Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Együtt élni és így keresni új párt?
35 évesek vagyunk, 6 éve házasok, 2 éves gyerekünk van. Eltávolodtunk, szexuális életünk szinte nem volt, a férjem megcsalt-több alkalommal, több nővel, lebukott. Természetesen rajtam is múlt.
Párterápiára is elmentünk, de úgy néz ki, nem fog menni, a bizalom már nem állhat helyre, és nagyon különbözünk is.
Tegnap jelentettük be anyósomnak (kedveljük egymást, értelmes, intelligens nő), hogy visszaköltözne a férjem hozzá. Tudott a dolgokról egyébként. Teljesen kiakadt, szerinte ez a legrosszabb döntés, főleg hosszú távon. Ő elvált, volt pár kapcsolata, jelenleg nagyon hosszú ideje egyedül van.
Szerinte azt kellene csinálnunk, hogy nagyobb szabadságot adunk egymásnak, ismerkedünk és megnézzük, hogy találunk-e jobbat, mint a másik, mert a bizonytalanra szétmenni (azaz hogy majd talán lesz valaki) nem éri meg. Kívánja, hogy sikerüljön, de nem fog. Plusz hátrányokkal indulunk ennek neki, hiszen velem lesz egy kisgyerek (és lakáshitel), a férjem meg az anyjával fog élni gyerektartással terhelve, így nem vagyunk egy főnyeremény. Ő ezt a plusz 30 évnyi tapasztalatával gondolja így. Nem fogunk jobbat találni a másiknál és egyedül maradunk és erre későn fogunk rájönni. Kompromisszumokat kell kötni és lehet, hogy csak ennyit adott az élet. A szexet túlértékelik.
Ráadásul a gyereket is tönkretesszük. (Apa rendszeresen akarja látni.)
Most képezünk valamiféle egységet és ezt meg kellene tartani.
Igen, tényleg nehéz lesz, de tényleg ennyire kilátástalan az egész?
ne hallgassatok anyósra, igenis van esélyetek boldognak lenni, mindkettőtöknek. pláne hogy fiatalok is vagytok még, nagyon is!
nekem egy gyerekem van az előző kapcsolatomból, a jelenlegi páromnak kettő. az én volt párom, vagyis a gyerekem apja épp most vágott bele a "babaprojektbe" a feleségével (a felesége még gyermektelen). a párom volt felesége, vagyis a gyerekeinek anyja pedig további két gyermeknek adott életet az új házasságában (az új férje szintén gyermektelen volt még, vagyis nem állja meg a helyét az sem, hogy a gyermekes elváltaknak szintén csak gyermekes elvált pár jut). jah, és nem kizárt, hogy nekünk is lesz közös gyermekünk a párommal. kicsit bonyolult, de a lényeg, hogy mindenki párra lelt, mindenki szereti mindenki gyerekét (vagy legalábbis majdnem mindenki...), és bár vannak kevésbé boldog végkifejletek, nem szabad a magánytól való félelemben élni. minden esélyetek meg van a boldogságra. éljetek vele.
Itt is az a típushiba van, hogy a párkapcsolat felbontását egy kalap alá veszik (itt az anyós) a család felbomlásával. Ti egy család vagytok, szülőpár, kicsi gyerekkel: naná, hogy ha nem tűrhetetlen a helyzet, ez így is marad.
De ha potenciális partnerek akartok lenni egy új ember számára, akkor a válás és a szeparálódás (minimum külön lakrész) nem megspórolható!
Én férfiként szembesültem ezzel a "bajjal". Nálunk (tudtommal) nem volt félrelépés, de nem vagyok biztos benne. A feleségem talán sosem szeretet, és a szexben sem illünk össze, ma már alig áll fel... Egyszer próbáltam megismerkedni egy korunkbeli, egyedülálló, 3 gyerekes, nővel, de esélyt sem adott, mert ott van a feleségem. Beszélgettünk 1-2 órát, de amikor újra kerestem, akkor már nem akart látni. Azóta olyan mintha haragudna rám.
Szóval kilátástalannak tűnik. Szerettem volna, én is az egyik biztosból, a másik biztosba menni, de ez lehetetlennek tűnik.
Egy kapcsolatot akkor érdemes folytatni, ha MINDKETTŐ HÁZASFÉLben megvan a SZÁNDÉK. Nem releváns, hogy "Nem fogunk jobbat találni a másiknál és egyedül maradunk és erre későn fogunk rájönni." Honnan tudod? Nem jövőbelátó az ember. Miért ne találna egy egészséges, elvált ember partnert magának? Ha szeretne?
