Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy magyarázzam el a páromnak, hogy ne pocsékoljon?
Már szóltam neki többször ezzel kapcsolatban. Például reggelente csinál magának zab+tej+gyümölcs keveréket és ezt issza, de a baj az hogy megcsinál ebből fél liternyi adagot, amiből megiszik kb 1-2 decit, aztán otthagyja, beteszi a hűtőbe és megyünk dolgozni, de estére már úgy megszikkad, hogy ki se jön a pohárból ha azt oldalra dőntöm, neki meg nincs gusztusa meginni (nem csodálom mondjuk), így megy a wc-be...
Olyan is volt már, hogy vettem almát és ahogy bent volt a kamrában úgy az egyik oldalán lett egy kis barna folt, hogy túlérett, ő már egyből fújjogott, hogy dobjuk ki az egészet a kukába ahogy van. Persze nem dobtam, levágtam a barna részt, a többi ment a süteménybe és ennyi volt.
A 3 napos kenyeret látva is rögtön az jut eszébe hogy fúj száraz, romlott, ki kell dobni a kukába, nem pedig az hogy jó lesz pirítósnak vagy bundás kenyérnek.
Mit csináljak vele, hogy megtanulja, hogy a pénzt nem dobjuk a kukába és húzzuk le a wc-n? Mert ez hosszútávon így irtó nagy pocsékolás amit csinál.
Mi sem feltétlenül eszünk meg egy egész kenyeret két nap alatt. Ilyenkor felszeletelem, és szeletelve megy a fagyasztóba. Abból melegszendvicset szoktunk csinálni.
Én egy időben nagyon pazarló voltam, azzal a felkiáltással, hogy majd veszek másikat. Most nagyon nehéz anyagi helyzetbe kerültünk, így minden fillért meg kell fogni. Nincs kidobott étel, ital.
Nagyon jól írták előttem. Számold ki neki, hogy kb. mennyit pazarol egy hónapban/egy évben! Esetleg, említsd meg, amikor kidobja, hogy ez most x forint volt.
Ha törődik vele, változtatni fog.
Az én férjem ezerszer durvább... Hetente elfürdött egy tusfürdőt, elhasznált egy fogkrémet és havonta vett fogkefét. A mosogatásnál is kéthetente elment egy üveg mosogatószer meg 50-60 liter víz! De őt nem érdekli, hiába magyarázom, mennyibe kerül, pedig nem jövünk ki a fizunkból. :(
Remélem, te több sikerrel jársz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!