Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem mindig értünk egyet a férjemmel a gyereknevelésben, emiatt már kezd megromlani a házasságunk. Tanácsok?
Amikor beszélgettünk róla naivan gyerek előtt, még szinte mindenben egyetértettünk. Aztán sajnos hamar kiderült, hogy a férjem hajlamos a könnyebb utat választani és engedni a gyerekkel. Amíg otthon voltam ez nem volt akkora tragédia, tudtam "kompenzálni". De most, hogy én is dolgozok és kb ugyanannyira vesszük ki a részünka gyereknevelésből, nagyon kiütközik.
Ha velem van, mindennaposak a földhözverős "apát akarom" hisztik, mert az apja mindent megenged neki.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Kérdező ennyi???? TE NEM VOLTÁL GYEREK????
SAJNÁLLAK!!!!
"A gyereknek miért kellene tudnia kiigazodni két idiótán, akik folyamatosan egymás ellen beszélnek? Azt választja, amelyik megteszi, amit ő akar, ezért igazán nem okolható. A probléma NEM a gyerekben van, hanem a szülőkben."
Krvä hasznos, ezért írta ki a kérdést...
Már egy kismotorra is vizsgázni kell, autóra meg pláne.
Gyereket viszont bárki nevelhet, ha konyít hozzá, ha nem!!
Kaptál pár jó választ, de nekem pl. ezek jutottak eszembe:
"Példa:
- ha ők mennek boltba, azt vesz meg a gyerek amit akar
Apának: Oké, szívem, akkor én is megveszem azt a boltban, amit én szeretnék.
- vacsora előtt ehet édességet
Aki vacsora előtt édességet eszik, nem kap vacsorát.
- lefekvés előtt nem pakoltatja össze vele a játékokat
Evés után nem mosogatsz el. (pl.)
- utazáskor hangoskodhat, futkoshat a járművön, egyik helyről a másikra ül"
Apának: Oké, szívem, akkor mostantól mindenhová veled megy a gyerek, én majd akkor viszem el valahová, ha tud rendesen viselkedni, és nem kell szégyellnem magam miatta.
Gyereknek: Anya most elmegy (egy hely, ahova ő is szívesen jönne), de te nem jöhetsz, mert nem tudsz rendesen viselkedni, úgyhogy inkább itthon hagylak apával.
Magyarul a férjedet is nevelni kéne...nem csak a gyereket. Talán próbálj még egyszer komolyan beszélni a férjeddel hogy ez így nem jó, mert egy link alak fog felnőni mellettetek, és ha valamire azt mondja majd neki apuka hogy nem, akkor a 16 éves gyerek még az is lehet hogy pofánveri apukát....
Egyébként nálunk akkor volt vita gyerekneveléssel kapcsolatban amikor nem volt gyerek (most sincs)
A férjemet az anyja szerette néha felpofozni akár apsóságok miatt is. Mind a 3 gyerekét így nevelte.
Én viszont ellenzem a fizikai bántalmazás minden formáját.
Ebből odáig jutottunk, hogy közöltem vele ha ő verni akarja a gyereket akkor annak a gyereknek nem én leszek az anyja mert nem szülök azért gyereket hogy ő üthesse.
Nincs gyerekünk azóta sem. Viszont már kezd hajlani arra hogy engedjen. Azt mondta ha én megütöm a gyereket akkor megteheti ő is... hát erre várhat:)
Két dolgot tehetsz:
1.Te is úgy "neveled" a gyerekeket ahogy a férjed.
2.Megérteted a férjeddel, hogy miért rossz amit ő csinál. Nyugodtan, higgadtan. Egyáltalán miért neveli így őket? Mi a motivációja? Így egyszerűbb vagy szerinte így jó? Az az előbbi választ kapod akkor könnyebb dolgod lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!