Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mikor lefoglaltátok az étterme...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor lefoglaltátok az éttermet, már megvolt a pénzetek az esküvőre?

Figyelt kérdés

Mi 2015-ben szeretnénk összeházasodni. Egyelőre az összegnek kb. 10%-a van meg, de úgy gondoljuk, egy év alatt ki tudjuk gyűjteni a fennmaradó összeget. Lehet erre blazírozni? Egy évvel előtte le kell foglalni azt az éttermet, ahol szeretnénk...

Egyébként 6 éve vagyunk együtt, nem nagyon szeretnénk várni...

2014. jan. 28. 17:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
42%
Szeretnélek megnyugtatni: nálunk sem volt meg még a pénz, amikor lefoglaltuk az éttermet. De nem aggódtunk emiatt, aminek az volt az oka, hogy előre tudtuk, hogy pénzt fogunk kérni nászajándékként, és a párok jelentős része az esküvő éjjelén kapott pénzajándékokból fizeti ki másnap reggel az éttermet. Mi így kalkuláltunk. De azért meglep, hogy egy évre előre le kell foglalni a helyet: mi egy megyeszékhelyen 6 hónappal előtte foglalóztuk le, és az egyik legkedveltebb esküvői helyszínről van szó, de bőven volt még hely. Mindegy, ha egy évre előre le kell foglalni, akkor le kell, ezt ti nyilván jobban tudjátok. Egyébként nálunk a terembérletet kellett előre kifizetni, ami 60 ezer Ft volt. Szerintem a legtöbb helyen maximum 10 %-ot kérnek. Ne aggódjatok, csak gyűjtsétek a pénzt!
2014. jan. 28. 18:24
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Mi is pénzt szeretnénk ajándéknak, persze ezt nem híreszteljük vagy ilyesmi... (de azért egyetértek, hogy 1000 Ft is jobb, mint 5 kenyérpirító :)

Én is ezt mondtam a páromnak, hogy ha megvan a fotós, a bor-rövid ital, zenészek, virág, ruhákra a pénz, a többi kifizetődik az ajándékpénzből...de ő azt mondta erre nem akar adni, mert felelőtlenség és, egy falatot se tudna majd enni, ha még nem tudná, hogy másnap a cehhet, ki tudja-e fizetni...Amúgy szerintem simán...

2014. jan. 28. 18:35
 13/21 anonim ***** válasza:
Mennyi a költségvetés hány főre?
2014. jan. 28. 18:46
 14/21 anonim ***** válasza:
Abban a barátodnak igaza van, hogy a rokonságot ismerve mire számíthat. Mert persze jobb a pénz de lehet van olyan aki csak egy kenyérpiritout tud venni.
2014. jan. 28. 18:48
 15/21 A kérdező kommentje:

Jajj, nem, egyáltalán nem arra gondoltam, hogy most kötelező fejenként X összeg, tééényleg nem. De még akkor is jobb borítékba 4000, mint egy porcelánváza....

Én ezt mindig szem előtt tartottam, ha esküvőre mentem. Mikor nem volt pénzem, akkor azt a keveset tettem borítékba, mintsem valami porfogót vegyek ugyanannyiból.

Amúgy pont nem célunk a rokonság megkopasztása, csak az adjon, akinek van....akinek nincs azt is pontosan úgy várjuk...

A nővérem lagzijakor pl. munkanélküli voltam, még az is megterhelő volt, hogy eljussunk hozzuk (1000 km), ajándékra alig futotta, de mondták, s éreztették, hogy a jelenlétünk a fontos, én is így teszek majd.

2014. jan. 28. 18:55
 16/21 anonim ***** válasza:

Költségvetést miért nem tudhatjuk?

Mert nem mindegy azért, hogy 1millából van meg 100e, vagy 3millából 10%. Mert kicsit mások az összegek.

Hiába írod, hogy nem kell a pénz, mégis ütöd azzal, hogy ne ezt ne azt hozzon, hanem pénzt! De ha nincs neki, akkor otthonról hoz valamit, ami nem kerül pénzbe, erre nem lehet építeni, hogy megvan az X % a többit meg majd kifizetjük HA kapunk annyit...

2014. jan. 28. 18:59
 17/21 anonim ***** válasza:
74%
11-es vagyok. Természetes, hogy nem a vendégek kopasztása a cél,a párok nagy része inkább azért kér pénzt, mert erre va szüksége, és nem tárgyakra. Abban igaza van a vőlegényednek, hogy azért valamennyi pénzt gyűjtsetek össze a lakodalomra előtte, mert azt tényleg nem lehet pontosan tudni, ki mennyit ad. Ha jól emlékszem, nálunk a valós összeg kb. fele megvolt előtte már, de azért a szüleinknek is volt tartaléka, ha ki kell segíteni minket. De szerencsére nem kellett. Szerintem valamennyit gyűjtsetek rá, aztán kiegészítitek a kapottakkal.
2014. jan. 28. 19:00
 18/21 A kérdező kommentje:

olyan 700 E max.

Szeretek kreatívkodni, úgyh dekor, ilyesmi az meglesz.

2014. jan. 28. 19:31
 19/21 A kérdező kommentje:

16! ez is igaz :)

Akkor inkább azt mondanám, aki TEHETI tárgy helyett pénzt:)

2014. jan. 28. 19:34
 20/21 anonim ***** válasza:

Tehát magyarul 70ezer forint van meg? Akkor ez nem nevezhető eddig megtakarításnak. Én amúgy várnék még egy kicsit a foglalással,nekünk is jövőre lesz az esküvőnk, egyelőre még nem is foglalkoztam vele.

De az nagyon cuki, hogy kb- 70-100 ezer forintotok van egyelőre. :))) mármint az a cuki, hogy ezt így leírod!

2014. jan. 29. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!