Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért foglalkozik még mindig...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért foglalkozik még mindig az exével? (30+)

Figyelt kérdés

3 éve vagyunk házasok. Már a kapcsolatunk elején sokat beszélt az exeiről. Egy ideig hallgattam, mert úgy gondoltam, hogy biztosan meg akarja velem osztani az eddigi életét, csalódásait. Ezzel nincs is gond, én is elmeséltem neki. Egy nap betelt a pohár, elkezdtem pakolni, hogy elmegyek, mert én nem akarok együtt élni egy emberrel, aki a múlton siránkozik folyton. Mondtam is neki, hogy valóban azok teszik okosan, akiknél az exek tabu téma. Egy nagy egész éjszakás beszélgetés után maradtam. Megértette, hogy nekem ez rossz, és elmagyarázta, hogy ő nem úgy gondolta, ő egyiket sem szeretné visszakapni, már rég lezárta a múltat, és imád engem.

A gond az, hogy van egy exe, akiről mai napig dumál. Viszont nem arról, hogy mi volt, hanem a jelenéről. Mikor mi összejöttünk, ők akkor már 3 éve szakítottak, viharos, ordibálós, veszekedős szakítás volt. Állítólag még utána is zaklatta a lány, voltak veszekedések.

Mai napig előfordul, hogy olyannal jön haza, hogy "képzeld, az a buta exem hatalmas kölcsönt vett fel, és nem bírja fizetni". Kárörvendés van a hangjában. Vagy olyannal, hogy "Találkoztam az XY-nal, és mesélte nekem, hogy az exem iszik, teljesen igénytelen lett, zsíros a haja." Párszor mondtam, hogy engem ez nem érdekel, nem kéne, hogy őt is érdekelje. Minek kérdez rá? Azt állította, hogy ő nem kérdezi, a barátok maguktól újságolják el szintén kárörvendően. Nekem viszont kezd tele lenni a hócipőm a nővel. Már ott tartok, hogy ismeretlenül is utálom. Férjemnek viszont nem tilthatom meg, hogy beszéljen róla. Már az is megfordult a fejemben, hogy talán így 6 év után sem tette még túl magát rajta. Ha az eszemre hallgatok, akkor ez elég valószínűtlen, mert ismerve a múltat, a jelenét a nőnek, nagyon buta lenne, ha még mindig kellene neki egy alkoholista, igénytelen nő, tele kölcsönökkel. De mindig jön a DE! De akkor miért foglalkozik vele azóta is? Miért van, hogy összefutottunk a nővel, akkor megjegyezte, hogy "ilyenkor hízik a májam, hogy mennyire irigy rám, hogy nekem jó veled!"

Teljesen meg vagyok zavarodva, mert igazából a tenyerén hordoz, jól megvagyunk, csak ez az egy dolog van, ami idegesít az egészben. Férjem szerint csak én csinálok ebből nagy ügyet. Mi a véleményetek?

2014. júl. 1. 10:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Elmondtad azt is neki, hogy hogy érzed magad, amikor az exéről beszél?

Mert ha megtiltani én nem is tiltanám meg, hogy beszéljen róla, de megkérni meg lehetne még egyszer, miközben hozzátehetnéd, hogy hogyan érzed magad, mikor róla beszél.

Milyen gyakran hozza fel?

2014. júl. 1. 12:02
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem zárta még le.

Magamról tudom,hogy hiába mondtam x éven keresztül,hogy már nem érdekel ,akkor is érdekelt.

Azóta szerencsére nagyot fordult a kocka,sikerült lezárnom.

Hallani sem akarok róla,vagy ha igen akkor nem érdekel az ami vele kapcsolatos :).

Szóval ha azt mondja nem érdekli de mégis beszél róla és bele fűzi a beszélgetésbe(akaratlanul is) akkor még nem zárta le magában teljesen.

Azt nem mondom,hogy visszamenne hozzá vagy újrakezdené,de amíg ez a De ott van igen is érdekli mi van az exel.

2014. júl. 1. 12:07
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Én esküszöm,már sajnálnám az exet... Lehet valakit utálni,mert mondjuk megbántott/megcsalt/kihasznált,de évek múltán is ilyen szinten foglalkozni vele már nem normális.

