Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meg lehet ennyiből élni egy fiatal házaspárnak manapság?
Én sajna csak nettó 82ezret keresek, a férjem olyan nettó 210e körül hoz haza minden hónapban (mindketten többdiplomásak vagyunk egyébként).
Most költözünk albérletbe, az havi 70e plusz rezsi, gyerek még nincs.
(Neki van egy saját kis garzonja, azt 50e ft-ért adja ki albérletbe, tehát ez is hozzájön a havi bevételekhez)
Kicsit aggódom a költségek miatt.. Ti mennyit költötök havonta ételre, italra, ruhára, szórakozásra?
Mi a férjemmel 120 ezerből élünk vidéken, megvan mindenünk ami kell. Az én fizetésemet félretesszük.
Nem igazán esett még le...ha a férjednek van egy saját lakása, akkor miért nem költöztök oda? Meg lehetne spórolni a 70 ezres albérletet például. Erre eddig miért nem gondoltatok? Amíg nincs gyereketek addig jó az egy szobás lakás is, ha arról van szó....annyival kevesebbet kell takarítani.
Nálunk havonta a kaja,pia,mosószer stb 50 ezer,
plusz biztosítások 20 ezer
rezsi a legnagyobb hidegben 35 ezer, a többi évszakban kevesebb (15-30 ezer között)
közlekedés, a férjemnek 3000 ft körül
Szoktunk járni szórakozni, de többnyire ezek nem pénzes programok a haveri körrel. Pár havonta veszünk nekem kínai kaját, a férjemnek mekit. És havi szinten könyveket. Pénzes program inkább kettesben, vagy családdal van, de nem túl gyakran mert mindenki dolgozik, és hétvégén szeretünk pihenni. Itthon is szoktunk együtt játszani, filmet nézni stb...Nem szeretünk mindig elmászkálni.
Ruha nekünk nem kell havonta mert pénzkidobásnak tartjuk. Ha valami hordhatatlan, akkor veszünk helyette mást, de amióta együtt vagyunk, pl egyikünk se vett ruhát, mert nem volt rá szükség.
Óvónőként többet keresnél!
Amúgy mi 230-240 ezerből élünk ketten.
26N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!