Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi a véleményed a házasságról?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményed a házasságról?

Figyelt kérdés
pozitívnak vagy inkább negatívnak ítéled meg és miért?
2014. ápr. 6. 22:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
82%
Mindkettö. Làttam mindenfélét. Ha döntenem kell, pozitiv, a nagyszüleim példàjàt làtva:)
2014. ápr. 6. 22:53
 2/16 anonim ***** válasza:
64%
Nem rossz, ha van normális alapja és a felek tisztelik a másikat. De csak azért összeházasodni, hogy legyen róla papír... felesleges.
2014. ápr. 6. 22:56
 3/16 anonim ***** válasza:
Csodálatos
2014. ápr. 6. 23:02
 4/16 anonim ***** válasza:
ami nehezen elérhető
2014. ápr. 6. 23:03
 5/16 anonim ***** válasza:
75%
Mivel az alkotmányunk szerint csak ott minősül családnak egy szűkebb életközösség, ha férfi és nő között házasság köttetett, ezért jogi dolgok miatt fontosnak tartom. Egyébként viszont - egy kevésbé rendszerezett világban - nem lenne jelentősége. Sajnos sokan túl hamar ugranak az egész közepébe. Régen jutott munka, lakás a fiatal pároknak, könnyebben el lehetett kezdeni az életet, de mostanában kilátástalan a helyzet. A legtöbben, ahol legalább a szülő támogatja a kapcsolatot, ott lehetséges több generációnak egy fedél alatt élnie. Egyre gyakrabban fordul ez elő, ami furcsa, mivel ez az országon kívül sokkal gyakoribb. Itt viszont érzékelhetjük, hogy mennyire lényeges, hogy hogyan jut el az ember egy megoldáshoz: míg külföldön praktikussági okokból tartják maguk mellett a nagy-, dédmamát, úgy itthon rá vagyunk kényszerülve. A többi pár pedig max. albérletbe költözik, a nem-összetartás miatt gyakran elválnak útjaik, így rengeteg kisgyerekes anyuka marad magára, és az egésznek a vége az, hogy mindkét fél itt teszi fel a csalódottságot, egész életet átitató keserűséget tükröző kérdéseit.
2014. ápr. 6. 23:09
 6/16 anonim ***** válasza:
66%

Pozitívnak ítélem meg a házasságot.

A házasságot mind a két fél jól gondolja át,közösen döntsenek (igen,nem) és miután meg esküdtek,tartsák magukat mindvégig ahhoz amire fel esküdtek,meg esküdtek.

Az eskü alatt kijelentett IGEN, az ne csak egy szó legyen,hanem egy mély,elkötelezett fogalom.

Most jön a miértre válaszom.: Azért mert a házasság egy család alapítás is egyben. A családba született gyereknek a legfontosabb a minél nagyobb biztonságban,bizonyosságban történő felnevelkedése.

Szerintem,azok akik nem esküsznek meg,azaz nem házasodnak össze, azok már a kezdetnél,indulásnál nem biztosak magukban és nem merik,akarják ez miatt vállalni magukat és a párjukat. Ezért úgy gondolják azaz benne van vagy benne tartják a "pakliba" azt az alternatívát,hogy ha bekövetkezik egy rosszabb élet időszak akkor legfeljebb tovább lépnek az helyett,hogy kitartva egymás mellet közösen összefogva megoldanák "átvészelnék" a rossz időszakot. (gyáva, megfutamodók)

2014. ápr. 6. 23:12
 7/16 anonim ***** válasza:
16%

a házasság idejétmúlt

a fele válással végződik, egy élettársi kapcsolat sokkal törékenyebb emiatt jobban meg is becsülik a felek

2014. ápr. 6. 23:14
 8/16 anonim ***** válasza:
32%
Feleslegesnek tartom. Ha egy pár jól választott és együtt maradnak, akkor papír nélkül is együtt maradnak. Ha x év után kiderül, hogy mégsem működik, ahogy az esetek nagy százalékában, akkor meg egyszerűbb az elválás, nincs jogi herce-hurca, mindenki megy amerre lát. Max. a gyerek körüli dolgokat kell intézni, ha az is van.
2014. ápr. 6. 23:44
 9/16 anonim ***** válasza:
76%
Két külön típust különböztetek: mások házassága, és amilyen a miénk lesz. Engem nem érdekel, mások hol b*sszák el, milyen negatív tapasztalataik vannak, mert nekem nincsenek illúzióim, és két lábbal állok a földön. Tudom, mit várhatok a páromtól, ő is tudja, mit várhat tőlem. Bízom annyira a párkapcsolatomba, hogy tudjam, házasságban sem lenne más, mint ahogy évek óta együtt élünk.
2014. ápr. 7. 01:17
 10/16 anonim ***** válasza:
79%

Attól függ mikor, és milyen szempontból ítéled meg..

Neekm poztív a véleményem, mert benne élek,més működik, a családomban válás csak nagyon tág körben volt, és ott fogrdult elő olyan is,mgy jobb lett volna,mha válnak..

Negatív tapasztalato inkább csak közvetett.. A férjem családjában láttam, zallottam, plusz munkatárséban

Maga a házasság nem rossz dolog, inkább a benne élő emberekben van a hiba, ahol nem működik( magukkal vagy egymással van gndjuk)

2014. ápr. 7. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!