Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek a házasságról?
Szerintem van. Annak aki csak papírként tekint rá, annak nincs értelme, annak úgyis mindegy.
Én csak azt nem szoktam érteni, mikor valaki jön azzal, hogy nem veszi el a párját, nem megy hozzá a párjához, mert ez csak papír. Ha neki csak papír, akkor végülis neki mindegy nem? Mégse teljesíti a párja vágyát. ezek szerint akkor mégse mindegy neki. Vagyis mégse csak egy papír. Ez ördögi kör.
Nekem a házasság kinyilatkoztatása annak, hogy hiába volt x tartós kapcsolatom, éltem együtt x emberrel, ő az akivel le szeretném élni az életemet, akinek gyereket akarok szülni, akivel való kapcsolatomban a szakítást nem szándékozom elfogadni megoldásnak. Persze az élet máshogy is hozhatja, de ha nincs meg az elhatározás, ami esküben teljesedik ki, az szerintem, félmegoldás.
Olyan, mint egy jo videojatek!
A szintek kb: itt vannak alabb. Kb annyira nevezheted sikeresnek a parkacsolatodat, ameddig eljutsz.
1.) szerelem, mint mindenhol
2.) osszekoltozes
3.) egyutteles
4.) HAZASSAG
5.) amig meg nincs gyerek, addig egeszen kiegyenlitett a helyzet
6.) aztan onnantol, hogy van gyermek dol az egesz
7.) a MOSTANI altalanos allapot szerint az Anyuka otthon marad az Apuka meg atvedlik csaladfenntartova
8.) penz nuku, ido nuku => eltavolodas
9.) kozben az eletuk anyagilag sinre kerul. autok, csaladi haz, nyaralasok, stb...
10.) aztan egyszer csak jon 1 kozos nyaralas 2-esben es nincs tema
----------------------------------- en itt tartok most
Gondolom meg elottem vagy 10 szint: 3. fel, kapuzarasi panik, menopauza, gyerekek kirepulese, stb...
A szenvedely meg a szerelem megvan kb az elso 2 szintig. Utana automatikusan elbujik. A szenvedely es a szerelem is kepes barmelyik szint barmelyik pillanataban elojonni, de csak akkor, ha a kapcsolat abszolut VESZELYBE kerul. Ezek megjegyzem gyonyoru idoszakok! Nem kimondottan a krizisek, hanem az utana levo idoszakok.
Megoldas
--------
Talan egy csaladjogi szabalyozas segithetne ujra tiszteletet adni a hazassagnak:
-ha mondjuk valas eseten nem ilyen nagy arannyal vinnek az anyukak a gyerekeket
-ha mondjuk valas eseten a felhalmozott vagyon mondjuk 50%-at be kellene fizteni az allamnak. (hiszen addig egy "holtomiglan-holtodiglan" igeret fejeben adokedvezmenyekre voltak jogosultak es megvettek pl a csaladi jegyeket)
-ha mondjuk annyi szazalek SZJA kedvezmenyt kapnal, ahany eve hazas vagy.
Nem tudom, de mintha nem lenne tisztelete a hazassagnak, pedig ez valahol egy szovetseg! Sok mindenen atmentunk egyutt. Volt, hogy pokolra kivantam. De tobbszor segitett. En eddig nem bantam meg.
Jogilag bizonyos év után az élettársi kapcsolat egyenlő a házassággal. Ismerősömék 15 év együttélés után bíróságon váltak, mivel nem tudtak megegyezni. Gyerektartás is ugyanúgy jár a gyereknek, mint ha házasságba születne, feleség tartás meg ugye nálunk nincs.
Én nem vagyok vallásos, és a felhajtást is utálom. Nekem csak egy papír. A férjem akarta, hogy a felesége legyek. 2 gyerek után házasodtunk össze, sima két tanús esküvő volt. Szerette volna hogy a nevét is felvegyem, megtettem, bár ha őszinte akarok lenni, akkor valószínűleg sosem fogom magaménak érezni igazán... De szeretem, van 3 gyerekünk, attól, hogy nekem nem olyan fontos, megértem, hogy neki jó. Nagyon cukin, büszkén mutat be mindig, hogy "a feleségem" :D Imádom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!