Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményed a házasságról?
Pozitívnak ítélem meg a házasságot.
A házasságot mind a két fél jól gondolja át,közösen döntsenek (igen,nem) és miután meg esküdtek,tartsák magukat mindvégig ahhoz amire fel esküdtek,meg esküdtek.
Az eskü alatt kijelentett IGEN, az ne csak egy szó legyen,hanem egy mély,elkötelezett fogalom.
Most jön a miértre válaszom.: Azért mert a házasság egy család alapítás is egyben. A családba született gyereknek a legfontosabb a minél nagyobb biztonságban,bizonyosságban történő felnevelkedése.
Szerintem,azok akik nem esküsznek meg,azaz nem házasodnak össze, azok már a kezdetnél,indulásnál nem biztosak magukban és nem merik,akarják ez miatt vállalni magukat és a párjukat. Ezért úgy gondolják azaz benne van vagy benne tartják a "pakliba" azt az alternatívát,hogy ha bekövetkezik egy rosszabb élet időszak akkor legfeljebb tovább lépnek az helyett,hogy kitartva egymás mellet közösen összefogva megoldanák "átvészelnék" a rossz időszakot. (gyáva, megfutamodók)
a házasság idejétmúlt
a fele válással végződik, egy élettársi kapcsolat sokkal törékenyebb emiatt jobban meg is becsülik a felek
Attól függ mikor, és milyen szempontból ítéled meg..
Neekm poztív a véleményem, mert benne élek,més működik, a családomban válás csak nagyon tág körben volt, és ott fogrdult elő olyan is,mgy jobb lett volna,mha válnak..
Negatív tapasztalato inkább csak közvetett.. A férjem családjában láttam, zallottam, plusz munkatárséban
Maga a házasság nem rossz dolog, inkább a benne élő emberekben van a hiba, ahol nem működik( magukkal vagy egymással van gndjuk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!