Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi a véleményetek? Ti belemenn...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek? Ti belemennétek ebbe, ha a házastársatokkal véget érne a kapcsolat?

Figyelt kérdés

Baráti körömből beszélgettem egy férjjel. Elmondta, hogy végleg menthetetlen a kapcsolatuk a feleségével, és nincsenek már együtt.

Viszont barátok maradtak. 1 éve külön élnek. Mindkettejüknek van új párja.

Mindenki ismer mindenkit, az új partnerek a régieket

A házaspárnak van egy kislánya is, aki most 4 éves. Mindannyian sokat foglalkoznak vele.

A férj azt mondta nekem, hogy mivel egyikük sem akar már soha többé házasodni, sem ő, sem a felesége, ezért egymástól nem válnak el hivatalosan, mert csak macera, pénzkidobás, és ilyenekkel jött.

Érdekelne a véleményetek. Ti belemennétek ebbe így? Ha a házastárssal végleg elromlana a kapcsolatotok, és nem akarnátok többet házasságot kötni.

Házasságban maradnátok a férjetekkel/feleségetekkel, csak hogy ne legyen válási nyűg, macera, stb?

2014. jan. 10. 07:14
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
84%

Dehogy mennék bele!

A családban volt egy időszak, kb. 5 év, amikor egyszerre elég sokan meghaltak. Nem elég a gyász, még a tetejébe olyan jogi procedúrákon mentünk keresztül, amit igazán senkinek se kívánok. Úgy gondolkodtak ugyanis, hogy "úgyis mindenki tudja, hogy ez és ez van, akkor meg minek mászkáljunk a papírok miatt?"

A kérdező által vázolt helyzetben például ha a férj az új barátnőjével vesz egy lakást, és meghal, igen nagyot fog koppanni a barátnő - mivel automatikusan a feleségnek lesz haszonélvezete a lakáson, és a barátnőt mint tulajdonost nyugodtan kirakhatja. Ezen felül persze az özvegyi nyugdíj is a feleséget fogja megilletni, akinek viszont ott van mellette az élettársa, aki viszont hivatalosan nem létezik.

És ez csak egy, a legkézenfekvőbb példa.

Ezek a jogi kategóriák nem azért vannak, hogy megnehezítsék az életünket, hanem hogy átláthatóvá, tisztává tegyék. És megjegyzem sokkal olcsóbb most félóra alatt elválni és kifizetni 30 ezret az ügyvédnek, mint például a fenti példa esetén perre vinni a dolgot, több tárgyalást végigülni, amíg a barátnő bizonyítja, hogy tíz éve ő élt együtt a férjjel. Ebben az esetben a költségek jóval magasabbak lesznek.

2014. jan. 10. 09:23
 22/26 anonim ***** válasza:
80%
A vagyonjogi részen kívül, ha a feleség új kapcsolatából gyerek születik, akkor a férj lesz az apja hivatalosan, nem a tényleges apa. Ezen is elgondolkodtak?
2014. jan. 10. 10:26
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyan jóban vannak a válás filléres költség és még csak nem is marcerás. Akkor macerás, ha évekig a bíróságot kell járni, mert mindkettő öli egymást a hűtőszekrényért, meg a gyerekért. Ez olyan kifogás, mint aki azt állítja, hogy azért nem házasodik, mert pénzkidobás, holott mindenhol van egy hivatal által kijelölt időpont, ahol a kisteremben ingyen alá lehet írni..

Soha nem mennék bele. Ebbe csak ostoba és/vagy naiv emberek mennek bele. A házasság nem csak érzelmes rózsaszín maszlag, hanem komoly és valóságos jogi pénzügyi következményei is vannak.

2014. jan. 10. 12:23
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
nem értem miért nem akarnak újraházasodni. ez olyan mint amikor minden 2. tini kitalálja egy szakítás után, hogy nem akar többé járni senkivel... egy ideig tartja magát (vagy nem tlaál senkit), aztán persze újra lesz valaki más. meg mit számít a házasság?? pont az ő példájuk mutatja hogy tényleg csak egy darab papírfecni az egész, semmit nem számít, hiszen arra se veszik a fáradságot hogy elváljanak. akkor meg miért vannak úgy ellene??
2014. jan. 10. 12:57
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem,hogy ebbe nem mennék bele,hanem olyan pasi se kell akinek volt már felesége.

Le lehet pontozni meg hasonlók de nekem fontos a házasság és az amit valójában jelent.Hozzáteszem van férjem.

Ha az előző kapcsolatában lévő nőt elvette volna feleségül nem is álltam volna vele szóba csak úgy alapból.

2014. jan. 10. 14:37
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

Oké, hogy nem akarnak házasodni, de tuti, hogy gyerek sem lesz?

Mert ilyen családjogi helyzetben pl. ha a feleség terhes les, automatikusan a férje nevére kerül a gyerek. És a fogantatás idejét nézik, utána hiába válnak le.

Persze utólag le lehet papírozni ezt is, de szerintem ez több hercehurca.

Nah mindegy, én nőként nem mennék bele ebbe. De hát ugye az Ő dolguk :)

2014. jan. 11. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!