Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Otthon maradni a fizetése...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Otthon maradni a fizetése feléért?

Figyelt kérdés

Elméleti a kérdés.

Adott a férj, akinek viszonylag jó a keresete, el tudja belőle tartani a családot, és még marad is. Adott a feleség, aki a házasság előtt dolgozott, saját keresettel rendelkezett.

A férj azt kéri a feleségtől, hogy mivel ő elég jól keres, asszonyka maradjon otthon, nevelje a gyerekeket, lássa el a háztartást, ne dolgozzon semmilyen munkahelyen.

A feleség azzal a kikötéssel megy ebbe bele, hogy a férj a fizetése felét a feleség bankszámlájára teszi, hogy az otthoni munkának legyen valami ellenértéke, kvázi mégiscsak pénzt keressen valahogy.

Tisztességtelen ajánlat vagy nem?

2014. febr. 27. 13:54
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
90%

Hiába lenne a pénz a feleség saját nevére szóló számlán, ennek ellenére KÖZÖS vagyon lesz, mivel a házasság vagyonközösség, és MINDEN, amit ez idö alatt szereznek (ingatlan, autó, spórolt penz, tartozás) közös, válás esetén felezödik.

Magyarul, válás esetén a feleségnek ugyanannyi lenne, mintha semmi sem lenne a külön számláján.

2014. febr. 27. 15:33
 22/28 anonim ***** válasza:
78%

Te mibe vagy utolsó?

Ha felporszívózásért pénzt kap valaki, akkor az hivatásos, de nem hivatásos ribizli, mint ahogy te utalsz rá, hanem hivatásos takarítónő.

A másik amit írsz, meg jó esetben kölcsönösen működik a felek között, nem szexrabszolgának akarja otthon tartani a férje...

Eszem megáll, hogy mit szűrtél le ebből a kérdésből.

Egyébként Kérdező, érzek rációt a kérésben.

Hányszor halljuk, hogy GYED-en, GYES-en levő anyukáknak is minden egyes alkalommal kézből ad pénzt az "ura", ha valami saját igény felmerül, mondjuk egy fodrászkodás, és a nő keresete szépen belement a közösbe és a babára.

Értem, hogy mit szeretne a feleség. Amit 'fizetésként' kap a férjtől, a közös dolgokat fedezik közösen, de a maradékból elmegy fodrászhoz ha úgy tartja kedve és nem kell rá pénzt kérnie. Szerintem jogos kérés, ha már a férj is kért valamit.

Bár én mindennek ellenére nem mennék bele.

Nem akarok vészmadárkodni, de mi van, ha a kedves férj egyszer megbolondul? Vagy ne legyünk rossz indulatúak, hogy tuti félrelép. Vegyük csak azt, hogy meghal szegény. Mi lesz akkor a nővel? Hogy kerül vissza a munkaerő piacra?

Vagy ott a nyugdíj kérdés.

Így sem kell félnünk sajnos, hogy milyen hatalmas nyugdíjunk lesz, ha odakerül a sor, de ha még járulék fizetés sincs, akkor tényleg nem lesz mire várni.

2014. febr. 27. 15:40
 23/28 anonim ***** válasza:

Nálam több dolog miatt sem lenne jó ez a lehetőség

- nem nagyon hiszem, hogy bírnám otthon egyedül, ha a gyerekek már iskolások, óvodások, de nem ítélem el, ha valaki így tesz, egyszerűen én unatkoznék otthon

- nálunk közös kassza van, akkor is így volt amikor ő keresett jóval többet, mint én, és akkor is, amikor csak az én fizetésem volt, mert őt kirúgták. Soha, egyikünknek sem kellett engedélyt kérni egyik esetben sem, ha az ésszerűség határain belül venni akartunk magunknak valamit. Innentől fogva nem kell utalgatni senkinek semmit... sehova.

