Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság alatt szerzett javakról való lemondás, hogyan?
Sziasztok!
Házasságban élünk a férjemmel, nem akarunk elválni, minden rendben van. Viszont anyósom azt gondolja, hogy én jól kiterveltem ezt az egészet és csak a pénz miatt vagyok a fiával. Persze ez nem így van, a lakásunk nem is az én nevemen van épp emiatt, hanem 100%-ban a férjem nevén. Sose érdekelt, hogy mennyi pénze van..
Szóval szeretnék írni egy papírt, hogy válás esetén lemondok mindenről ami "járna", nem kell a fele semminek. Ezt gondolom ügyvéddel kell megiratni. Van ennek valami hivatalos megfogalmazása? Illetve ezt egyedül is megtehetem, a férjem beleegyezése nélkül is? Mekkora ügyvédi díjat reális egy ilyen papírért fizetni!
Köszi!
Szerintem nagyon nagy butaság az, amit tenni készülsz.
Nehogy már egy idióta anyós miatt lemondj arról, ami a tiéd és járna is. Simán az utcán köthetnél ki, ha váltok vagy valami történik. Ne legyél hülye, gondolkozz.
Szia!
Egyrészt, hiába írtok bármilyen papírt, ha az az egyik félre nézve aránytalanul hátrányos, nem fogják figyelembe venni válás esetén.
Másrészt, ha csak az anyós megnyugtatása a cél, akkor ügyvédnek beöltözött ismerőssel ingyen is elkészíthettek egy ilyen "iratot".
Harmadrészt, akár a legfőbb közjegyző is hitelesíthetné az írásotokat, az anyósod akkor sem nyugodna meg tőle, ha meg mégis, két héten belül lenne új ötlete, hogy mi a baja veled. Ne törődj a kedves anyóssal, remélem a férjed téged pártol.
Az anyós azért neheztel rád, mert "elraboltad" a kicsi fiacskáját ez miatt akar mellőle eltávolítani, mert már nem ő az anyuci kicsi fia, mert van párja.
Ne légy hülye, ne írass semmi ilyesmit sem, hogy lemondasz bármiről, főleg nem azért, hogy az anyósodat megnyugtasd. Eddig sem tudtad megnyugtatni, a papír után sem tudod, főleg, hogy a közös ingó és ingatlan lemondás után teljesen kisemmized magad egy olyan nő miatt, aki nem is kedvel téged.
Mégis a párodnak neki kellene adnia a vagyonát? Együtt élsz a férjeddel, közös célokat és tennivalókat tűztetek ki. Mi lesz, ha megszületne a gyereked, és a pároddal rossz történne, akkor az anyós bármikor az utcára tehet.
Ha annyira nem akarod a házat ( nem tudom, hogy közösen vettétek e vagy sem), attól még lehetne hasznonélvezeti jogod a házon. ( vagyis anyóspajtás nem tehetne téged nagyon ki, és bár nem vagy tulajdonos, nem tudod eladni a házat, mégis jogod lesz ott lenni...stb.) De az ilyenekkel kapcsolatba beszélj egy ügyvéddel, ők jobban tudják.
Ha esetleg nem lenne pénzed ügyvédre, akkor a szegények ügyvédjéhez is fordulhatsz, tudtommal ingyen adják a tanácsokat.;)
Azért itt ne gondoljatok vagyonokra. Panelban élünk, amit hitelből vettünk.
Csak már tényleg idegesít, hogy anyósom ezt gondolja rólam..
8 éve vagyunk együtt, gyerekünk is van már, azt gondoltam majd látja, hogy nem érdekel a férjem pénze.
Panelban éltek, amit hitelre vettetek. Közös gyereketek is van. Mégis miért mondanál le a részedről, amikor házasok vagytok?! A házasság vagyonközösség is, ha jól élünk, akkor az egész család jól él, ha nem, együtt nélkülözünk.
Gondold már meg mit csinálsz! Mit foglalkozol anyósod véleményével? Gondolj a gyerekeidre, ha ilyen lépést tennél, egy esetleges válásnál nem csak az utcára kerülnél, de a gyerekeidet sem lenne esélyed nevelni. Férjed miért nem teszi helyre az anyját, hogy a saját életével foglalkozzon?!
Már így is hátrányban vagy a férjeddel szemben, ha a házasságotok alatt és hitelből vettétek a lakást, és neked nincs benne tulajdonod.
Nem is értem,ebbe hogyan egyezhettél bele.
Talán külön kasszán vagytok a férjeddel? Mert akkor az nem házasság, csak lakótársi viszony.
Ez nem volt kérdés sosem. Én 20 voltam, a férjem 30 amikor találkoztunk. Ő előtte vette meg éppen az első lakását (hitel+örökség nagyszülőktől), logikus volt, hogy odaköltözöm. Gondolom innen jött anyósom ellenszenve. A hitelbe én nem segítettem be, azt a férjem fizette. A jelenlegi lakásunkat az előző eladásából plusz hitelből vettük. Mivel én gyakorlatilag nem fizettem bele az előzőbe, nem is éreztem jogosnak, hogy a nevemre kerüljön a mostani lakásból akármennyi is.
Azt hiszem anyós annyit mondogatta már a férjemnek a véleményét, hogy talán a férjemben is felötlött a gondolat, hogy mi van ha lelépek a fél lakással.. (Illetve a fél hitellel, mert a lakás nincs kifizetve, max a hitelt vihetném..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!