Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek sikerült békében elválnia?
Kérlek ezt ne hozd a tudomására.
Jobb, ha nem tudja a valódi okot.
Annyi más ok is lehet.
Szerintem mivel voltam már hasonló cipőbe, csak én nőként ezt a párom által meg is éltem...így, kemény dió, de nem biztos, h válóoknak kell ennek lennie.
Nálunk a párom elmagyarázta, h miért lehet ez így és mire lenne szüksége, h esetleg jobb legyen ez a dolog.
Először persze nekem is szarul estek, de végül megoldódott minden...persze itt kérdés, h a feleségeddel mennyire lehet ezeket nyíltan megbeszélni...és te neked csak ez e a problémád, vagy egyéb is és csak elhagyásba gondolkodsz már. Ha az utóbbi adott nálad, akkor inkább semmit se mondj neki.
Férfiként aljas dolognak tartom, ha valaki elhallgatja a szakítás igazig okát. De a nők máshogy működnek, nem a hazugság - igazság koordiánatarendszerben. Inkább azt nézik mi bánt, mi nem, és azt, hogy úgyse érdekli már a másik ember, emiatt azt hazudhatja amivel ő maga a legjobban kijön a dologból. A másik irányban is hasonló a helyzet, van amikor a nők tényleg nem szeretnék tudni az okot, amiért szakítottak velük.
Másrészt elkövettem már olyan hibát, hogy hozzád hasonló helyzetben nem szóltam, mert úgy gondoltam, hogy a nő úgysem tudna változtatni, akkor meg minek szekáljam. Aztán egyszer véletlen kicsúszott a számon, és kiderült, hogy mégiscsak tud változtatni, nem is esett a nehezére, és mégcsak nem is sértődött meg.
Szóval kockáztathatsz, hogy megmondod az igazat. Lehet, hogy nagyon összevesztek, de lehet, hogy rendbejön a házasságotok. Vagy szép lassan megutáltatod magad, és akkor végül ő válik el tőled. Ezt nekem nem venné be a gyomrom, de lehet, hogy egy nőnek jobban tetszik.
Kösz a válaszokat!
Egy szakításnál kell indok. És szerintem akkor már nem a hazugság a jó megoldás. Természetesen a feleségem sem hülye, ő is érzi.
40 felé közelítünk, van két gyerekünk, 13 éve vagyunk házasok. A gyerekeket nem írtam, pedig fontos, emiatt nem léptem eddig semmit.
6: Szerintem fontos különválasztani a kettőt, és jól teszed, hogy már ezt fontolgatod. Természetesen a közös dolgaitok örökké összekötnek Benneteket, és nem leszel már OLYAN független férfi, amilyen voltál a házasság és gyermek előtt, de nem szabad ettől függővé tenni a férfi-női kapcsolatot, hiszen evvel a gyereknek is ártasz, hibás magatartást tanítasz neki avval, ha olyan életet élsz, amiben nincs férfi-nő kapcsolat, vagy az látszatkapcsolat, vagy őszintétlen, szőnyeg alá söpört dolgokkal teli.
Legideálisabb lenne végső célkitűzésnek az - ha jól együtt tudtok működni a feleségeddel és jó köztetetk a kapcsolat máskülönben -, hogy külön költöztök akár olyan közelségbe ahova papucsban át lehet menni, és mindennapos kapcsolatotok lehet.
De ami a férfi-nő kapcsolatot illeti, egy lehetséges új partnernek sem vonzó, ha nincs számára HELY - ez fizikailag is, érzelmileg és családállapotilag is értendő - a számára Nálad.
Amikor új partnert keresnél, addigra mindenképpen meg kell tudd oldani, hogy fogadni tudd valahol, különben nem fog működni - és nem a nő miatt, hanem mert Te nem vagy még olyan állapotban, hogy be tudd fogadni az életedbe.
Ezt a kettős életet vagy nyitott kapcsolatot próbálók okulására írtam főként ide.
Hát...kérdező...az, h mi a kívánatos, és mi a helyes, az is ezer külön fogalom.
A házasság nem függőség, hanem egy állapot...vmilyen szemszögből függőség is..., de a kívánatos dolog rossz tanácsadó.
Én úgy gondolom és látom, h minden kapcsolatban vannak kisebb és hosszabb hullám völgyek is, amiknek nem minden esetben a válásnak kéne a megoldásnak lennie.
Én úgy érzékelem az írásaidból, h alapjáraton szereted a feleségedet, így azt javasolnám, h vhogy akár szakember segítsége által pl. házassági tanácsadó által beszéljétek meg feleségeddel a dolgokat. Ha félsz, h mit hogy reagálhatna vajon le, de esetleg látja a feleséged, h nem minden áron a végét akarod te se, akkor lehet, h számotokra ez lenne a legjobb megoldás, h alapjaiban ezt hogy tálald a feleségednek, lehet, h ezt is egy szakembertől kéne inkább megkérdezned, annak jobban feltudod vázolni az okokat stb., mint itt ezer idegeneknek.
8: Mik akadályoznak meg benne?
(Külső - leginkább anyagi - és belső - lelki - akadályok mik?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!