Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A férjem elköltött 100. 000...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem elköltött 100. 000 Ft-ot egy online játékban, mondván ez a hobbija. Normális ez? Ti mit reagálnátok erre?

Figyelt kérdés

A férjem kapott tavaly karácsonyra ajándékba egy tabletet a szüleimtől, és arra használja, hogy játszik rajta. Ez normális is, mert erre kapta.

Viszont annyira függője lett egy játéknak, hogy folyamatosan fejleszteni akarja magát és a csapatát (valami harcolós játék), és emiatt folyamatosan költ rá. 3 hónap alatt 100.000 Ft ment el erre.

Nem vagyunk szegények, nincs hitelünk, de pont annyit keresünk, hogy a rezsi, ételek, bevásárlás után a hónap végére nullára jövünk ki (jelenleg 1.300 Ft van a számlánkon), így az a plusz havi kb. 30.000 Ft ami erre elmegy nagyon jól jönne.

Ő azt mondja, hogy ez a hobbija, és megéri.

Most is akar venni egy 6.800 Ft-ot upgradet. Kérdeztem, hogy hogy gondolta az 1.300 Ft-ból amink van, erre mondta, hogy akkor vár 1 hetet a fizetésig (10.-én kap mindig fizut).

Normális ez? Hogy tudnám lebeszélni ennyi (felesleges) költekezésről?

2014. jún. 30. 12:45
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igen komolyan kéne beszélni a férjeddel, mert akár közös, akár külön kasszán vagytok, ha adóságot csinál, töled ugyanúgy levonják, mert a házasság (jogilag) vagyonközösség, azaz minden adóságáért te is felelös vagy.

Ha nem tudod rávenni, hogy vagy hagyja abba a játszást, vagy legalább is ne költsön ennyit rá, akkor jobban teszed, ha elválsz töle, mert különben mire észbekapsz, több százezres adóságod van.

2014. jún. 30. 13:01
 12/28 Sün!! ***** válasza:
100%
Játékszenvedély. Egyre több az ilyen online játék. Röviden: Nem, nem normális. Rövid ideig én is belecsúsztam egy ilyen dologba, bár pénzt érdemben nem áldoztam rá, de rengeteg időt, ami abban az időben más kellett volna. Nekem erős egyéniségem van és idővel rájövök, ha valami nem jó úgy, ahogy csinálom, nos ez egy kicsit hosszabb ideig tartott, de gond nélkül egyik napról a másikra abbahagytam. Ez viszont sajnos nem jellemző a többségre. Ülj le vele beszélgetni őszintén. Nem egy emberrel előfordult már, hogy munkáját ill. feleségét és gyerekeit dobta el egy ilyen játékért és még utána sem állt le. Tehát beszélgetés. Ha úgy érzed van annyira stabil a kapcsolatotok, ha megteheted szerintem nyugodtan mondd meg, hogy ebben a házban ez nem elfogadható magatartás, úgyhogy döntse el, hogy egy online világ vagy te vagy a fontosabb. Ha ez nem megy, ne hagyd annyiban, szakemberhez kell fordulni. Sajnos ez manapság már nem játék. Életeket tesz tönkre. Csak remélem, hogy szerencsések lesztek, mint nekem.
2014. jún. 30. 13:03
 13/28 anonim ***** válasza:
80%

"Normális ez? Hogy tudnám lebeszélni ennyi (felesleges) költekezésről?"

Nem normális, te is tudod. Pedig határozottan lépned kell ellene, de hogy mit, arról még elképzelésem sincs.

Edzi a csapatát...ekkora baromságot.

2014. jún. 30. 13:06
 14/28 anonim ***** válasza:
93%
Külön kassza. Mivel nem szeretnéd, ezért módosítok: külön kassza addig, amíg nem ismeri be, hogy baj van, beteg, és amíg nem változtat a dolgokon. Utána, ha úgy gondolod, mehet újból a közös. Addig viszont csinálj egy szimpatikus banknál számlát, és arra kérd a fizetésedet, aztán, ahogy leírták, közös költségek felesbe, nagy bevásárlás felesbe, és kinek mennyi marad, azt költheti. Anyukámék 30 év alatt közös kasszán voltak, éppen kijöttek a pénzből, anyukám egy 1000 ft-os arckrémet is sajnált magától, kétévente (!!) vett magának egy felsőt, vagy egy nadrágot, azt is turkálóból többnyire, hogy kijöjjünk a pénzből. Pedig anyukám is jól keres, és apukám is, hivatalosan baromi jól élhettünk volna. Csak hát a rezsi, meg a hitel... mondogatta anyám, hogy az a sok, azért megy el a pénz. Most derült ki pár hónapja, hogy édesapám komoly függőbeteg, és a keresetének egy (nagy) részét (olyan munkája van, hogy nincs stabil keresete, változó, mennyi pénzt hoz haza, ezért nem tűnt fel anyukámnak, bízott benne) erre költötte el. Titokban. Évekig. Ha nem volt, képes volt kölcsönkérni, mindenkinek össze vissza tartozik, és erről csak mi, a családja nem tudtunk. Még takarékszövetkezetes hitelt is vett fel. ... Na mindegy, ez az én hisztim, nem a tiéd. Csak arra vigyázz, hogy a nagy büdös szerelemben ne vakulj meg teljesen, és ne maradj hoppon. De persze a te döntésed. :)
2014. jún. 30. 13:09
 15/28 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül kell külön kassza ha nem szeretnéd, de szerintem azt meg lehetne csinálni, hogy amit ő erre a hobbiára költ ugyan annyit te is megkapsz a közös pénzetekből, hogy a saját szórakozásodra költs (színház, vásárlás, masszás bármi amire vágysz, vagy akár csak félre is teheted egy perselybe), mert ha neki neked is ugyan úgy jár és így meglátjátok hogy mennyire fér bele, vagy nem. :)

