Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nem merem elmondani a páromnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem merem elmondani a páromnak, hogy adósságot örököltem. Titokban lehet ezt tartani?

Figyelt kérdés

Anyám kb 3000000 forint hitelt vett fel. Nemrég meghalt és én is örököltem a hitelt. Félek, ha kiderül akkor nagy baj lesz.

Mit tehetnék?

2014. febr. 24. 17:40
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Jó, van egy házad, de tudod is egyedül fizetni a hitelt a saját jövedelmedből? Vagy azt szeretnéd, hogy a párod fizesse a hitel egy részét a te házadra? Ugyanis az örökség házasságban sem közös vagyon, bár nem tudom, ti házasok vagytok-e?

Ha tudod fizetni a hitelt az általad öröklött házra egyedül és meg akarod tartani, az a te döntésed, bár azért ilyen nagy döntést én biztos már az elején elmondtam volna a páromnak.

2014. febr. 24. 18:05
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne mondanád el a párodnak?

Csak megbeszélitek, hogy mit kezdtek a házzal?

Eladjátok, és kifizetitek a hitelt belőle? Vagy odaköltöztök és ti fizetitek a törlesztő részletet? Kiadjátok valakinek, ha lehet érte annyi albérleti díjat kérni, ami fedezi a részletet.

Ha ezeket nem tudjátok megbeszélni, akkor nem is érdemes együtt élnetek. Konkrétan átvágod, becsapod, hazudsz neki, ha nem beszéled meg ezeket vele.

2014. febr. 24. 18:08
 13/28 A kérdező kommentje:
Három testvérem van, velük közös a ház. A hitel nem a házon van.
2014. febr. 24. 18:09
 14/28 anonim ***** válasza:

Gondolom, azért nem utasítottad el az örökséget, mert a ház többet ér a tartozásnál.

El kell adni a házat, visszafizetni a hitelt aztán ennyi.

Vagy ahogy fentebb is írták, kiadni albérlőknek és a havi bérleti díjból fizetni a hiteltörlesztést.

Semmiképp ne titkold el a párod elől, ez nem játék.

Neked kell visszafizetned a hitelt, ha közös háztartásban éltek, ezt muszáj tudnia.

2014. febr. 24. 18:09
 15/28 A kérdező kommentje:

A házon jelzálog van ami miatt nem lehet eladni amúgy a tesóim laknak benne.

Amúgy sem ez volt a kérdés.

2014. febr. 24. 18:13
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha 3-an örököltétek a házat, akkor a rád eső tartozás nem 1 millió?

Én egyébként eladnám a házat és abból fizessétek ki az adósságot, ha marad még pénz azt osszátok el háromfelé.

Így úgy sem lesz neked ebből házad, hiszen 3-an vagytok tulajdonosok.

2014. febr. 24. 18:14
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem is te laksz ott, hanem más, akkor igazán megérte volna lemondani arról az 1/3 házrészről, és akkor a tartozást sem öröklöd.

Az a baj, hogy neked nem csak most, de már előtte is kellett volna beszélned a pároddal és másokkal is. Ilyen fontos döntést előre meg kellett volna beszélni.

2014. febr. 24. 18:16
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Akkor amház 3-ad része és a hitel 3-ad sze a tied...

El kell döntened, hogy tudjátok-e fizetni a hitelt, vagy sem.

Egyharmad házzal sokat nem tudsz kezdeni, csakha kifizetnek, vagy te ki tudod fizetni a tesójaidat, vagy eladjátok a házat.

Ez is csak akkor éri meg, ha a hitel összege nem haladja meg a ház harmadrészének értékét.

Ha igen, akkor lemondasz róla, és a tesójaid majd rendezik a hitelt és az örökséget is.

2014. febr. 24. 18:18
 19/28 A kérdező kommentje:

Ti ezt nem értitek.

Anyám személyi kölcsönöket vett fel azokat kell visszafizetnem. Tesóm pedig fizeti a jelzálogot. A ház nem ér annyit mint amennyi hitel van rajta.

2014. febr. 24. 18:18
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Szegény párod!

Na mindegy, úgyis fel fog neki tűnni, hogy nincs pénzed, és idővel rájön, hogy mire megy el.

2014. febr. 24. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!