Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Iszik! Hogyan tovább?
Az első férjem szerencsejáték függő volt. Most a második férjemmel élek, aki egyre jobban iszik. Szóltam neki, hogy ez nekem NAGGYON nem tetszik (alkoholista szülők gyereke vagyok).Három gyerekem van, közöltem, hogy az én gyerekeim nem fognak úgy felnőni, ahogy én.
Rendesen dolgozik, anyagi gondjaink nincsenek. Lassan megfulladok! Válással nem is akarok fenyegetőzni, nem akarom elveszíteni, mert szeretem. Nem veszekszik, csak morog amikor iszik, de bennem olyan feszültség van olyankor, hogy sistereg a levegő. Mit tegyek, hogy abbahagyja? Nem vagyok hajlandó így élni. tapasztalatokat szeretnék olvasni olyanoktól,akik jártak hasonló cipőben.
"Mit tegyek, hogy abbahagyja?"
Basszus...ha alkoholista szülők mellett nőttél fel, akkor volt időd rájönni, hogy ezt nem fogja abbahagyni, sőt, ahogy telik az idő, egyre inkább elissza az eszét, és annál agresszívebb, rosszabb lesz. Ha meg már most folyamatosan ideges vagy, akkor csak még inkább tönkre fogsz menni az idő múlásával.
Te mondtad hogy a gyerekeidnek nem akarod azt az életet, ami neked volt, most mégis ezt akarod tenni velük.
Te egy áldozat szerepet játszol minden kapcsolatodban.
Ha valóban nem akarod, hogy a gyermekeid és részt vegyenek egy alkoholistával folytatott játszmában,
akkor költözzetek el a gyerekekkel egy két hétre valahová. Érezze meg milyen lesz majd a hiányotok, az élete nélkületek. Ha részegen könyörög majd felesleges vele tovább kínlódnod. Ha a hiányotok kijózanítja, akkor van miről beszélgetni. Kezeltesse magát az addiktológián. Menjetek el együtt a háziorvoshoz, aki megírja a beutalót. Ha az Ő szemszögéből neki nem okoz az alkohol problémát, akkor csak tovább szaladgálsz a mókuskerékben.
Nem erre vagyok kíváncsi! Kösz a semmit! ( Majd jól ordítok rá, mocskos alpárin, az megoldja a helyzetet.biztosan abbahagyja az ivást, ha a gyerekek is üvöltenek. Ha nem , akkor majd a 4. 5. házasságom biztosan sikerül.)
Hasznos választ szeretnék!
Orvosi segítséget kérni.
Ha elég erős ember és a kapcsolatotok is erős akkor megpróbálhatjátok magatok is hogy leszokjon.
Mi apósomnál értük el azt hogy egyre kevesebbet igyon. Felesége halála után indult el a lejtőn és a végén már kétnaponta tökrészeg volt.
Félévig veszekedtünk, könyörögtünk neki de volt hogy csak simán elmondtuk neki hogy mi lesz ennek a vége, mire végre célba értünk. Sosem lett teljesen tiszta de elértük hogy napi 4-5 sör helyett csak 1et igyon (volt olyan is amikor lecserélte alkpholmentesre) és a napi 8-10 feles helyett max 2t ivott de akkor már sokat mondtam. Soha többet nem láttuk részegnek. Előtte egész nap csak itta a saját pálinkáját, borát, aztán este irány a kocsma és jöhettek a sörök, borok. Viszont ő idős makacs ember volt, dokihoz sosem tudtuk volna elráncigálni de annyi szerencsénk volt hogy az életét azért féltette.
Ne hagyd egyedül a párod anélkül hogy megpróbálnál neki segíteni. Nem könnyű tudom de ha szereted akkor harcolni kell vele, küzdeni érte hogy megváltozzon. Ha elhagyod akkor csak mégrosszabb helyzetben lesz és mégeggyel több oka lesz az ivásra.Azt viszont elfogadom hogy elhagyni és nem foglalkozni vele könnyebb mint megpróbálni segíteni rajta. Te döntöd el melyik utat választod.
9,es vagyok: először azt kellene kiderítened miért is iszik. Mindig valami pótolnak a függőséggel.
Apósom azt mondta azért iszik mert amíg részeg addig legalább boldognak érzi magát. A felesége halála után nem találta a helyét.
A párom megismerkedésünk előtt szerencsejátékfüggő volt. Azt mondta azért mert céltalannak látta az életét, nem volt normális kapcsolata. Annyi volt az élete hogy be reggel a melóba este haza és azt mondta akkor volt boldog felhőtlen amikor játszott. 10 éve vagyunk együtt, sose volt azóta kaszinókban. Haverokkal szokott pókerezni de ott csak 500 ft'ot játszik el és a hangulat miatt megy, van hogy én os megyek :)
Szóval ha sikerül kideríteni mi az a baj amiatt iszik akkor már közelebb vagy a megoldáshoz. Függő csak azokból lesz akiknek gondjai vannak. Lekellene ülnetek nyugodtan beszélgetni egyet, hátha kiderül mi a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!