Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A férjem nem képes spórolni....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem nem képes spórolni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Alapvetően egyet értünk mindenben, csak ilyen kis apróságokban nem.

A házban rendszeresen égve hagyja a villanyt, indok: ő fényben szeret élni. Ha szellőztet, soha nem zárja vissza az ablakot (ez télen azért nem túl jó). És most az új szokása, éjszaka nyitott ablaknál alszik, a fűtést persze elfelejti lekapcsolni és megy a fűtés ezerrel, mert úgy érzékeli, lehült a szoba. Tehát nyitott ablaknál, jön be a 0 fokos levegő a fűtés pedig 20 fokra van beállítva. A radiátor persze tűzforró (nem alszunk egy szobában pici baba miatt), amit én másnap reggel veszek észre. Erre az indoka, hogy a friss levegő milyen egészséges és majd legközelebb lekapcsolja a fűtést. De ez már a nagyon sokadik eset, legközelebb is el fogja felejteni. És amikor szólok érte, vérig van sértve és én mennyire nem vagyok megértő meg majd legközelebb lekapcsolja.

Nem tudom meggyőzni, hogy ne pazarolja az energiát. Ha megmutatom a számlát (ami így sem kevés) az sem hatásos, "hisz ki tudjuk fizetni". Ja, csak annyival kevesebbet teszünk félre... Nincs ötletem mivel győzzem meg, feleslegesen ne pazaroljunk.

Más férje is ennyire, hogy is mondjam nemtörődöm a házban az apróságokra?

2014. márc. 4. 08:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
31%
Eddig is ez volt, nem? Akkor miért zavar most?
2014. márc. 4. 08:30
 2/14 A kérdező kommentje:

Eddig lakásban laktunk ahol átalányt kellett fizetni, akármennyit is fogyasztottunk. Úgyhogy nem igazán foglalkoztunk a spórolással. 2 éve vettünk egy házat és jönnek elő ilyen kis apróságai. Ezekkel kapcsolatban szép lassan meg tudom győzni, aztán megint jön egy másik.

A villanyokat már kezdi lekapcsolni.

Csak én meg olyan rosszul érzem magam, hogy ilyeneken kell problémáznom...miért kell ezekért az apróságokért hónapokig küzdeni?

2014. márc. 4. 08:41
 3/14 anonim ***** válasza:
11%
Ez mar megvolt neki korabban is, nem?
2014. márc. 4. 08:47
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát, a megtakarítást lefordíthatnád neki konkrét dolgokra. Ennyivel rosszabb helyre mentek nyaralni, ennyivel rosszabb kocsit tudtok venni, stb. Ha kiesik egyiktek jövedelme, ennyivel kevesebb ideig tudtok megélni a félretett pénzből.
2014. márc. 4. 08:52
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
ne a számlát mutasd neki, hanem forintot mondj, hogy szerinted ez havonta mit jelent ... ő majd be fogja bizonyítani, hogy ááá ez nem annyi, hanem csak ennyi ... akkor mondhatod, hogy rendben, de az ennyit és érdemes kidobni az ablakon?
2014. márc. 4. 08:52
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Értem a problémádat, de azt nem , hogy miért kell ezen problémázni-ahogy te fogalmaztál.

Ha nem vagytok egy helységben, akkor menj oda és kapcsold le a villanyt, vagy ha tudod, hogy hidegben szeret aludni,akkor tekerd le a fűtést abban a szobában.

Azért ezek nem olyan nagy mozdulatok, és máris egy csomó vitát el lehet kerülni.

2014. márc. 4. 08:53
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó kérdést megfordítom: más felesége is ilyen nemtörődöm ? ugyanis ez bármelyik féllel előfordulhat. Ez egyértelműen az otthonról hozott "minta", ami gyerekkorban beleivódott az emberbe és ha egyébként sem kényes bizonyos "apróságokra", akkor ezt nehezen tudja feladni. Nyilván teljesen eltérő mintát hoztatok otthonról, férjed pedig kevésbé figyeli az ésszerűséget. Egyébként számos technikai megoldás létezik a leírt problémákra. A központi fűtést vezérlő termosztátot abba a szobába kell átvezetni, ahol te vagy a gyerekkel, egyes égőket ki lehet cseréni takarékosabb LED lámpákra stb.
2014. márc. 4. 09:00
 8/14 A kérdező kommentje:

Már majdnem mindenhol led van. De valahogy akkor is zavar az égő villany, ha már kiment egy helyiségből.

A fűtés pedig elektromos fűtés és minden szobában külön termosztát van. Egyedül ha leszerelem a radiátort, akkor nem érzékeli a hőmérsékletet. Fűtésszámlát meg csak évente egyszer kapunk, szóval nehezebb látni a különbséget.

Lekapcsolom én utána, csak hát kicsit zavar, hogy nekem "extra munkát" csinál, amikor amúgy is eléggé kimerült vagyok a baba miatt.

Érdekes az otthonról hozott minta. Saját bevallása szerint nagyon szegények voltak gyerekkorában, ezért szeretné most kiélni magát abban, hogy "mert megteheti". De nem is ezzel van a gond. Van egy halom hobbija, eljárogat, mindig megkapja az aktuális sláger kütyüt amiért fáj a szíve és tényleg nem kötöm a babához, jó egyensúly alakult ki a munka-baba-egyéb dolgai között. Csak ezek az apróságok....

Érdekes módon én kicsit jobbmódú családból származom és mégis odafigyelek az ilyenekre.

2014. márc. 4. 09:08
 9/14 anonim ***** válasza:
80%
#8 az utolsó mondatodban van a nagy igazság ... a te családod nem véletlenül volt jobb módú, az övé pedig szegényebb
2014. márc. 4. 09:11
 10/14 anonim ***** válasza:
91%

Ugy latszik, marad az, hogy te kapcsolgatsz utana, es a futest hagyd mindig lecsavarva a haloszobajaban.

Mellesleg miert kell kulon aludnotok?

Nem igazan tesz jot a hazassagnak az ilyen,ha hosszutavu.

2014. márc. 4. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!