Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Gimi után férjhez menni? 17/L

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gimi után férjhez menni? 17/L

Figyelt kérdés

Sziasztok! :)

11.-es vagyok egy gimnáziumban, és 4 éve van barátom. Ő már dolgozik. Nagyon szeretnénk a kapcsolatunkat egy újabb szintre emelni és összeházasodni majd :)Egyetemre nem szívesen mennék, de eddig úgy voltam vele,hogy a gimi után muszáj lesz. Viszont most,hogy a barátommal ennyire komolya fordult a kapcsolatunk, nem tudom melyik lenne a helyes döntés, férjhez menni a gimi után vagy menni tovább egyetemre. Szívem szerint az elsőt választanám.. :) Csak így egy érettségivel nem tudom hova vennének fel dolgozni... Ha viszont az egyetemet választom, nagyon távolra kerülök a barátomtól,csak hétvégén tudnánk találkozni az elkövetkezendő 4-5 évben,és így a házasság jó sokat váratna magára.. :/

2014. máj. 28. 11:52
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
76%
Legnagyobb hülyeség. Elvégzed, és? Eleve neked kell fizetned, hogy gyakorlatozz egy kozmetikus mellett, majd neked kell fizetned egy helyért, ahol dolgozhatsz. Az nem úgy megy ám, hogy te ott csücsülsz és özönlenek be a vendégek. Neked kell kialakítanod egy olyan nagy vendégkört, hogy egyáltalán fenntartsd a helyet, és akkor még csak a 0-án vagy. Ehhez is évek kellenek.
2014. máj. 28. 12:22
 22/44 anonim ***** válasza:
79%
Kedves kérdező 17 éves vagy 4 éve ... már akkor is gyerek voltál! Szerelem 1 látásra! Amilyen gyorsan jött úgy megyen-múlik is! ;) A tanulás legyen előtérben. Nem veszítesz semmit ha az egyetem után -talán találsz 1 másikat, szebbet, jobbat, fehér lovon! 62/F
2014. máj. 28. 12:24
 23/44 anonim ***** válasza:
100%
Miért csak az az egyetem jó? Szerintem is feltétlenül tovább kéne tanulnod és ha lehetőség van rá akkor mindenképpen egyetemen! (Bár ez a szaktól is függ.) Nekem nem volt ilyen hosszú párkapcsolatom gimi végén mint neked, de engem is nagyon csábított a szabadság, meg a változás, hogy végre ne az iskolapadba kellejen ülnöm. Nagyon-nagyon nem akartam egyetemre menni és szerintem kb. én voltam az egyetlen aki nem örült, amikor megjött az sms, hogy felvettek. Utólag viszont már azt mondom, hogy életem legrosszabb döntése lett volna ha nem jövök egyetemre! Hidd el, sokkal több lehetőséged lesz így az életben. Nem mondom, hogy diploma nélkül nem lehet valaki sikeres, de diplomával jóval nagyobbak az esélyeid. Gondolj bele, a gyerekeiteknek is sokkal több mindent megadhattok majd, ha neked is egy jól fizető, stabil munkád lesz. Sajnos a mai világban egy jó fizetés kevés.
2014. máj. 28. 12:26
 24/44 anonim ***** válasza:
83%
Menj egyetemre, bulizd ki magad, ismerkedj másokkal is, ha úgy érzed, hogy mégis ő az igazi, akkor házasodj, de az iskolát fejezd be akkor is.
2014. máj. 28. 12:28
 25/44 anonim ***** válasza:
80%

Ne haragudj, ne sértésnek vedd, de 18-19 évesen, akármennyire felnőttnek számít a jog szerint az ember, a legtöbb esetben még nem elég érett arra, hogy házasságot kössön, főleg ha nem éltetek még együtt előtte. Érdemes úgy megvizsgálni a kapcsolatot, hogy amikor már egyedül kell eltartani magatokat, külön éltek, akkor mennyire súrlódásmentes a kapcsolatotok, vagy mennyire nem az.

