Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hasonlít házastársatok a veletek ellentétes nemű szülőtökre? Akár külsőre, akár belsőre?
Azt mutatják kutatások, a nő olyan férfit keres, mint az apja (mert ő gyerekkortól ő a Férfi megtestesítője), a férfi pedig olyan nőt, mint az anyja (mert úgy képzeli el a házastársi viszonyokat, ahogyan az anyja viszonyult az apjához).
Akár külső, akár belső hasonló tulajdonságokat fel tudtok fedezni a párotokban+szüleitekben?
Sem külsőre, sem belsőre nem hasonlít apukámra. Talán csak annyi azonos, hogy mindkettőnek kék a szeme.
És én sem hasonlítok a férjem anyukájára.
Ennek ellenére boldogok vagyunk együtt:))
Nem hasonlít rá egyáltalán sem külsőleg, sem belsőleg.
Mondjuk nálam ez lehet, hogy tudatos volt, mert szüleimnek nagyon rossz volt a házassága apukám hibájából. Tehát olyan párt soha életemben nem akarnék, mint ő.
Én azt a tézist hallottam, hogy vagy a szülőt keresi az ember a másikban, vagy annak szöges ellentettjét.
Nekem apámmal nem túl rózsás a viszonyunk, így párom kb. abban hasonlít rá, hogy neki is fütyije van, meg sokat tudnak beszélni (de nem ugyan arról és úgy). A többiben teljesen a másik véglet.
Én anyósomra jobban hasonlítok. Külsőre annyi, hogy én is alacsony vagyok, kék szemű. Belsőre meg hajjaj :) Mind a ketten rendezkedünk, intézkedünk, menedzseljük a velünk egy háztartásban lévők életét, jár a szánk, mint a kacsa feneke, és mind a kettőnknek meg van a maga mániája. Főzni mind a ketten szeretünk és "kísérletezősen", amit meg is szoktunk vitatni, hogy hogyan viselték a "labor egerek" :)
Különbség annyi van, hogy én nagyon pontos vagy, és mindent szeretek előre megtervezni (na ez az egyik mániám), anyós pedig mindenhonnan elkésik és szeret improvizálni.
Nalam igy van. A parom tiszta apukam:).
En meg az o anyukajara hasonlitok, bar inkabb kulsore.
Hála az égnek, nincs hasonlóság! :)
Én is olvastam már erről a kutatásról, hallottam róla, hogy van ilyen, de nálunk ez nem így van, nem véletlen szerintem.....nem akarnék olyan férjet, mint amilyen az én anyámnak volt.
Nálam érdekes. Apám egyben a legjobb ember a világon, és egyúttal nagyon nehéz gyerekkorom is volt, ennél jobban ebbe nem mennék bele. A férjemet úgy választottam, hogy ő is pontosan olyan legyen, mint apu, és sikerült, mert ő a második legjobb ember a világon. :) Viszont a rossz dolgokban pedig pont az ellentéte. Szóval a férjem tökéletes, és igen, a jó részében pontos mása édesapámnak.
Én viszont nem hasonlítok anyósomra semmilyen téren, legalábbis még sosem mondta a férjem. Nincs vele baj, de azért mások vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!