Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hosszú ideje házasságban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hosszú ideje házasságban élőktől kérdezném, ti a férjetekkel, feleségetekkel szerelmesek vagytok-e egymásba?

Figyelt kérdés

A feleségem és én több évtizede vagyunk házasok. Nagyon szeretjük egymást és a gyerekeinket. Mi mindketten azt mondjuk, hogy az a szeretet amit egymás iránt érzünk, nem szerelem, hanem annál sokkal több, magasabb érzelem.

Szerintünk a szerelem és szeretet között sokan nem tudnak külömbséget tenni, leginkább azért, mert még valamelyiket nem élték át. Olvastuk például egy kommentben, hogy "mi 17 éve vagyunk házasok a férjemmel, két gyermekünk van, de ugyanolyan szerelmesek vagyunk egymásba, mint az első hetekben". Mi ebben nem hiszünk. Szerelmes röpködés közepette nem lehet 17 évig élni, közben gyerekeket nevelni. Ahhoz már szeretet kell. A szerelem könnyen múló, röpke érzelem a legtöbbször.

2014. máj. 21. 08:25
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
2014. máj. 22. 15:39
 22/23 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem az az igazi szerelem, ami azt is kibírja, ha elmúlik. :) Tényleg. Bután hangzik, de így van. én 17 éves korom óta vagyok a férjemmel, most 34 vagyok. 2 gyermekünk van. Időnként (nem tudom, mi váltja ki) visszatér az az érzés, hogy izzadó tenyérrel várom haza és "pillangós" a gyomrom, mikor meglátom, de ez csak néhány napig tart. Ennek ellenére, én azt mondom, hogy amilyen más, leírhatatlan érzést ki tud váltani belőlem, többet ér száz "pillangós" évnél is. Átölelem, és úgy érzem magam egésznek. Nem azért, mert tőle függök, hanem mert olyan Ő nekem, mintha mindig is együtt lettünk volna...
2014. máj. 22. 18:15
 23/23 anonim ***** válasza:
Minden attól függ, ki hogy határozza meg a szerelmet. Én még szerelmesnek mondom magam, de ez messze nem az a fajta szerelem, mint amit az első napokban éreztem. Kevésbé lángoló, parázsló; mélyebb - de az én szótáramban még mindig szerelem. Az sztem ferdít, aki azt mondja, ugyanúgy szeretik egymást, mint az első napokban. Ez lehetetlen - úgy alakul át a szerelem, ahogy megismeri a két ember egymást. Nyilván máshogy szeretem azt az embert, akiről alig tudok vmit, csak annyit, hogy tetszik és jó a humora kb., mint akinek minden apró dilijét, és akivel átéltem mindenféle rosszat és jót is.
2014. máj. 23. 00:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!