Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy házasság során "örökölhetek" adósságot?
Most ez így lehet, hogy furán hangzik, de a páromnak jött egy végrehajtó levele, még valami múlt béli dologgal kapcsolatban. (tehát a lényeg, hogy akkor még semmi közünk nem volt egymáshoz)
Az van a papírra írva, hogy akiken behajtható a tartozás, az az adós, de ha rajta nem hajtható be, akkor az adóstárs.
Ha mi most házasok lennénk akkor én lennék az adóstárs?
Az lehet.
Csak akkor kérdés, hogy az a halom csekk bizonylat, ami pénz az ex nevére és címére ment minden hónapban évek óta, és pont a gyerektartás összege, azzal mi lett?
Lehet, hogy csak egy ideig nem fizette, csak ugye 2011 óta szép nagy tartozássá halmozódott fel, meg ebből egy nagy rész ezeknek a behajtóknak a díja.
Ülj le a férjeddel és beszéld meg vele, hogy mi ez, miből van, hogyan fogjátok megoldani.
Nagyobb városokban van ingyenes jogsegély szolgálat, oda is elmehettek a papírokkal, hogy segítsenek értelmezni.
Akkor most szájba rágósan. (ez nem mindenkinek szól)
VAN csekk évekre visszamenőleg a mai napig, KIVÉVE 3 hónapot, ami 2011-ben volt.
A "tartozás" 60 ezerről szól, a többi kamat, meg mindenféle költség.
Itt nekem az nem tiszta, hogy ha csak 6 hónapra visszamenőleg lehet bármit is követelni, akkor hogy jön elő egy ilyen régi ügy?
Ha nem most jött elő, mert ugye 2011 nem most van, akkor miért nincs már vége?
Anno volt a páromnak bejelentett munkája, nevén autó, tehát simán levonhatták volna onnan.
(Sőt, akkor még az ex-nél lakott papírforma szerint)
Ez így jogilag lehetséges?
Tehát én XY-on követelek valamit, aztán ha ő nem tudja bizonyítani az ellenkezőjét, akkor viszik a házát, autóját, fizetését?
Valaki írta, hogy létezik ingyenes jogi tanácsadás. Olyat hol keressek?
Itt nekem az nem tiszta, hogy ha csak 6 hónapra visszamenőleg lehet bármit is követelni, akkor hogy jön elő egy ilyen régi ügy?
Ha nem most jött elő, mert ugye 2011 nem most van, akkor miért nincs már vége?
Mert cseszik fizetni. Most is az jön le szavaidból, hogy még részletben sem szándékozik törleszteni így egyre csak nő a tartozás.
"Mert cseszik fizetni. Most is az jön le szavaidból, hogy még részletben sem szándékozik törleszteni így egyre csak nő a tartozás."
Persze, hogy nem szándékozik, mert amit már kifizetett, azt miért fizesse ki 2-szer?
Ha te mondjuk elveszítenél 3 havi rezsi számlát (tudom, hogy itt nem elveszett a csekk, csak hát nem tudom mivel szemléltetni)
és jönne egy halom büntetés, hogy te ekkor és akkor nem fizettél víz-villany-gáz számlát, pedig te tudod, hogy igenis, hogy fizettél, akkor te arra törekednél, hogy újra befizesd, vagy arra, hogy az igazadért harcolj?
Miért akarna megúszni rongyos 3 havi cuccot, mikor minden lehető dolgot a tartásdíjon felül megvesz a gyereknek (már amire telik, így főleg én járulok hozzá anyagilag)?
Csak nem akar balek lenni. (bár most csúnya leszek, de eddig is az volt, hisz nem történt volna ez)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!