Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A házasság valóban arról...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A házasság valóban arról szólna, ha az egyik fél megszegi az egyik ígéretét, akkor a másiknak is meg kell valamelyiket?

Figyelt kérdés

Tehát. Én amit ígértem, betartom és pont. Ezért nem veszi be a gyomrom,hogy most azért ne tartsam be a holtodiglan-holtomiglant,mert a másik megszegte a hűség ígéretét?

Én,azért legyek ígéretszegő,mert a másik megszegte? Hol van itt az igazság? Kérlek magyarázzátok el ezt! Mert tudom,hogy már lépnem kéne,de hát megígértem,hogy örökre együtt és ezt komolyan is veszem. Köszönöm.

2014. máj. 3. 10:47
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
"Ezért nem veszi be a gyomrom,hogy most azért ne tartsam be a holtodiglan-holtomiglant,mert a másik megszegte a hűség ígéretét? "
2014. máj. 3. 11:27
 12/25 anonim ***** válasza:

nem kötelező betartanod, de nem kötelező nem betartanod sem.

Ha neked ennyire fontos, hogy betartsd, akkor vele maradsz, ennyi.

NEm értem, mit nyafogsz, ha ennyire fontos neked, hogy megtartsd, amit ígértél, akkor megtartod, kit érdekel szerinted rajtad kívül?

2014. máj. 3. 11:29
 13/25 A kérdező kommentje:

10-es. Ezek szerint röviden a kérdésemre a válaszod IGEN.

Nekem már ez nagy segítség,mert egy másfajta nézet,amit épp próbálok értelmezni. Köszönöm.

2014. máj. 3. 11:30
 14/25 anonim ***** válasza:
Jól gondolom, hogy te vagy a férj, és a feleséged volt a hűtlen?
2014. máj. 3. 11:30
 15/25 anonim ***** válasza:
88%

jó.. szóval a férjed megcsal de te nem vállsz el mert esküt tettél...

akkor marad az a felállás, hogy a férjed folyamatosan félrebsz majd, aztán hazamegy hozzád aki főz moss takarít rá.

szerinted erről szól a házasság?

2014. máj. 3. 11:34
 16/25 anonim ***** válasza:
Szóval megcsaltak és ezért nem akarsz válni. Hát egészségedre, ha neked ez így megfelel. Viszont készülj fel a többi megcsalásra.
2014. máj. 3. 11:35
 17/25 anonim ***** válasza:
56%

Nem tartott be sokmindent. Bla bla bla. Miért nem közölsz velünk teljes, érdemi sztorit? Várod a semmire a vállveregetéseket, rendkívül frusztráló. Milyen magyarázatot vársz? Unok találgatni. Ha megcsalt, annak is vannak előzményei, a te szemszögedből, az övéből, a kapcsolatotokéből, az élet úgyalakulásáéból, a lefektetett ígéretek viszonylatában is van. Kizárt dolognak tartom, hogy érdemi, építő választ lehet így adni, sokkal inkább saját elképzelésed alátámasztását keresed, illetve együttérzést kívánsz. Ha mondjuk egy baráti házaspár lennétek es egy elfogulatlan, józan, külső, komplex szemléletre képes ember lenne a tanácsot megfogalmazó, az releváns lehetne, de ez így itt mi?

Ha elbírja a habitusod ne hagyd el, ha nem bírja hagyd el? Vagy mit lehet erre? Ő mit mond? Ezt semtudjuk, de nem is kérdezi senki, nem vagytok kíváncsiak semmi érdemire. Hülyeség az egész.

2014. máj. 3. 11:35
 18/25 anonim ***** válasza:

#12, szerintem még ilyen esetben sem teljesen érdemtelen empátiát keverni a gondolkodásunkba. Tudod az ilyen ígéretek elsősorban a másik felé, kettejük közössége felé szólnak. Pontosan ez a fajta kényelmi hozzáállás, "gondolkodás" az, amely teljesen mellőzi a problémamegoldást és rögtön válásért kiált. De mint írtam volt, lópikulát nem tudunk, így ennyi.

Idegenek mondják meg a semmiből, hogy mi legyen egy házassággal. Legszívesebben sírnék, b+.

2014. máj. 3. 11:39
 19/25 anonim ***** válasza:

én aztán nem írtam, hogy váljon el, azt írtam, övé a döntés, de akkor ne nyafogjon. Senki nem tart pisztolyt a fejéhez, hogy el kell hagynia a férjet/feleséget; de azért sem, hogy mellette maradjon. Szíve joga dönteni, de ne akarjon mártír lenni.

Egyébként 38/N, 18 éve házas...

2014. máj. 3. 11:46
 20/25 anonim ***** válasza:
ja mert mennyivel jobb holtomiglan együtt maradni olyasvalakivel aki megcsalt téged és igazából nem szeret. Aztán már a másik is nyűgnek érzi hogy vele kell maradnia mert a másik fél nem hajlandó válni hisz megígérte...Ezt a hülyseéget, amúgy a kérdésed érthetetlen és semmi konkrét nincs benne
2014. máj. 3. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!