- hozzá sem mentem volna olyan férfihoz, akiről feltételezem, pláne ha tudom, hogy esetleg visszaélne az anyagi "fölényével" adott esetben. Maximálisan bízom a páromban, hogy ha egy petákot sem keresnék valami miatt, akkor sem kéne soha kuncsorognom a pénzért, vagy bármiért, ha már itt tartunk. Ha ez egyáltalán felmerült volna bennem, akkor nem lenne a párom.

2014. febr. 27. 15:41
 24/28 anonim ***** válasza:
91%
Semmi értelme mert váláskor a nő számlájának a fele is járna a férfinek.
2014. febr. 27. 19:46
 25/28 anonim ***** válasza:
55%

Jo kerdes.

Es most gondoljuk at forditva. A no dolgozik, a ferj marad otthon es kapja a no fel fizeteset. Megalazo, vagy tisztesseges ajanlat?

A ferfiak ezt megalazonak ereznek. A haverjai korberohognek.

En is annak ereznem, nokent.

A pelda azert volt, mert igy jon ki a kontraszt.

Szerintem is forintositani kene, vagy legalabb tudatositani, mennyit er az otthoni melo, de nem ugy, hogy az otthon dolgozo felet konkretan a masik fellel valo erosen anyagi fuggessel jaro kapcsolatban kepzeljuk el.

26 l

2014. febr. 28. 02:40
 26/28 anonim ***** válasza:
Mondjuk nekem eleve ott megáll a tudomány, hogy attól, hogy nem dolgozik, miért kéne pénzt kéregetni fodrászra. Vagy le lenne mindjárt tiltva a bankszámláról? Vagy mi? Vagy csak nekem természetes, hogy házasságban ráadásul már gyerekkel, nem kotlik mindkét fél egy-egy saját bankszámlán, mert úgyis közösen használjuk? Nekünk közös a számlánk, anyáméknak is közös a számlájuk, anyám most nem dolgozik, mert idegösszeroppanást kapott az előző helyén a folyamatos 8.00-21.00-ig ATYAISTEN ITT A HATÁRIDŐ ÉS MÉG NINCS KÉSZ EZ A RÉSZLEG SE, MIT KÉPZELTEK, HOGY HAZAMENNÉTEK, NEM IGAZ, HOGY HÁRMAN NEM TUDJÁTOK ELLÁTNI 8 EMBER MUNKÁJÁT HATÁRIDŐRE!!!!! Ugyanúgy ő intéz minden intéznivalót, befizetnivalót, ő hívja ki a szerelőt, ő fizeti ki, bevásárol, fodrászhoz megy stb. nem vette el apám a bankkártyáját és az se érdekli mire mennyit költ...
2014. febr. 28. 10:21
 27/28 anonim ***** válasza:
70%
Én úgy értelmezem, hogy így a nő nem azt érzi, hogy a férj csak hozza haza a pénzt, hanem -hiába van közös kassza- érzi, hogy az ő munkája is meg van becsülve, szóval itt az átutalás csak egyfajta gesztus, ami által a nő érzi, hogy értékelik az erőfeszítéseit. Én is aggódtam amúgy azért, hogy mi lesz, ha lesz gyerek, hiába a házasság és a közös kassza, a gyermekkel otthon kell a nőnek legalább az elején maradni minimális ideig (én mondjuk olyan 1,5 éves koráig legalább szeretnék, aztán jó lenne cserélni). Addig viszont ha nem keresnék pénzt az nekem fura lenne. Nálunk úgy van, hogy közös a izetésünk 90%-a, a maradék 10% meg úgymond "zsebpénz", így aki többet keres, annak marad egy picivel több olyan dolgokra, amikre nem adnánk ki közösen pénzt, de én is aggódom, hogy mi lesz ha lesz gyerek annak ellenére, hogy a párom nagyon rendes, meg természetes, hogy a dolgaink közösek, de mégis hiányozna, hogy nem kapok fizetést egyáltalán.
2014. febr. 28. 10:27
 28/28 anonim ***** válasza:
Gyedet és később gyest csak kapsz. Miért csinál mindenki úgy, mintha egy fillért se kapnának?
2014. febr. 28. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!