Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjhez mentem és megváltozott a nevem. Milyen okmányaimat és hol kell módosítani?
Okmányirodába, és szerintem mindent kell.
Adó és tajkártya meg talán az adóirodába?
2. vagyok, elment mielőtt befejeztem volna... Hogy mennyi idő van rá hivatalosan,(nem akarok hülyeséget mondani, de valami 8 nap rémlik) nem tudom pontosan, de én az esküvő utáni héten elintéztem mindent. Ne feledkezz meg a kevésbé hivatalos helyeken sem a változás bejelentéséről.
Sok boldogságot!:)
Hivatalosan 15 nap..
De senki enm szívőzik ha több
Mindegy melyik okmányirodába mész.
Minden okmányodat módosítani kell
Nem lehet egy helyen
Tajkártya: oep-nél, én postai űton csináltam, mert lehet, neten keress rá, van cím formanyomtatvány..stb 2 hét alatt megjött.
Adókártya: NAV-nál.. Azt mondták 1 év mi megjön, de 2 hőnapon belül megkaptam.
A többit mind lehet az okmányirodában..
Viszint ha van ingatlanod, akkor azt is át kell íratni a tulajdoni lapon a földhivatalban, be kell menni a bankba a folyószámlán átiratni a nevedet, új bankkártya kell, hiszen a szemelyidben szereplő név nem egyezik a bankkártyán levőével.
Nekem nem volt belőle semmi bonyodalmam még , bankban azt mondták, az esedékes kártyaerémkor uj névre kapom majd...de az okmányirodában szóltak, hogy gondot okozhat.
Ha van autód akkor forgalmi, törzskönyvcsere ez is okmányirodában..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!