Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is rosszul gondolkozom?
Én nem vagyok egy nagyon romantikus fajta lány. Így én a saját párkapcsolatomat igyekszem reálisan nézni, nem pedig a rózsás ködön át. Nincsenek olyan illúzióim, hogy boldogan élünk míg meg nem halunk, abban sem reménykedek, hogy együtt öregedünk meg. Nekem csak az fontos, hogy a párom legyen elég korrekt ember, ha kenyér törés lenne és netalán még gyerekünk is lenne, akkor kultúrátlan el tudjuk intézni az ügyeinket akkor is, ha már mi nem alkotunk egy egységet.
Egy kapcsolat sok mindent túlélhet, de vannak dolgok amik kifoghatnak rajta. Megesik, hogy az egyik fél szerelmes lesz... én ezt el tudom fogadni, sőt meg is értem. A szerelem nem eltervezett és racionális dolog. És utána is élnünk kell tovább.
Szóval nekem a pákapcsolatomban az az alapelvárás, hogy necsak együtt, de külön is tudjuk korrektül inzézni a dolgainkat. Nem várom el "míg a halál el nem választ" befejezést. Élvezem ameddig lehet, és küzdök amíg van értelme.
A barátnőm azt mondta, hogy így nincs értelme belemenni egy párkapcsolatba, mert nem fog sokáig tartani. De a vicc az hogy nekem már 6 éve tart a kapcsolatom, sok dolgot túléltünk a párommal. Reálisan látom a dolgainkat. És egyszerűen én nem hiszek ebben a disney mesében, hogy megtalálod a herceged és bármi jön is együtt öregedtek meg.
Lehet a szüleim válása is közrejátszik ebben, de én eddig nem éreztem azt, hogy nagyon rossz lenne a megközelítésem. De persze tévedhetek is.
Szerintem jól látod a dolgokat.
Akik a disney-ban hisznek, azok többnyire nem képesek a hosszú kapcsolatokra, úgy vettem észre. Mert nem tudják, nem akarják elfogadni/felfogni, h lehetnek a "boldogan, amíg megnem..." után is problémák.
Az is előfordulhat, persze, h a másik szerelmes lesz. És ha ilyenkor képesek vagyunk elengedni a másikat, nagyobb dráma nélkül, az igazi érzelmi érettségre vall.
2-es vagyok.
Attól még lehet az ember szerelmes, (sőt, féltékeny is), hogy képes reálisan nézni a dolgokat.
Jó,ez nem azt jelenti, hogy nem csinál az ember hülyeséget. A kapcsolatunk kezdete nekünk is úgy indult, hogy mindenki azt hitte, rövid lesz. 5 évvel ez előtt a nagy korkülönbség miatt.
Mi nem mondjuk, h "ásó-kapa stb.." Mi azt szoktuk mondani a másiknak, hogy:"Szeretlek, szeretném ha maradnál, de ha menni akarsz, menj. Megoldjuk."
szerintem igen, rosszul..
nem az a baj, hogy racionálisan akarod nézni a dolgokat...hanem az, hogy pesszimistán is teszed.
szerintem igaza van a barátnődnek..
azt viszont nem állítom, hogy neked nincs valahol igazad,, de szerintem nem szabad így gondolkodni
Szerintem nagyon jól látod. Mi a házasság kötés előtt felkerestünk egy ügyvédet, hogy tájékozódjunk az esetleges válásról. Mindkettőnknek volt ingatlanja, járműve, értéke. A gyermekünk megszületésekor végrendelkeztünk, ne hogy a gyámhivatal felügyelete alá kerüljön a külön vagyon. Ennek közel 10 éve, és boldogok vagyunk együtt.
Ez nem pesszimista felfogás! Realitás. A mai házasságok nagy része nem egy életre kötődik, ha valami nem működik, akkor ki lehet, ki kell szállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!