Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Tényleg én vagyok a hülye,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg én vagyok a hülye, vagy ez valóban nem fair?

Figyelt kérdés

3 számlánk van a férjemmel. Közös, megtakarítások és autók költségei.

Az én részemről kb. 150.000 ft elment váratlanul az autóm miatt múlt hónapban, de a közös számlánkról vonták le. Ilyenkor általában visszavesszük az adott összeget az autó számlájáról, hiszen erre való, viszont az adott időben éppen nem volt rajta elég pénz. Az összeget átutaltam az autó számlára a következő fizetésemkor, viszont most, kb. 1 hónappal később kiderült, hogy a férjem szándékosan nem tette vissza az adott összeget a közös számlánkra (ha ezt tudom, persze eleve oda utalom...).

Ehhez tudni kell, hogy ő az autó számlán tesz félre magának új autóra elsősorban, azon kívül, hogy ide rakunk félre károk, új gumi, biztosítás, adó, stb. dolgokra.

Magyarán: a közös számlánkon, amiből élünk és a közös kiadásainkat fedezzük 150.000-es hiány keletkezett, amit ő az autó számláján megőrzött, egy büdös szó nélkül, és esze ágában sincs visszautalni. A múlt hónapban emiatt a hiány miatt kb. 0-ra jöttünk ki, de őt ez nem zavarja, szerinte annyit rak el "megtakarításként", amennyit akar...

Szerintem pedig rohadt önző módon egyszerűen kérdés nélkül lenyúlta a közös pénzünket...

Most jól összevesztünk rajta, és persze mindegyikőnk szerint a másik a hülye.

2014. márc. 29. 00:40
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Szerintem nem érted az álláspontomat.

Teljesen és maximálisan egyetértünk mindketten a pénzkezelésünkkel (mármint hogy van közös és külön kezelt pénz is, és hogy melyik mire való), soha eddig nem volt ezzel gond.

Most abból van a probléma, hogy az adott összeget, ami a közös számlánkra tartozik kérdés és megbeszélés nélkül eltette "magának".

2014. márc. 29. 11:28
 12/19 anonim ***** válasza:
92%
Irigylésre méltó házasságotok lehet, ha így marakodtok a pénzen. Ha van házassági szerződése, amiben ezt lefektettétek, és ezt ő most felrúgta, akkor mondd meg neki, hogy ha nem sikerül megegyeznetek, majd a bíróság tisztázza a helyzetet...Agyrém, hogy mi a jó egy ilyen házasságban...
2014. márc. 30. 08:11
 13/19 anonim ***** válasza:
52%
MAXIMÁLISAN irigy vagyok rátok, hogy EZ a legnagyobb gondotok! :-D
2014. márc. 30. 09:17
 14/19 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti: mi lenne, ha megtanulnál olvasni?

Soha nem "marakodtunk" még pénzen ezelőtt.

De megnézném a te arcodat, ha a férjed szó nélkül, számára magától értetődően eltenne 150.000 ft-ot a közösből, mert ő gyűjt valamire.

Nekem semmi bajom nem lenne ezzel, ha azt mondaná, hogy a hónap végén ami marad, szeretné eltenni autóra, akkor legyen. De így a hónap végére szinte nem is maradt, és úgy rakta el kérdezés nélkül, most pedig úgy gondolja, hogy az ott is marad és kész...

Szerintem ez igenis bántó.

2014. márc. 30. 11:33
 15/19 anonim ***** válasza:
26%
Igazad van, nem marakodtok a pénzen: te hőbörögsz, hogy ő a közösből kihasított egy darabot, hogy képzeli. Ő teljesen nyugodt. Ez tényleg nem marakodás, de nem is házasság...
2014. márc. 30. 11:37
 16/19 A kérdező kommentje:

Feltételezem te még sohasem veszekedtél a férjeddel pénzen.

Ha ez így van, akkor vagy annyit kerestek, hogy nincs min, vagy kb. 2 hónapja vagytok házasok.

De majd az évek folyamán rájössz, hogy sajnos nem egyeznek mindig 100%-osan az elképzeléseitek mindenről.

Sajnálom, hogy ennyire zavar a kérdésem, de akkor kérlek ne válaszolj rá.

2014. márc. 30. 11:41
 17/19 anonim ***** válasza:
44%

Kérdező, én azt nem értem, hogy neked mi a problémád. Volt egy szerződésbe foglalt megállapodásotok, amit a férjed egyoldalúan módosított, mert most így döntött, így diktálta a saját érdeke. Ti önként kiiktattátok a házasság egyik elemét, a gazdasági egységet az önös érdekek miatt, ami végülis nem rossz, ha egyetértésben működik. Ő most tett egy igazán önző lépést. Milyen választ vársz, ami előrevisz ebben a helyzetben?

