Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy nagykorú kiskorúval köt házasságot automatikusan ő lesz a törvényes képviselő?
Párommal 2 év van köztünk,ő még kiskorú. Szeretnénk hamarosan összeházasodni,a szülők is beleegyeztek. Csak az a probléma,hogy a családja vidéken lakik és nincs lehetőségük elég gyakran felutazni Budapestre. Mivel a párom még kiskorú az édesanyjának kéne aláírnia a tankönyvrendelést,az iskolaszövetkezeti tagság meghosszabbítását stb. Ráadásul ha ellopják az iratait abból legalább háromhoz meghatalmazás kell,hogy újat csináltathasson (ezzel már mentünk egy kört...). Nekünk a munka és az iskola miatt nem lesz időnk ilyesmikért elmenni a szüleihez. Olyat olvastam még,hogy a szülő közokiratban (nem végrendeletben) kijelölhet gyámot,de ez a halála után érvényesül vagy bármikor átvehetem?
Mellesleg a szülőknél se internet,se gép,úgyhogy az aláírt dokumentumok szkennelése is kizárt. A posta megint csak drága és későn ér ide.
Előre is köszönöm a válaszokat!
1., 2., 9.: Nem, KISKORÚ 18 éves koráig.
10
Nem kell szülői beleegyzés, gyámhatósági engedély kell
De hova siettek az eskuvovel nem 1800 eveket elunk
Eloszor eljetek egy par evet kozos haztartasban.
Egy ferj soha nem lehet a feleseg torvenyes kepviseloje hiszen ez kiszolgaltatott allapotba hozna a holgyet.
Gyakorlatilag már együtt élünk,ezen a héten lesz a végleges beköltözés. Ahol most lakik az konkrétan egy élhetetlen putri,a család viselkedéséről nem is beszélve. Már fél éve csak aludni jár haza,vagy annyira sem.
Mellesleg itt a feleség (én) lett volna törvényes képviselő,de mint kiderült szükségtelen betöltenem ezt a "címet".
"18 éven aluli de 14 éven felüli személy KISKORÚ, azon belül fiatalkorú."
Most írom le harmadszor, hogy a FIATALKORÚ kategória csak büntetőjogban létezik!!!
Aki az ellenkezőjét bizonygatja, az vajon olvasni nem tud vagy szöveget értelmezni?? Esetleg nem tudja, mi a különbség a büntetőjogi és a polgári jogi jogviszonyok között?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!