Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Manapság miért várnak 30 éves...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Manapság miért várnak 30 éves korig, vagy tovább a házassággal?

Figyelt kérdés

A baráti körömben 25.től 32 éves korig vannak férfiak, nők. A legtöbbnek van párkapcsolata, 6-7 éves kapcsolatok is. Viszont még senki nem házas.

Konkrétan, az egyik párról tudjuk, hogy ők nem akarnak végleges elköteleződést egymással, ezért nem házasodnak, félnek tőle.

Egy másik férfi barátom pedig azt mondta, hogy ő vár...majd 30 felett. Mi lehet ennek az oka?

Azon kívül persze akik nem akarnak házasodni. Miért várnak ilyen sokan 30 éves korig, vagy még hosszabb ideig a házassággal?

2014. júl. 13. 00:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
78%
A volt barátom azt mondta, ő azért nem fog soha megházasodni, mert szörnyű volt a szülei házassága, és ő azt nem akarja még egyszer átélni. Szerintem pedig a rossz házasságot a két fél teszi szörnyűvé, nem magával a házasság intézményével van a gond. Több évnyi együttélés után szakítottunk, én találtam valakit, akinek fontos vagyok én és fontos volt a házasság, és összeházasodtunk. De mire a volt barátommal szakítottunk - vele sem húszévesen jöttem össze - és férjhez mentem, addig már én is elmúltam harminc.
2014. júl. 13. 07:55
 12/14 anonim ***** válasza:
65%

"lehet 100.000 ftból is esküvőt csinálni, nem kell milliós rongyrázós lagzit"

Lehetne és csinálnánk is, de most erre sincs keret. Nehéz éven vagyunk túl, munkanélküliség, tartozások, satöbbi.

28 és 30 évesek vagyunk, három éve együtt, 9 hónapja jegyben. Egyszer szerintem berágunk, kézen fogjuk egymást meg a két tanút és összeházasodunk.

De van, aki úgy van vele, hogy ha más esküvő, akkor adjuk meg a módját és inkább vár és gyűjtöget.

Az én ismerőseim (25 és 35 közöttiek) egyébként őrült tempóban házasodnak, amely meg vár, az nem arra vár, hogy elmúljon 30 éves.

2014. júl. 13. 09:11
 13/14 anonim ***** válasza:
40%

"Aki házas, az is utazhat, láthat világot, járhat el szórakozni:)"

A tapasztalatok megváltoztatnak. Legalábbis én így látom. Ha úgy nézzük, 23 évesen is felnőtt voltam, diplomám volt, munkahelyem, de idősebb fejjel látja az ember, hogy a személyiségünk ennél csak később "állapodik meg". 2-4 év munka, együttélés a minimum, hogy biztosan azt mondhassam, egy kapcsolat a hétköznapokban is működik, jól kiegészítjük egymást és nem unalmas. Aztán ha több? Nem sietünk sehová.

"Az hogy mondjuk 6 év után házasodnak, vagy 3 év után, szerintem nem mérvadó."

Hát pedig gyakorlatban igen nagy különbség van 3 vagy 6 év kapcsolat között, ahogy 10 agy 20 év házasság között is, szóval ez egy irdatlanul buta kijelentés.

"Szerintem is inkább azoktól függ, akik a kapcsolatban vannak, és nem az időtől, hogy mennyit várnak..."

Ez is butaság :) A kapcsolatban lévőktől is függ elsődlegesen, de a második tényező bizony az idő. 50-50% ezeknek a tényezőknek az aránya. Együtt töltött idő nélkül hogy a búbánatba lehet azt mondani, hogy igen, őt akarom egész életemben? Aki 1.5 évekre házasodik, az kérekszépen azt sem tudja sajnos, hogy kihez megy hozzá!! Voltál te már hosszútávú kapcsolatban, házas vagy? Ha igen, gondolj bele milyenek voltatok 1-1.5 év után és 5 év után. 1 év után a nők 80%-a BÁRMELYIK férfinak igent mondana, aki érdeklődést mutat irántuk. Mert szerelmesek. Kell 2-3-4 év ahhoz, hogy igazán meglássuk a partnerünk jellemét, tulajdonságait.

"Aki meg nem biztos pl 2-3 x év után a kapcsolatban, és a párjában, az miért rabolja a másik idejét? Aki ekkor bizonytalan, az később is az lesz....nem?"

Mi nem "raboltuk" egymás idejét. Nekem egy jó kapcsolat, ahol csodásan érzem magam nem időrablás. Annak pedig semmi értelme, hogy 1-2 év után ígéreteket tegyünk, hogy örökké egymáséi leszünk, ha az idő mást bizonyít. Ha nem is 100%-os, de azért jóval nagyobb bizonyossággal lehet ilyesmit több év után kijelenteni, mert van mire alapozni.

Persze, van akinek beválik a fél-1 év után házasodás, de azt úgy hívják, hogy zsákbamacska mázlival.

2014. júl. 13. 11:18
 14/14 anonim ***** válasza:
0%
Miért ne várnának?
2014. júl. 13. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!