Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért foglalkozik még mindig az exével? (30+)
3 éve vagyunk házasok. Már a kapcsolatunk elején sokat beszélt az exeiről. Egy ideig hallgattam, mert úgy gondoltam, hogy biztosan meg akarja velem osztani az eddigi életét, csalódásait. Ezzel nincs is gond, én is elmeséltem neki. Egy nap betelt a pohár, elkezdtem pakolni, hogy elmegyek, mert én nem akarok együtt élni egy emberrel, aki a múlton siránkozik folyton. Mondtam is neki, hogy valóban azok teszik okosan, akiknél az exek tabu téma. Egy nagy egész éjszakás beszélgetés után maradtam. Megértette, hogy nekem ez rossz, és elmagyarázta, hogy ő nem úgy gondolta, ő egyiket sem szeretné visszakapni, már rég lezárta a múltat, és imád engem.
A gond az, hogy van egy exe, akiről mai napig dumál. Viszont nem arról, hogy mi volt, hanem a jelenéről. Mikor mi összejöttünk, ők akkor már 3 éve szakítottak, viharos, ordibálós, veszekedős szakítás volt. Állítólag még utána is zaklatta a lány, voltak veszekedések.
Mai napig előfordul, hogy olyannal jön haza, hogy "képzeld, az a buta exem hatalmas kölcsönt vett fel, és nem bírja fizetni". Kárörvendés van a hangjában. Vagy olyannal, hogy "Találkoztam az XY-nal, és mesélte nekem, hogy az exem iszik, teljesen igénytelen lett, zsíros a haja." Párszor mondtam, hogy engem ez nem érdekel, nem kéne, hogy őt is érdekelje. Minek kérdez rá? Azt állította, hogy ő nem kérdezi, a barátok maguktól újságolják el szintén kárörvendően. Nekem viszont kezd tele lenni a hócipőm a nővel. Már ott tartok, hogy ismeretlenül is utálom. Férjemnek viszont nem tilthatom meg, hogy beszéljen róla. Már az is megfordult a fejemben, hogy talán így 6 év után sem tette még túl magát rajta. Ha az eszemre hallgatok, akkor ez elég valószínűtlen, mert ismerve a múltat, a jelenét a nőnek, nagyon buta lenne, ha még mindig kellene neki egy alkoholista, igénytelen nő, tele kölcsönökkel. De mindig jön a DE! De akkor miért foglalkozik vele azóta is? Miért van, hogy összefutottunk a nővel, akkor megjegyezte, hogy "ilyenkor hízik a májam, hogy mennyire irigy rám, hogy nekem jó veled!"
Teljesen meg vagyok zavarodva, mert igazából a tenyerén hordoz, jól megvagyunk, csak ez az egy dolog van, ami idegesít az egészben. Férjem szerint csak én csinálok ebből nagy ügyet. Mi a véleményetek?
Ne a nőt utáld, a párod bunkó.
1. hogy emlegeti
2. mert kárörvend
Én még azt is megértem, hogy utálja, mert nagy csalódást okozott neki. Nekem is van olyan exem, aki még pofon is vágott, és azt kiabálta, hogy sose lesz normális kapcsolatom, és soha nem fog szeretni senki, és néha eszembe jut, hogy "pukkadjon meg!", de nem beszélek róla.
Van egy barátnőm, ő is panaszkodott, hogy gyakran téma náluk az utált ex. Nem érthetem meg.
Annyira utálja (rossz szájízzel váltak el, ez kézenfekvő), hogy folyamatosan összehasonlítgatja az ő életét a sajátjával és boldog, ha ő jön ki győztesen.
Ez egy nagyon gyerekes viselkedés, de az is elég gáz, hogy nem fogja fel, hogy tele van a nemlétező nemi szerved a témával.
Nem tudom, mi hatna rá, hogy ha már beszéltetek arról, hogy ez idegesít téged. Ha az értelmi képessége nem egy kisiskolás szintjén van és valamilyen szinten szocializálták, akkor meg tudtok egyezni abban, hogy fejezze be, beszélje ki mással a volt nőjét.
Abban van némi igazság, hogy amíg beszél róla (akár sztorizgatva, akár kárörvendőn, tk. mindegy), amíg a volt partnere a híráramban van, addig bizony él az érdeklődés is.
Nem azt mondom, hogy visszamenne hozzá, ne értsd félre- de ha valóban lezárta volna a múltat, akkor nem lenne ez téma 3 év után.
Így feltenném neki a kérdést: miben tudok segíteni, hogy végre túllépjen rajta? Mi az, amit nem tudott az előző kapcsolatban vagy éppen a lezárásban elfogadni, megemészteni? Mi az, ami még mindig zavarja, ami még mindig érzelmeket, indulatokat (legyen az akár kárörvendés akár kíváncsiság stb.) generál benne?
Arra gondolnék, hogy valamilyen szál nem lett elvarrva- szerencsés esetben egy őszinte beszélgetés is sokat segíthet kettőtök között.
Bizonyára engem is bántana valahol, hogy 3 év nem volt elegendő ahhoz, hogy ezt a témát jegeljük annyira, hogy ne folyamatosan kelljen hallgatnom.
Én ezt is elmondanám még egyszer.
Megtiltani felnőtt embereknek szerintem semmit nem lehet illetve nem érdemes egy párkapcsolatban. De azt igenis kifejezésre lehet juttatni, ha téged valami zavar.
Kedves 6-os
Olvasva az írásodat jutott eszembe, hogy említette egyszer, hogy szakításuk után egy évvel, mikor leült a por, nem volt cirkusz, a lány már nem zaklatta, kereste őt, akart vele találkozni, mert van egy lezáratlan ügyük. A lány szülei elég sok pénzzel tartoznak a férjemnek, de azt mondta, hogy már ez sem érdekli, inkább lemond róla, csak ne legyen már köze hozzájuk. Lehet, hogy ez lenne az ok? Ez piszkálja a férjemet?
ha pénz lenne a baja, akkor menne perelni vagy verőlegénnyel vagy akármi.
nincs túl rajta, hiába csűröd csavarod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!