Engem is baromira irritálna,ha folyton valamelyik múltbéli kapcsolatáról beszélne,még ha csak becsmérlően is. Szerintem egy idő után el is hagynám.

1: velem van,mit foglalkozik a múlttal?

2: kéne a fenének egy folyamatosan gyűlölködő,rosszindulatú pasi. Egyszerűen úgy érezném,hogy megmérgezi az életemet,sosem bírtam az ilyen embereket.

Az meg pont nem érdekelne,hogy szerinte én fújom fel. Nekem szarul esik,pont. Attól,mert ő letojja,még nem fogom magam tőle jobban érezni. Vagy ő hagyja el ezt az idióta szokását,vagy én őt,ennyi.

Nekem ez a véleményem

2014. júl. 1. 17:20
 14/17 anonim ***** válasza:

Két dolgot látok, hogy ő képtelen leszakadni az exről (6 év alatt azért teljesen spontán módon megszűnnek a hírek bárkiről, hacsak nem egy 200 fős falun laktok)

Ez talányos, vagy sokféleképpen magyarázgató.

A másik az, hogy nem bírja megállni, hogy ne traktáljon ezzel, ez meg éretlenség, bunkóság, tapintatlanság.

2014. júl. 1. 23:32
 15/17 A kérdező kommentje:

Én is tapintatlanságnak vélem, zavar, másik oldalról meg értékelem, hogy elmond nekem mindent. Mert akár titkolhatná is, hogy hallott valamit.

Leültünk beszélgetni, vita nélkül. Kiderült, hogy ő sosem kérdez a csajról. A baj az, hogy kisvárosban lakunk, a férjemet sokan ismerik, és sok a közös haver, ismerős a csajjal. Olyan dolgok történnek pl. hogy a férjem összefut egy barátjával, aki vízvezeték szerelő, és dumálgatás közben előjön azzal, hogy: "Volt nálam az exed, hogy kéne segítség, én nem tudtam ki az, de rád hivatkozott." Vagy múlt évben pl. olyan is történt, hogy vendégek voltak nálunk, és a srác magával hozta a barátnőjét, akit nem ismertünk, és benyögte: "Te voltál együtt az XY-nal ugye? Mondta, hogy eladtad a kocsid!" Vagy eljön hozzánk a csaj egyik rokona, hogy kéne valami munka, aztán kitálal, hogy "képzeld, voltak nyaralni, most meg hozzánk jönnek kölcsön kérni". Ha nem vagyok ott, ezeket a férjem elmeséli nekem, de már tökre tele van a hócipőm. Mondtam a páromnak, hogy legközelebb szépen, de határozottan mondja meg ezeknek az embereknek, hogy "NEM ÉRDEKEL, hogy mit csinál, mi van vele!" Majd csak leállnak, vagy vissza hallja a csaj is, és lekoccan már rólunk.

2014. júl. 2. 10:01
 16/17 A kérdező kommentje:

Ja, és azt is vissza hallottam egy barátnőmtől, hogy igazából a csajnak az fáj, hogy a szakítás után a férjemnek sokáig nem volt senkije, és most az fáj neki, hogy nem ő a famme fatal.

Volt egy ilyen barátnőm régebben, ő is folyton felbukkant az exeinél, ha megtudta, hogy van valakijük, zaklatta őket, és azzal magyarázta: "nem hagyom, hogy elfelejtsen". A kérdésre, hogy "vissza akarod kapni?" azt válaszolta: "dehogy kéne már!"

2014. júl. 2. 10:06
 17/17 anonim ***** válasza:
Tökmindegy,hogy az ismerősei említik meg a csajt,a párodnak egyszerűen ignorálnia kéne őt,eleve mint témát is. Mármint úgy ösztönből. Mert ha valaki engem nem érdekel már,akkor mit foglalkozzak vele? Haver megemlíti,nyugtázom felé,hogy értettem,aztán fél óra múlva ki is megy a fejemből. Az meg miért nagy szó,hogy ezt mind el is meséli neked? Ez nem annak a jele,hogy őszinte,hanem hogy egy tapintatlan gyökér és nem tud leakadni a témáról. Egyszerű,mint az 1x1. Ne mentegesd,hogy de a haverok miatt van mindig napirenden a csaj.
2014. júl. 2. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!