Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt olyan, akin már valamennyire látszott a terhesség, mikor férjhez ment? Vidékiek vagytok?
Hogy viselte a rokonság, ha mondjuk egy faluban éltek? És ti hogy viseltétek?
Nekem budapestinek ez tökjó hipster dolog, azt gondolom, hogy teljesen rendben van, mert ezek aztán "bevállalták". :)
De vidéken él még ez a sztereotípia, hogy csak azért vesznek el, mert gyereket vársz? Vagy már ott sincs ez erősen? És, valamennyire ez igaz egyébként, hogy azért házasodnak, hogy a jogi ügyek tisztázottak legyenek?
Nem készülök házasodni még, és nem is várok babát, de a barátom egy 300 fõss faluból származik Felvidékrõl, így tudom nagyjából, hogy mit gondolnak a témáról.
Természetesen emberfüggõ, de a legtöbben nem nézik rossz szemmel. Itt úgy gondolják, hogy ha már becsúszott a gyerek, akkor a férfinak kötelessége támogatni a lányt és vegye is el. Akkor szólnák meg, ha elhagyná.
Budapesti vagyok, nem zavar, ha valaki terhesen házasodik, az viszont igen, ha valaki ilyen közönséges és bunkó kifejezéseket használ. Az meg pláne, ha ezt utána ráfogja arra, hogy a fővárosi léte miatt teszi...
Nem tudom, mi lenne ebben a "hipster" dolog, meg "bevállalás", de max. azok beszélnek így, akik igazából egyáltalán nem budapestiek, csak beköltözöttek, és azt hiszik, hogy így kell... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!