Az esetleges válást illetően: a 2 éves gyerek még azért elég pici - értelmileg értve. Más lenne a helyzet egy kisiskolás, vagy serdülő korú gyerekkel. "Kompromisszumokat kell kötni és lehet, hogy csak ennyit adott az élet." Ne hagyd, hogy ez a csalódás, ami a házassági intézménybe vetett hitedet alapjaiban megrongálta, tönkretegye az életkedvedet, az életörömödet. Ha Te 35 évesen így gondolkodsz, akkor még nem ismerted meg az élet szépségeit. Valahol a világban létezik egy férfi, aki pl. ugyanígy gondolkozik a szexről, mint Te, és intelligens, szeretnivaló ember. Anyós, após, édesanya, édesapa előszeretettel adnak tanácsot felnőttkorú gyerekeinek. A tanácsok a saját megélt életükből kiszűrt tapasztalat. A SAJÁT tapasztalatuk. A harmadik gyermekem 43 évesen szültem. Elhinnéd? Én 30 évesen nem hittem volna el, 2 gyerek után. Az ember nem tudja, hogy mit hoz a jövő. Minél hamarabb a saját lábadra állsz, annál hamarabb fogod becsülni magadat. És akkortól fogod biztosan tudni, hogy a számodra mi a fontos az életben.
13: Mert ez tisztességtelen így - mindkét féllel szemben. És számodra pedig méltatlan.
Harmadszor pedig: Kinek kell olyan férfi, aki nem áll meg a saját lábán életvitelileg, érzelmileg? Addig nem vagy partiképes!
Még elválni sem tudsz egyedül, egy másik nő segítsége kell hozzá...?
Szerintem nem kilátástalan a helyzet. 35 évesen gyerekkel és lakáshitellel is lehet újrakezdeni az életet és párt találni. 60-70 éves embereke újrakezdik az életet. Nehezebb nyilván, de csak annyi hogy nagyobb a szűrő. Lesz olyan aki nem vállalja be a gyereket vagy a gyerektartást, de majd a következő meg igen. Szerintem bárki gyomra azt nehezebben veszi be, hogy a kiszemeltje még a házastársával él egy fedél alatt, még ha nincsenek is úgy együtt.
Ha végérvényes az elhatározás lépjetek hamar. Ha együtt nem vagytok boldogok, akkor külön-külön találjátok majd meg azt.
Ha benne maradsz ebben a helyzetben ahogy tanácsolták, max szeretőt találsz.
Az, hogy az elsőző kapcsolat még anyagi okok miatt mérgezi az újat, teljesen ellehetetlenít mindent.
Én éltem így, mint új partner igaz ott még gyerek nem volt a képben. Pénzhiány volt, közös hitel, a páromnak nem lett volna hova mennie, ki volt szolgáltatva. Hittem benne, és emiatt elnéztem neki, hogy még együtt lakott az exével. Mindketten váltig állították, hogy már régóta csak barátok, a kapcsolat kihűlt. Külön lakrészük volt, de azért a konyhában összefutottunk. Szerinted milyen volt úgy szeretkezni, hogy közben azon gondolkozott mindkettőnk, hogy csak nehogy meghallja az ex? Borzalmas.
Hitegetett, hogy elköltözik. Eltelt fél év, továbbra is együtt lektak. Rájöttem, hogy hülye voltam, szakítottunk. Ha hiszed ha nem, most is közös lakásban vannak, az exem továbbra is ugyanezzel a szöveggel randizik. Meg is érdemli.
"Nem fogunk jobbat találni a másiknál és egyedül maradunk és erre későn fogunk rájönni. Kompromisszumokat kell kötni és lehet, hogy csak ennyit adott az élet. A szexet túlértékelik.
Ráadásul a gyereket is tönkretesszük. (Apa rendszeresen akarja látni.) "
Na ez ugy hulyeseg, ahogy van.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Anyósom nem akar nekünk rosszat, ő visszatekintve az életére mondta azokat, amit írtam (mindegyik az ő gondolata). Sírt is szegény, úgy gondolja, rosszat teszünk magunknak.
Be kellett avatni, mert hozzá menne vissza a férjem lakni.
Nehézséget okoz az is, hogy a hitel közös, nem igazán tudnám őt kifizetni, plusz a mamám anyósom másik lakásában lakik és egy idő után biztos kitenné, hogy a férjem lakjon ott. (Ez egy másik nehéz ügy, mamám kisemmizte magát a fia kedvéért-azóta meghalt-anyukámat viszont a halálba idegeli, ők nem lakhatnak együtt.)
Én alapból berzenkedem ilyen felállás ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!