Egy gimis érettségivel meg a segged kitörölheted, most már lassan egy mezei titkárnői vagy eladói álláshoz is diploma vagy képzettség kell. Ha még szakközépből jönnél érettségivel, ott legalább már egy szakma a kezedben van. Ha nem akarsz egy gyárban megrohadni, és nincsenek kapcsolataid, akkor nem egy hülye dolog egyetemre menni... és hidd el, az nem világvége, ha 20onévesen házasodsz össze, és ha csak hétvégén látod a párodat. Meg kell tanulni ilyen téren is önállónak lenni. Ha meg igazán szeretitek egymást, akkor ezt is ki fogjátok bírni. Vagy ha mást nem, egy használható OKJ-t el kéne végezni, ha nem akarsz annyit keresni, hogy épp az éhenhalásra elég.

2014. máj. 28. 12:34
 26/44 anonim ***** válasza:
70%

Micsoda életfelfogás! Szóval a kapcsolatotok nem bírná ki az egyetemet, inkább nem tanulsz, csak összeházasodhassatok, és jó esetben egész életedben minimálbért keress... Grat!

Volt egy osztálytársnőm, aki szintén már úgy 5 éve volt a barátjával együtt, mikor érettségizett, de ő attól még elment egyetemre. Mivel normális volt a kapcsolatuk, kibírta azt a 3 évet, míg elvégezte az egyetemet, és utána állásba került, majd összeházasodtak. Egy értelmes lány így alakítja az életét. A hülye meg összeházasodik 18 évesen...

2014. máj. 28. 12:41
 27/44 anonim ***** válasza:
81%
én műkörmösnek tanultam először is ki kell fizetni a tanfolyamot és külön a felszerelést aztán sehova nem vettek fel gyakorlat híján és ha mégis fizetnem kellett volna a hely bérléséért és saját vendégeket kellett volna hoznom(ami munka híján ugye nincs) szóval ne légy hülye úgyis lakva ismerkszik meg az ember előbb próbáljatok összeköltözni vagy végezd el az egyetemet és ha ezt a próbát is kiálljátok akkor tényleg stabil a kapcsolatotok.
2014. máj. 28. 12:41
 28/44 anonim ***** válasza:
80%

Tudom, hogy nehéz, de bele kell gondolni, hogy mi történik, ha a párod eltűnik az életetekből, vagy a kereső szférából

Nem feltétlenül elhagy, hanem törtenhet egyéb tragédia is, ami miatt ő kiesik a munkából, vagy akár meghal, vagy tenyleg csqk szérmentek.

Akkor te önállő leszel?

Tudsz magadról és a leendő gyerekeitekről gondoskodni..(nem)

Az,mhogy az életetekből pár évet be kell áldozni a későbbiek miatt mit számít ha tényleg az egész életet egyipütt akarjátok tölteni?

Ha pedig ezt az időszakot nem bírjátok, akkor mindegy is..

2014. máj. 28. 12:49
 29/44 anonim ***** válasza:
65%

legnagyobb bolodnság egy férfi miatt eldobni a jövőd

miért ne menethnél egyetemre? miért csak a házasság az opció?

ő nem tudna ott munkát keresni? te nem tudsz olyat szakot választani ami van levelezőn?

te dobj el mindent, ő meg semmit?

h.lye vagy, ha ezt teszed. majd ott állsz egy érettségivel, nagy bumm.

ebből akarsz lagzit fizetni? vagy csak el akarod magad tartatni???

2014. máj. 28. 12:54
 30/44 anonim ***** válasza:
64%
Néhány dolgot gondolj végig! Amikor anyyukád ennyi idős volt, még csak-csak boldogulni lehetett valahogy egy érettségivel. De ez ma már nagyon nem így van, diplomával/szakmával is nehéz. Értem én, dúl a love, de nem tudhatod, mi lesz 20 év múlva, vagy akár csak 10. Már ha van jövője egy házasságnak úgy, hogy az egyik félnek 0 tapasztalata van. Ha talál egy jobb/szebb/okosabb/talpraesettebb nőt, akinek nem mellesleg van saját élete és megáll a saját lábán (márpedig férfiként mondom, hogy az nagyon vonzó tud lenni, mégha nem is vagyok egy megcsalós fajta), akkor mi lesz? Ott maradsz túl a harmincon egy vagy több gyerekkel? Miből tartod majd el őket? Vagy magadat? Honnan tudod, hogy mindig együtt maradtok? Ne rontsd el az életed! Ha kibírja a távolságot, akkor majd egyetem után összeházasodhattok, ha akkor is úgy gondoljátok. Ha meg nem, akkor minek? Elvált nő legyél 20 évesen?
2014. máj. 28. 13:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!