Legközelebb majd lopj ki te is ennyit a közösből, és kvittek lesztek. Majd meglátjuk mit szól, és akkor elő lehet neki adni, hogy csak azt csináltad, amit ő is.

2014. márc. 30. 12:00
 18/19 A kérdező kommentje:

Olyan választ vártam, ami a helyzetre reagál (hogy mások szerint jogos-e beleegyezés és megegyezés nélkül bánni a pénzzel), és nem olyat, ami a házasságunk mibenlétét firtatja.

Személy szerint hülyeségnek tartom, hogy a házasság egyik eleme a "gazdasági közösség" lenne, és még ha így is van - jelen van a házasságunkban, a vagyon nagyrésze közös (mint a kérdés elején is olvasható).

Többen is írtátok, hogy mozdítsam el én a pénzt, valószínűleg ezt is fogom tenni, csak nyilván balhé lesz belőle. Nem vagyok benne biztos, hogy megéri.

Engem inkább az érzelmi oldala zavart a dolognak, mégpedig az, hogy megbíztam benne, hogy a pénzünket a megegyezésünk alapján kezeli, de mégsem. Nem igazán tudom, a jövőben hogy viszonyuljak hozzá ilyen téren, mert úgy érzem, ha egyszer megpróbálta, többször is előfordulhat...

2014. márc. 30. 12:46
 19/19 anonim ***** válasza:

Én egyetértek veled kérdező, ez valóban nagyon bosszantó tud lenni. Most ő kérdezés nélkül, önző módon félrerakta magának azt a pénzt, ráadásul úgy, hogy igazából máshol is szükség lett volna rá (a jogos helyén). Erre most még csak azt sem érti, hogy téged ez miért zavar, és visszaadni sem akarja. Továbbra is azt tudom mondani, hogy szépen higgadtan próbáld megbeszélni vele. Ha nem sikerül, akkor meg érdemes elgondolkodni, hogy mi lesz ezután, mert ha ő így szégyenérzet nélkül lenyúlja a pénzeket, az jóra nem fog vezetni. Meg milyen házasság az, ahol valaki ilyet tesz? ... Nem tudom, hogy érdemes-e "visszalopnod", visszavenned a pénzt. Valószínű, hogy nem a várt eredményt kapnád, tehát nem kapna a fejéhez, hogy úristen tényleg mi történt, hanem még ő lenne felháborodva és talán még rosszabbul járnál, mint ahogy most. Jól jegyezd meg a dolgot, máskor kövesd jobban nyomon a pénzed, mert az azért mégsem járja, hogy a te fizetésedből rakosgasson a kocsijához félre. A mostanival meg ne foglalkozz, ha viszont kell valami, akkor vásárold meg az autószámláról, és ha a férjed majd magyaráz miatta, akkor kérdezd meg, hogy finom volt-e a vacsora, merthogy arra kellett a pénzt és ha nem vetted volna le, akkor nem lett volna mit "zabálni". Akkor talán megérti, hogy normális ember nem így szokott gyűjteni valamire, és házasságban (meg egyáltalán, máshol sem), szokás trükközni a pénzzel, lopkodni azt. Pláne nem olyantól, akit szeretünk. Akár nyugodtan a képébe vághatod azt is, hogy felmerült benned, hogy már nem is szeret, ha ilyet megtesz veled. Vagy esetleg nyiss magadnak egy külön számlát, ahová ezentúl te rakhatsz félre magadnak, vagy ahová a fizetésed megy, és ahhoz ő ne férhessen hozzá. Tudjon róla, de mondd meg, hogy ezek után úgy gondoltad te is megengedhetsz magadnak ennyit és te is gyűjtesz, mert te meg új *akármit* szeretnél. De te ismered milyen ember, lehet ez nem lenne jó döntés, mert csak még nagyobb vitát generálna és még nehezebben tudnátok újra jóban lenni. Mérlegeld, hogy érdemes-e megtenni, melyik döntéssel kerülnél jobb helyzetbe.

A sok értetlen emberrel meg ne foglalkozz, itt szinte majdnem minden kérdésre írnak be sértő választ. Másrészről látod, hogy sokaknak még megérteni sem sikerült a kérdést... Aztán vannak azok, akik csak azt hiszik, hogy értik... És most gondolj bele, hogy ilyenek magyaráznak neked.

2014. márc. 31. 01:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!