Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Más 6 éves gyereke is ilyen?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Más 6 éves gyereke is ilyen? Ezeket a dolgokat ráhagyjátok? Elég ijesztő, normális, hogy ilyeneket álmodok?

Figyelt kérdés

Lehet elsőre nincs összefüggés a két kérdés között, de nem akarok ezért kettőt kiírni...

Szóval nevelt lányommal (6 éves) eddig elég jól kijöttünk. Nem volt vele soha semmi bajom, de mostanában elkezdett szemtelenkedni és elég sok mindent "elenged a füle mellett". Ha van ilyenkor dac korszak akkor eléggé azt kezdte el élni. Nem is dac inkább csak elkezdett visszaszólogatni. Pl. "Most már fürdés idő van. Kádban szeretnél fürdeni, vagy tusolsz ma?" Eddig mindig rávágta mit akar, mostanában csak húzza az időt pl. a válsz: "Még gondolkozom rajta", "Még ezt a rajzot befejezem, majd utána megmondom". Tudja jól, hogy fürdés idő van de nem érdekli. Eddig ha mondtunk neki valamit elsőre megcsinálta, mostanában meg van hogy 2x, 3x is el kell neki mondani valamit, sokszor "húzza a száját" és próbálja az utolsó kis butaságot megmagyarázni hogy miért neki van igaza és nagyon lusta is lett mostanság. Kérdez valamit és ha nem tetszik neki amit válaszolok, megy az apjához hátha az majd mást mond rá. És ugyanez fordítva, ha az apja nem enged valamit akkor jön hozzám, holott tudja hogy (ha nem is értek egyet az apjával), de akkor se fogok mást mondani a gyereknek mint amit 2 perccel előtte az apja mondott neki. Szóval eléggé bosszantó tud néha lenni, de annyira nem veszem magamra ezeket a dolgait és elég jól le tudom kezelni a szitukat. Ami viszont zavar, hogy tegnap este azt álmodtam, hogy izomból püfölöm, tépem a kislányt. Torkom szakadtából üvöltöztem vele és vertem, mert szemtelen volt valamiért. És annyira valósághű volt az álmom, hogy eléggé megijedtem magamtól. Szerintetek ez mennyire normális? Az a baj, hogy engem mindig is úgy neveltek, hogy amit a felnőttek mondanak annak úgy kell lenni. Eszembe nem jutott soha anyumnak, vagy apumnak nemet mondani. Valahogy természetes volt, hogy amit mondanak annak úgy kell lennie. És most ugyanezt elvárom a kislánytól is és eléggé felbosszant mikor normálisan mondok neki valamit ő meg flegmán válaszol, vagy elengedi a füle mellett mintha meg se hallaná.

2014. máj. 15. 15:54
1 2
 11/12 Nádszálkisasszony ***** válasza:
Teljesen természetes a kislány viselkedése. Próbálja tágítani a határait, nekter erősnek kell lenni. Idővel még lecsillapodik, aztán kezdetét veszi a kamaszkor. Az álmod pedig abszolút normális. Arról álmodunk, ami zavar, foglalkoztat minket, álmunkban dolgozzuk fel a napi eseményeket. Te így dolgoztad ezt fel!
2014. máj. 16. 10:38
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem írom, hogy örülök hogy másnál is vannak ilyen problémák, az elég furán hangzana:), de azért megnyugtat, hogy nem csak nálunk van ilyen és nem feltétlen ellenem irányulnak ezek a megnyilvánulásai. Ne úgy képzeljétek el, hogy egy őrmester vagyok, de igenis bosszant ha megkérem valamire ahelyett hogy gyorsan megcsinálná elkezd magyarázni meg húzni az időt. Az hogy választási lehetőséget adok neki azzal is próbálom azért azt hogy a szabályok mellett lehessen neki is akarata. Például ha vacsi van akkor tudja, hogy egyből ülnie kell asztalhoz, terítenie kell viszont ő döntheti el mit akar vacsorázni nem erőltetem rá, hogy na most ez vagy az a kaja van. (persze azért próbálom olyan kajákkal feltölteni a hűtőt ami lehetőleg nem hulladék). Szóval, hogy legyen neki is szabadsága, de lehet valahogy másként kellene. Most még csak bosszant néha, de félek ha 6 évesen ilyen kezd lenni, mi lesz pár év múlva. Aztán persze lehet én reagálom túl és tök normálisak ezek a dolgok és még ennyit se kellene foglalkozzak a dologgal, másik pillanatban meg azt érzem erősebben kellene fogni.
2014. máj. 16. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!