Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Kinek sikerült békében elválnia?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek sikerült békében elválnia?

Figyelt kérdés
Feleségemet tisztelem és szeretem mint embert, de az évek alatt eltávoludtunk egymástól mint nő és férfi. Próbáltam magamat rávenni, de egyszerűen nem vágyom már rá nőként. Nem tudom hogyan tehetném meg az első lépést, hogy ezt a tudtára adjam. Tudom, hogy nagyon meg fogom ezzel bántani. Ha valaki sikeresen és békésen meg tudott oldani hasonló helyzetet, kérem válaszoljon!

2014. márc. 11. 22:31
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az értékes válaszokat, a privátban érkezetteket is. Segítenek gondolkodni. Attól tartok, esetemben a 2-3 éves hullámvölgy sajnos nem hullámvölgy, hanem a szakadék alja. A helyzetet tényleg nehezíti, hogy anyagi oldalról hatalmas teher egy válás gyerekekkel. Ezt most nem engedhetem meg magamnak. Próbálok másik, jobban fizető állás után nézni. Lelki oldalról pedig egyszerűen félek az egésztől. Elmentem egy párkapcsolati tanácsadóhoz is, hát nem tudott bíztatni, ugyan nem mondta ki, de én úgy látom, hogy nem lát reményt arra, hogy újra kívánjam a feleségemet.
2014. márc. 13. 21:12
 12/15 anonim ***** válasza:

Én nekem szándékom okoskodni...ha annak is tűnne ez a reakcióm...akkor előre is bocsi érte..., de szerintem, ha a házassági tanácsadó csak a te oldaladat vizsgálta meg, és úgy nem segített, h a problémákat a feleségeddel együtt vizsgáljátok meg, akkor nem volt jó az akinél jártál.

Hogy ő is úgy látja, h nincs esély azért gondolom úgy, h az csak egy dolog, mert csak téged nézett és titeket nem...ez az egyik, a másik meg, h a reményt magadba tudod csak megtalálni, amíg nem találod meg, addig egy profi tanácsadó se fogja tudni helyetted megtalálni, te viszont szerintem csak, azért nem találod, mert a feleségeddel se tudtad még eddig igazából talán megpróbálni se azt, h meg legyen oldva az adott probléma, mert ugye ahogy írtad eddig félsz is, h hogy reagálná le..., de persze a tévedésem jogát fenn tartom, pláne, h egyikőtöket se ismerem kicsit se!

Nincs vki barátotok, közös barátotok, aki tudna akár egy jobb tanácsadóba is segíteni titeket, vagy akinek ha elmondanád, mindkettőtöket nézne és mélyebbre hatóan tudna segíteni, h ha muszáj is elválni, akkor az békébe legyen legalább?

2014. márc. 13. 21:37
 13/15 anonim ***** válasza:

A 8-asban ezt írtad:

" A kérdés, hogyan lehet ebbe az állapotba eljutni..."

Szeretném végigvinni ezt a vonalat, akár privátban is.

Ha fejben megvan, ha mégsem ezt az utat választod, biztosságérzetet ad, hogy ki van dolgozva fejben.:)

És amit reagáltam rá, azon a vonalon tudunk elindulni. Tehát mi a reakciód rá?

2014. márc. 13. 22:19
 14/15 A kérdező kommentje:

Időközben elolvastam egy könyvet:

Mira Kirshenbaum - Amikor a hűségesek hűtlenkednek

Ugyan én nem csaltam meg a feleségemet, de számomra is tele volt hasznos, elgondolkodtató fejtörőkkel.

És ami a lényeg, leírja, hogy kell kezelni korrektül egy szakítást, levezeti a gyerekekkel kapcsolatos aggodalmakat is. Pontosan ami engem is érdekelt.

2014. márc. 23. 00:14
 15/15 anonim ***** válasza:

Köszi a könyvajánlót.

Majd később is jelentkezz a fejleményekkel!:)

2014. márc. 28. 05:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!