Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem nem képes spórolni. Mit tegyek?
Alapvetően egyet értünk mindenben, csak ilyen kis apróságokban nem.
A házban rendszeresen égve hagyja a villanyt, indok: ő fényben szeret élni. Ha szellőztet, soha nem zárja vissza az ablakot (ez télen azért nem túl jó). És most az új szokása, éjszaka nyitott ablaknál alszik, a fűtést persze elfelejti lekapcsolni és megy a fűtés ezerrel, mert úgy érzékeli, lehült a szoba. Tehát nyitott ablaknál, jön be a 0 fokos levegő a fűtés pedig 20 fokra van beállítva. A radiátor persze tűzforró (nem alszunk egy szobában pici baba miatt), amit én másnap reggel veszek észre. Erre az indoka, hogy a friss levegő milyen egészséges és majd legközelebb lekapcsolja a fűtést. De ez már a nagyon sokadik eset, legközelebb is el fogja felejteni. És amikor szólok érte, vérig van sértve és én mennyire nem vagyok megértő meg majd legközelebb lekapcsolja.
Nem tudom meggyőzni, hogy ne pazarolja az energiát. Ha megmutatom a számlát (ami így sem kevés) az sem hatásos, "hisz ki tudjuk fizetni". Ja, csak annyival kevesebbet teszünk félre... Nincs ötletem mivel győzzem meg, feleslegesen ne pazaroljunk.
Más férje is ennyire, hogy is mondjam nemtörődöm a házban az apróságokra?
Éppen próbálok kijönni a baba szobájából. De sajnos jelenleg 8-10-szer kel éjszaka, egy idő után már képtelen vagyok átjárogatni és odafekszem. Mellette teljes munkaidőben dolgozom, ezért nem tudok egész éjszaka próbálkozni. De ez lényegtelen is a kérdés szempontjából.
Szerencsére a férjem megértő a különalvás terén és mindketten igyekszünk foglalkozni a házasságunkkal, úgyhogy a különalvás nem probléma nálunk, ő is jobban alszik így egyébként.
Viccen kívül, kössétek le a radiátort a hálójában. Nekem is a hidegben alvás a lövésem, viszont a hálómban nem is kapcsolom be a fűtést. Éjjel-nappal nyitva az ablak, ez az én házi hűtőkamrám.
Nappal tartózkodik ott, fontos, hogy meleg legyen? Nem elég a szoba ajtaját csukva tartani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!