Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan működik a külön kassza akkor, amikor a nő otthon vagy gyed-en, gyes-en?
Vőlegényemmel együtt élünk egy ideje, külön kasszán vagyunk. Úgy gondoljuk, ez a házasság alatt is így lesz.
Azt egyikünk sem szeretné, hogy pár hónap után bölcsisek legyenek a gyerekeink, így marad az, hogy egyikünk fizetése kiesik egy időre.
Hogyan működik ez a gyakorlatban?
Na igen, itt szokott megbukni a dolog.
Bár a gyereknevelés ugyanolyan, ha nem sokkal komolyabb meló, mint majdnem az összes többi, mégse "fizetik meg" kellőképpen.
Ha arra az időre is ragaszkodni akartok ehhez a marhasághoz, akkor csak 1 viszonylag igazságos megoldás van, az, ha apuka is ugyanúgy elmegy GYED-re.
Soha nem értettem, hogy lehet külön kasszán lenni, ha egyszer együtt vagytok, de ti tudjátok, de az, hogy akkor is külön kasszán vagytok, mikor te szültél, otthon maradsz a gyerekkel és esélyed nincs több pénzhez jutni, míg a párod építi a karrierjét és többet kereshet, és úgy vagytok külön kasszán, egyenesen igazságtalannak tartom.
Biztos ő szorgalmazza a legjobban a külön kasszát, nehogy már az ő pénze fogyjon....
Marhaság a külön kassza úgy ahogy van, de ha már számolgattok, akkor számolgassatok rendesen:
Fizesse a férjed a gyes és a régi fizetésed különbségét. Kérhetsz túlóradíjat, mert nem 8 óra gyerekkel foglalkozni. Viszont vállald a feladatot alacsonyabb órabérért, hiszen bármelyik idióta nevelhet gyereket, nem kell hozzá érettségi vagy OKJ tanfolyam, mint mondjuk a takarításhoz. Kérjél azonban kárpótlást, mert a karriered hosszú távon hátrányt szenved a kihagyás miatt. Már eddig is hátrányt szenvedtél csak a lehetőség miatt, hogy majd elmész gyesre, úgyhogy visszamenőlegesen is kérjél kártérítést.
Ha nem tetszik a férjednek a kért összeg, akkor cseréljetek, ő marad otthon a gyerekkel, és te fizeted az ő munkabérét, ugyanúgy a fenti szempontok szerint igazítva az összeget.
Ahol külön kasszán vannak a párok, az nem együttélés, csak egymás mellett élés.
Házasság alatt pedig a törvény szerint minden bevétel és kiadás közös. Akkor is, ha az egyik többet keres, mint a másik.
De ebben a helyzetben nagyon meggondolnám a házasságot és a gyerekvállalást is. Önző emberrel nem építenék közös jövőt.
És a gyerek 20 éves koráig felesben fizetitek majd a cuccait?
Mit gondolsz,ha te kapsz mondjuk 60 ezret a szülés után /csak a hasamra csaptam/ , és 30at kifizetsz a rezsi felére, miből fogsz tápszert,pelenkát,ruhát,gyógyszert stb venni a gyerekednek?
Ez szerintem leginkább SEHOGY nem működik gyakorlatban :D Közös lakás,közös család,közös gyerek csak közös pénzzel működik.
És mielőtt rágalmazás alá kerülök,nem vagyok kitartott nő:D
Sajnos mindkettőnknek volt olyan kapcsolata, amit anyagilag nagyon megszívtunk. Emiatt van most is külön kasszánk.
Egyikünk sem ragaszkodik hozzá foggal-körömmel, csak kíváncsi lettem volna, hogy akiknél így van, pontosan hogy működik.
nem együtt toljátok majd azt a bizonyos szekeret egyébként?
kiveszed a kezéből a vasárnapi ebédnél a rántott húst és megmondod neki, hogy ezt nem fizetted ki, nem is eheted meg?!
bocs, de egy komoly, együttlakós párkapcsolatban ellene vagyok a külön kasszának......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!