Azonkívül nem tudom milyen a kapcsolatotok, de egy dolgozó embernek aki remélhetőleg a dolgozó feleségének besegít a házimunkában és törődtök is egymással túl sok ideje nem lehet a játszásra, sajnálom hogy ez okoz számára örömöt. Persze egy szintig nincs baj vele, de szerintem az napi max 1 óra.

2014. jún. 30. 13:19
 16/28 anonim ***** válasza:
79%

Függő. Ennyi.. DE te sem látod be. ez jó házsság? Nagyon is, gondolom ha kenyér meg egy fejlesztés között kell bálasztani, akkor az utóbbit venné meg.

100.000-t meg tudtok spórolni 3 havonta, az nagyon jó, nyaralásra, új dolgokra, akármire, ő meg elcseszi egy felesleges dolgora.

Én külön kasszára mennék, aztán ha talán nincs mit enni neki, észbekap.

2014. jún. 30. 13:27
 17/28 anonim ***** válasza:
56%
Keress valakit aki megmutatja neki,hogy lehet mindent megszerezni készpénz nélkül is ezekben a játékokban! Mert lehet!:)
2014. jún. 30. 15:27
 18/28 A kérdező kommentje:

Más beosztásban dolgozunk, így van napi 3-4 órája ezzel foglalkozni. Hétvégén mindig csinálunk közös programot, és takarításban is segít (a konyhát pl. mindig ő takarítja és ő mosogat). Vásárolni is együtt megyünk, kertet is együtt csináljuk, tehát jó a házasságunk, és nagyon szeretjük egymást azóta mióta először találkoztunk.

Egyszerűen csak unatkozik abban a 3 órában amíg én dolgozom. (Ő 7:00-15:30-ig van, én pedig 10:00-18:00-ig, és nekem hosszabb a hazaút is)

A külön kasszás megoldás abból a szempontból sem jó, hogy ő havi 40.000 Ft-al többet keres, így ha ebben maradunk, akkor nem csak kb. 30 ezret tud elkölteni, hanem 46-ot.

2014. jún. 30. 15:27
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

elég sok pár tölt még több időt külön, nos őkmit csinálnak

onlinejáték pénz nélkül

olvasás

tv

dvd

takarít

főz

kertet csinálja

bevásárol

veri a brét...

szóval érted, ez nem kifogás, de szerencsés hapsi, mert az életben nem kell melletted abbahagynia!!

2014. jún. 30. 15:32
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

"Egyszerűen csak unatkozik abban a 3 órában amíg én dolgozom."

Aha, értem... szóval nem akarod látni a fától az erdőt és csak magyarázkodsz. A pasid egyszerűen ón. FÜGGŐ TÍPUS.

Ha Anyuka nincs ott (ez vagy te, ha nem tudnád, mert egy az egyben megkaptad a valahai anyját), akkor unalmában elver egy rakás pénzt? És te még mentegeted?

Ha a férjed annyira unatkozik nélküled, akkor ajánlok neki egy sokkal olcsóbb és jóval többet adó hobbit: tanuljon meg zoknit kötni. Vagy menjen el a kölcsönkönyvtárba és vegyen ki pár könyvet. Vagy keressen egy rendes hobbit magának, ami nem elvesz a kasszából, hanem szellemileg jelent kihívást és örömöt szerez neki.

A neten való függés és az on-line játkoktól való függés, pláne, ha pénzben megy, nagyon fájdalmas függés, és neked is az lesz, mert mire észbekapsz - egyrészt elveri a konyhapénzt is, másrészt pedig pszichiáter legyen a talpán, aki kiszedi a súlyos függésből.

2014. jún. 30. 15:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!