Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért mondják sokan, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mondják sokan, hogy a házasság csak egy papír?

Figyelt kérdés
Mikor nyilvánvalóan nem így van rengeteg előnye van pl. a gyereknek nem kell apasági igazolás, ha valami bajod van a férjedet kérdezik meg először, hogy mit dönt, öröklésnél is fontos. Tényleg vannak akik úgy gondolják hogy nem jár semmi előnnyel jogilag?
2014. szept. 14. 10:54
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
20. Ez ugyanígy előfordul élettársi kapcsolatban is.
2014. szept. 14. 12:12
 22/27 anonim ***** válasza:
35%
Igen, előfordul, DE élettársi kapcsolatban nem fogadják meg egymásnak a felek az anyakönyvvezető, a pap (+ Isten) előtt, hogy együtt lesznek és nem bántják a másikat. Érted már?
2014. szept. 14. 12:16
 23/27 A kérdező kommentje:
Ertem de ezek szemelyisegfuggo dolgok nem jogi kategoria. Szerintem akit megcsalja a masikat azt nem erdekli hogy a pap elott ki mondta az igent vagy nem.A megcsalt felet meg nem vigasztalja hogy hazas vagy elettars mert ugyanolyan rosszul erzi magat.
2014. szept. 14. 12:54
 24/27 anonim ***** válasza:
6 éve élek együtt a párommal, ő már a kapcsolatunk elején kijelentette, hogy nem fog házasodni. Sem engem, sem mást nem vesz feleségül. A szülei nagyon csúnyán váltak el. Én szerettem volna esküvőt, de már belenyugodtam, hogy nekem nem lesz. Jogilag lehet fontos lenne, de az érzéseinken nem változtatna. Boldog vagyok vele ,,papír" nélkül is.
2014. szept. 14. 12:56
 25/27 anonim ***** válasza:
48%

"Szerintem akit megcsalja a masikat azt nem erdekli hogy a pap elott ki mondta az igent vagy nem."

Épp ez a baj. Tehát akkor: minek is házasodnak össze?

Érdekes, hogy a tetoválásra is azt mondják hogy páros tetkót soha ne csináltassunk, mert ki tudja mit hoz az élet. Mégis a házasságot ami állítólag 'halálod napjáig tart' mindenki pártolja és már azt nézik ki aki nem házasodik... pedig ugyanolyan súlyúnak KÉNE lennie, de mégsem az, mert az emberek folyamatosan hátrálnak ki belőle évek után. Kíváncsi vagyok hány ember házasodna össze, ha TÉNYLEG soha nem lehetne elválni. Így gyakorlatilag nincs nagyobb felelősség az embereken, mivel ugyanúgy el lehet válni, mint ahogy szakítani lehet egy párkapcsolatban, maximum valakinek a pénze bánja.

2014. szept. 14. 12:59
 26/27 anonim ***** válasza:
72%
Az én szüleim majdnem 30 éve együtt vannak, egyikük sem akart soha házasodni. De mindenük közös. Bár lehet, hogy nem mernek felelősséget vállalni.
2014. szept. 14. 13:59
 27/27 anonim ***** válasza:
38%

A sok válás nem azért van, mert a házasság intézménye rossz dolog, hanem azért mert akik összeházasodtak, nem vették komolyan, szartak bele a kapcsolatba és tönkretették azt. Ez a 2 ember hibája nem a házasságé.

A házasság nem csak papír, hanem annál sokkal több.

Hivatalos összetartozás (Ha nem vagy házas, akkor hivatalosan egyedülálló vagy, hiába élsz valakivel)

vagyonközösség

felvehető nevek

részt vehetnek mesterséges megtermékenyítésben (a bejegyzett élettársak pl nem)

macerásabb a válás. (együtt élésnél csak összepakolod a cuccost és lelépsz, ennyire egyszerű)

A csak papír kifejezés egyszerűen hibás, és rosszul használják sokan.

Akiknek nem fontos a házasság, (mert nekik semmi pluszt nem ad) azok is ezt mondják, csak rosszul fejezik ki magukat.

Azok is ezt mondják akik NEM AKARNAK 1 ember mellett elköteleződni, és várnak jobbra. Kifogásként használják.

Valamint azok is akik a pénzüket féltik. (Bár erre ott lenne a házassági szerződés). Szóval ebben az esetben is kifogás....

2014. szept. 14. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!