Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi a véleményetek? Ti belemenn...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek? Ti belemennétek ebbe, ha a házastársatokkal véget érne a kapcsolat?

Figyelt kérdés

Baráti körömből beszélgettem egy férjjel. Elmondta, hogy végleg menthetetlen a kapcsolatuk a feleségével, és nincsenek már együtt.

Viszont barátok maradtak. 1 éve külön élnek. Mindkettejüknek van új párja.

Mindenki ismer mindenkit, az új partnerek a régieket

A házaspárnak van egy kislánya is, aki most 4 éves. Mindannyian sokat foglalkoznak vele.

A férj azt mondta nekem, hogy mivel egyikük sem akar már soha többé házasodni, sem ő, sem a felesége, ezért egymástól nem válnak el hivatalosan, mert csak macera, pénzkidobás, és ilyenekkel jött.

Érdekelne a véleményetek. Ti belemennétek ebbe így? Ha a házastárssal végleg elromlana a kapcsolatotok, és nem akarnátok többet házasságot kötni.

Házasságban maradnátok a férjetekkel/feleségetekkel, csak hogy ne legyen válási nyűg, macera, stb?

2014. jan. 10. 07:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Ne menj bele, mert iszonyatosan megszívhatod.
2014. jan. 10. 08:12
 12/26 anonim ***** válasza:
74%

Nem mennék bele. Még akkor sem, ha nem szeretnék újra férjhez menni. Ami elmúlt, azt le kell zárni.

Soha nem tudni, mikor történik a férjjel valami baleset, esetleg meghal. Hiába élt több évet jelenlegi párjával, az ingatlan, esetleges vagyontárgyak a feleséget illetik, ha más nem is, de a haszonélvezet is az övé.

Özvegyi nyugdíj is.

Bocs, látszik, nem vagyok már fiatal...Jogilag is tisztázni kell a dolgokat.

2014. jan. 10. 08:15
 13/26 anonim ***** válasza:
75%
8: ja, értem, azt hittem, magad miatt kérdezed, hogy belemenj-e. Majd mondd meg, mit tudtál meg!:)
2014. jan. 10. 08:16
 14/26 anonim ***** válasza:
Az 5-ös hozzászólásodat alapból minden egyes részt tudnám cáfolni a valósággal egy volt kapcsolatom alapján. Igen elcsodálkoznál. Nem a pasi volt a hunyó, hanem a nej, de nem kicsit ám.Később még több negatív kiderült, no meg a kavarások.
2014. jan. 10. 08:16
 15/26 anonim ***** válasza:
51%

itt mindkettő hibás, mert mindketten hűtlenek voltak.

Amúgy meg , én se akarnék újra házasodni ha ne adja ég véget érne a házasságom. Így nálam se sok vizet zavarna ha nem válnánk el.

Ez attól is függ, hogy mi volt a szakítás oka. Ha pl ilyen megcsalásos történet, akkor elválnék.

Én olyanról hallottam egyébként, hogy együttélés volt a felek között, de szakítottak. Viszont a csajnak egy ideje nem volt munkája, és a pasi felajánlotta, hogy lakjanak továbbra is együtt úgy, hogy ő dolgozik, fizeti a számlákat, kaját kettejüknek, a csaj meg intézi a főzést, háztartást, amíg a lány nem talál munkát.:)

Szóval ha úgymond békés a szakítás akkor én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy papíron házas maradjak.

2014. jan. 10. 08:28
 16/26 anonim ***** válasza:
81%

Nem, ha tutira igaz sem..

Azért nem,mert amit a párom hozna a kapcsolatba, még mindig félig a feleségé lenne, ha nem írtak erről vagyonjogi szerződést...

Mivel "macera, eg pénzkidobás" tuti nem.

Ráadásul nemmazért kell elválni mert később házqsodni akar az ember, hanem azért, hogy jogilag se maradjanak egy pár.

Ha közös a megegyspezés, akkor nem macera, csak formalitás.

Mi van ha a feleség teherbeesik..nah az lenne macera amíg tisztázódik a apaság kérdése...

Erre pdig nincs befolyása a férjnej (hacsak nem hathatósan résztvesz a gyerekcsinálsban:))

2014. jan. 10. 08:33
 17/26 anonim ***** válasza:
80%

Nem mennék bele, ha jó viszonyban is válunk el és akkor ez jó megoldásnak tűnik, idővel lehet olyan helyzet, amiért jobb lenne, ha hivatalosan is elválnánk és akkor jobb minél előbb túlesni rajta.

Szerintem ez nagyon sok vitára adhat a jövőben okot. Pl. mi lesz a vagyonközösséggel? X évig, amit szereznek az még közös, annak ellenére, hogy teljesen külön élnek. Ha X év múlva kitalálják, hogy válni akarnak mégis, akkor hogyan osztoznak?

És ez az új párok felé sem tisztességes. Vagy direkt csak olyan új párt választanak, aki nem akar házasodni?

2014. jan. 10. 08:55
 18/26 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem ha külön mentek, váljanak is el. Amikor a feleségem elhagyott egy másik pasi miatt, békésen váltunk el. A gyerek miatt is, ne lássa, hogy veszekedünk, és mindent megbeszéltünk, papiron lefektettük mi kié, ügyvéd se kellett, csak illeték a válás miatt, elváltunk, a nevem is levette és visszavette a lánykori nevét. Igy tiszta a helyzet. Most vagy együtt vagyunk, vagy nem, ha házasság, névviselés van, akkor h avége, legyen vége. Gyáva dumának tartom ezt a 'macera meg pénz' dolgot... Szerintem félnek hogy nem jön be a másik féllel, aztán akkor visszakuncsorogják magukat a másik félhez... Soha sem értettem, ha egy nő elhagyja a férjét mert pl iszik, veri stb. utána még miért hordozza évekig a nevét?! Másik esetben családban is volt ilyen, elköltözött a feleség, ott is le lett játszva a válás közös megegyezéssel, névváltozással stb. Mi ebben a macera?! Interneten utánanéztünk, milyen papirok, milyen kérelem stb kell, és most egy új anyakönyvi kivonat, személyi, útlevél, jogsi, esetleg egyéb papir ami névre szól, pár levél banknak, földhivatalnak stb és le van játszva a válás, névváltozás is.... Szerintem még lustaság, és tudatlanság is lehet a nem-elválás és nem-névváltoztatás oka...

Ha valaki független akar lenni a másiktól, jogilag (lásd öröklés, névhasználat, gyerek stb) és érzelmileg (névhasználat) is tegye meg... Egy élettársi kapcsolat más, ott szétmennek, és kész, de házasságnál nem egészséges ez a félmegoldás....

2014. jan. 10. 08:58
 19/26 anonim ***** válasza:
80%

Az, hogy barátok maradtak nagyon szép dolog, igazából sose értettem miért kell idegenként vagy akár ellenségként bánni az exeinkkel szakítás után. Én mindegyikkel szerettem volna jóban maradni, de nem lehetett.

De az, hogy nem válnak el mert pénzkidobás, az hülyeség. EGy közös megegyezéssel történő válás majdnem semmibe nem kerül, nem tudom pontosan, de kicsi összeg. Lehet, még nem biztosak benne, hogy végleges a szakítás.

2014. jan. 10. 08:58
 20/26 anonim ***** válasza:
80%
Azonkívül az új kapcsolatban sem egészséges ez a régi lezáratlan házasság.... Később gondot okozhat, ha most mindenki jópofát is vág hozzá....
2014. jan. 10. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!