Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bevállaljuk külföldet?
Nagyon friss a dolog, a férjem nemrég mondta el hogy lenne számára és az egyik kollégája számára egy nagyon jól fizető állás külföldön. Kicsit megijedtem. Eleinte csak ő menne ki, de aztán mi is mennénk utána a másfél éves fiunkkal. Nagyom kecsegtető ajánlat, itthon eléggé megrekedtünk, szűkösen élünk, viszont kint 2 év alatt annyi pénzt félre tudnánk tenni hogy itthon vehessünk egy lakást. Csak sok aggályom van. Egyikünk sincs oda az adott országért, nem beszéljük a nyelvet sem. (A férjem jól beszél angolul, neki az elég) A másik, hogy nem tudom mennyire nehezítené meg a kapcsolatunkat. Sok példát láttam arra, hogy a férj kiment dolgozni, aztán szépen külön mentek. Konkrétan apukámék is így jártak. Nem tudom, félek az idegen országtól. Itthagyni mindent. Anyukám pl nagyon sokat segít, a fiamra rendszeresen ő vigyáz, ha dolgom van. A fiam is imádja őt, 2 naponta találkoznak. Ott egyedül leszek mint a kisujjam. Nem tudom hogy megéri-e. Még meg sem beszéltük a konkrét dolgokat, tényleg nagyon friss a dolog, a férjem is ma tudta meg.
Szerintetek mit kéne tennünk? Ezek fényében ti hogy döntenétek?
1. lehiggadnék. :) Idegeskedés még jóra nem vezetett. :)
2. csinálnék pár listát. Egyet a költözés előnyeiről, hátrányairól, egyet a maradás előnyeiről, hátrányairól. Összeállítanék továbbá egy olyan listát is, amiben összegzem, mire számítok jelenlegi helyzetem alapján 1, 2, 5 év múlva, ha maradok, mire, ha megyek. A listákat félretenném pár napra, hogy ülepedjen a dolog, rá se néznék, majd elővenném, hogy tisztább fejjel átgondoljam az ott leírtakat, és úgy próbálnék a férjemmel együtt döntésre jutni. Ha a gyerekek már abban a korban vannak, vonjátok bele őket is a döntésbe!
3. sok sikert hozzá, nem vagy könnyű helyzetben!
Menj ki vele, amennyit "sporolnatok" azon hogy nem mesz ki rogton (kisebb lakast berel addig stb) annyi el is megy a rendszeres hazajarasra meg az otthoni lakas fenntartasara.
De azert 2 ev alatt felretenni egy lakas arat, az vagy nagyon jo melo, vagy nem tudom melyik orszag, ilyesmirol azert nem almodom en se pedig 2400 eurot keresek nettoban.
Csak ugye a lakasberles se ket filler, plane ha kint az egesz csalad es nagy lakas kell, meg sokminden (foleg szolgaltatas) joval dragabb.
ja: meg ha kint vagytok par evet, akkor mar beilleszkedtek, kiepul a karrier, es nem nagyon lesz kedvetek visszamenni fillerekert dolgozni.
Ha meg ittkint neztek lakast az nagyon huzos, a lakasarak mindenutt ugy neznek ki hogy egy elet munkaja kell hozza.
Ha nem is ket, de mondjuk 4-5 ev alatt en is felre tudnek tenni egy otthoni lakasra valot, de utana mibol tartanam fenn, es mibol elnek?
Itt meg egy negyszobas lakas meg 50 km-re a fovarostol is 150-200ezer euro legalabb.
mi is külföldön élünk, lakást bérlünk, itt lakást sose vennék mivel 35 nm 80 millio forint körül van.
nálunk nincs még gyerek és annyiban más a dolog, hogy mindketten dolgozunk, igy egy év alatt megtehettük, hogy vettünk egy uj autot (szalonbol) plusz van sporolt pénzünk 3 millio forint...
viszont, ha nem sporolnánk nagyon könnyen kicsuszna a pénz a kezeink közül..mivel egy kilo csirkemell 6 ezer forint körül van.. már csak a kajálás is sokba kerül, plusz bérelni egy 35 nm lakást 260 ezer ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!