Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem elköltött 100. 000 Ft-ot egy online játékban, mondván ez a hobbija. Normális ez? Ti mit reagálnátok erre?
A férjem kapott tavaly karácsonyra ajándékba egy tabletet a szüleimtől, és arra használja, hogy játszik rajta. Ez normális is, mert erre kapta.
Viszont annyira függője lett egy játéknak, hogy folyamatosan fejleszteni akarja magát és a csapatát (valami harcolós játék), és emiatt folyamatosan költ rá. 3 hónap alatt 100.000 Ft ment el erre.
Nem vagyunk szegények, nincs hitelünk, de pont annyit keresünk, hogy a rezsi, ételek, bevásárlás után a hónap végére nullára jövünk ki (jelenleg 1.300 Ft van a számlánkon), így az a plusz havi kb. 30.000 Ft ami erre elmegy nagyon jól jönne.
Ő azt mondja, hogy ez a hobbija, és megéri.
Most is akar venni egy 6.800 Ft-ot upgradet. Kérdeztem, hogy hogy gondolta az 1.300 Ft-ból amink van, erre mondta, hogy akkor vár 1 hetet a fizetésig (10.-én kap mindig fizut).
Normális ez? Hogy tudnám lebeszélni ennyi (felesleges) költekezésről?
Ez szenvedélybetegség, ezért szakemberEKhez és a 12 lépéses csoporthoz fordulnék, hogy mit kell ilyenkor tenni.
Házi orvos, addiktológus, családsegítő.
22-es, köszi, hogy megmondtad a tutit, hogy mi nincs és hol:D:D Te már csak tudod, te mondod meg.
Egyébként ha szerencsejátékfüggő, értetlen és buta férjem lenne, már 1. nem lenne 2. külön kassza lenne.
ez egy normális házasság, ahol a kérdező férje egy szenvedélybeteg, aki kenyér helyett elkölti a pénzünket?
és amúgy ne te mondd meg, mi a normális...
Csak én akadtam meg ott, hogy 40 ezerrel többet keres akkor ha elszórakázik 33000 forintot havonta akkor az belefér?
Én is nagy játékos vagyok, elköltöttem 350 ezret egy számítógépre és még sokat játékokra (Skyrim, Elder scrolls online és még sok más). Ha a nejem beledumált volna pipa lettem volna. Azért tanultam mérnöknek, hogy megengedhessem magamnak az ilyen luxust és nem azért, mert valaki aki úgy gondolta hogy neki egy bölcsészdiploma bőven elég mert majd a férjem úgyis eltart, ossza nekem az észt.
Szerencsére a nejem nem ilyen. Egy szót nem szólt amikor fizetésnapon a fizum teljes egészén azzal a lendülettel megrendeltem a cuccot, ahogy megérkezett (+ picit a megtakarításból). Mondtam hogy e hónapban a megtakarításhoz nyúlunk hozzá, és élünk úgy (aminek az elsöprő többsége is nekem köszönhető).
Az amikor jönnek itt a turbó feleségek hogy "házasságban nincs külön kassza mert hát.. nincs na" attól kinyílik a bicska a zsebemben. persze, jogilag nincs mert vagyonközösség, de ha a nejem ezzel kezdene fenyegetőzni akkor úgy rúgnám seggbe (válnék el), hogy attól kódulna. Szerintem az a nem normális ha valakinek a neje jogi dolgokkal fenyeget. Hallgatólagosan igenis ha az egyik fél jóval többel járul hozzá akkor neki igenis járnak dolgok amiket megszeretne venni, és pont. Vagyonközösség ide vagy oda.
/UI.: Megjegyzem a mobilos játékokat és úgy általában a "free to play, pay to win" játékokat primitívnek tartom és egy fillért se költenék rá (a férjed valószínűleg ilyennel játszik)./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!