Ezt gondolom ügyvéddel kell megiratni. Van ennek valami hivatalos megfogalmazása? Illetve ezt egyedül is megtehetem, a férjem beleegyezése nélkül is? Mekkora ügyvédi díjat reális egy ilyen papírért fizetni!

Köszi!

2014. okt. 8. 21:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ennek semmi értelme, mert még nem tudhatod, hoyg mit hoz a jövö. Adott esetben ha netán meghal a párod, akkor egy ilyen papír alapján az anyósék az utcára tehetnek téged - és gondolom, ezt azért mégsem akarod.
2014. okt. 8. 21:42
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon nagy butaság az, amit tenni készülsz.

Nehogy már egy idióta anyós miatt lemondj arról, ami a tiéd és járna is. Simán az utcán köthetnél ki, ha váltok vagy valami történik. Ne legyél hülye, gondolkozz.

2014. okt. 8. 21:46
 3/13 anonim ***** válasza:
szerintem inkább ne foglalkozz az anyósoddal, ne mondj már le azokról a dolgokról amik neked járnának az ő két szép szeméért
2014. okt. 8. 21:48
 4/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Egyrészt, hiába írtok bármilyen papírt, ha az az egyik félre nézve aránytalanul hátrányos, nem fogják figyelembe venni válás esetén.

Másrészt, ha csak az anyós megnyugtatása a cél, akkor ügyvédnek beöltözött ismerőssel ingyen is elkészíthettek egy ilyen "iratot".

Harmadrészt, akár a legfőbb közjegyző is hitelesíthetné az írásotokat, az anyósod akkor sem nyugodna meg tőle, ha meg mégis, két héten belül lenne új ötlete, hogy mi a baja veled. Ne törődj a kedves anyóssal, remélem a férjed téged pártol.

2014. okt. 8. 21:48
 5/13 anonim ***** válasza:

Az anyós azért neheztel rád, mert "elraboltad" a kicsi fiacskáját ez miatt akar mellőle eltávolítani, mert már nem ő az anyuci kicsi fia, mert van párja.

Ne légy hülye, ne írass semmi ilyesmit sem, hogy lemondasz bármiről, főleg nem azért, hogy az anyósodat megnyugtasd. Eddig sem tudtad megnyugtatni, a papír után sem tudod, főleg, hogy a közös ingó és ingatlan lemondás után teljesen kisemmized magad egy olyan nő miatt, aki nem is kedvel téged.

Mégis a párodnak neki kellene adnia a vagyonát? Együtt élsz a férjeddel, közös célokat és tennivalókat tűztetek ki. Mi lesz, ha megszületne a gyereked, és a pároddal rossz történne, akkor az anyós bármikor az utcára tehet.

Ha annyira nem akarod a házat ( nem tudom, hogy közösen vettétek e vagy sem), attól még lehetne hasznonélvezeti jogod a házon. ( vagyis anyóspajtás nem tehetne téged nagyon ki, és bár nem vagy tulajdonos, nem tudod eladni a házat, mégis jogod lesz ott lenni...stb.) De az ilyenekkel kapcsolatba beszélj egy ügyvéddel, ők jobban tudják.

Ha esetleg nem lenne pénzed ügyvédre, akkor a szegények ügyvédjéhez is fordulhatsz, tudtommal ingyen adják a tanácsokat.;)

2014. okt. 8. 21:50
 6/13 A kérdező kommentje:

Azért itt ne gondoljatok vagyonokra. Panelban élünk, amit hitelből vettünk.

Csak már tényleg idegesít, hogy anyósom ezt gondolja rólam..

8 éve vagyunk együtt, gyerekünk is van már, azt gondoltam majd látja, hogy nem érdekel a férjem pénze.

2014. okt. 8. 21:51
 7/13 anonim ***** válasza:
Felesleges lenne tenned bármit is, nem fogsz neki megfelelni, mert a létezésed zavarja, amiért a fia veled van. Mindig találna új okot, amiért te lennél a szemét.
2014. okt. 8. 21:54
 8/13 anonim ***** válasza:

Panelban éltek, amit hitelre vettetek. Közös gyereketek is van. Mégis miért mondanál le a részedről, amikor házasok vagytok?! A házasság vagyonközösség is, ha jól élünk, akkor az egész család jól él, ha nem, együtt nélkülözünk.

Gondold már meg mit csinálsz! Mit foglalkozol anyósod véleményével? Gondolj a gyerekeidre, ha ilyen lépést tennél, egy esetleges válásnál nem csak az utcára kerülnél, de a gyerekeidet sem lenne esélyed nevelni. Férjed miért nem teszi helyre az anyját, hogy a saját életével foglalkozzon?!

2014. okt. 8. 21:59
 9/13 anonim ***** válasza:

Már így is hátrányban vagy a férjeddel szemben, ha a házasságotok alatt és hitelből vettétek a lakást, és neked nincs benne tulajdonod.

Nem is értem,ebbe hogyan egyezhettél bele.

Talán külön kasszán vagytok a férjeddel? Mert akkor az nem házasság, csak lakótársi viszony.

2014. okt. 8. 22:49
 10/13 A kérdező kommentje:

Ez nem volt kérdés sosem. Én 20 voltam, a férjem 30 amikor találkoztunk. Ő előtte vette meg éppen az első lakását (hitel+örökség nagyszülőktől), logikus volt, hogy odaköltözöm. Gondolom innen jött anyósom ellenszenve. A hitelbe én nem segítettem be, azt a férjem fizette. A jelenlegi lakásunkat az előző eladásából plusz hitelből vettük. Mivel én gyakorlatilag nem fizettem bele az előzőbe, nem is éreztem jogosnak, hogy a nevemre kerüljön a mostani lakásból akármennyi is.

Azt hiszem anyós annyit mondogatta már a férjemnek a véleményét, hogy talán a férjemben is felötlött a gondolat, hogy mi van ha lelépek a fél lakással.. (Illetve a fél hitellel, mert a lakás nincs kifizetve, max a hitelt vihetném..)

2014. okt. 8. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!