Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Akik nincsenek közös kasszán,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik nincsenek közös kasszán, hogy oldják meg a fizetés dolgot?

Figyelt kérdés
Összeadjátok a havi költségeket, és 2 felé dobjátok, mindenki levesz annyi pénzt, a többit meg költitek amire akarjátok vagy kinél hogy megy ez? :)
2014. jan. 9. 14:00
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:

7.

mondjuk ha a pasi keres 300 ezret, a nő meg 80 ezret, de a nő nyugodt szívvel vesz havi 200 ezer körül ruhát magának, az már szerintem az a kategória amikor egy férj jogosan akadhat ki, és támogathatja inkább a külön kasszát. Mert a nő pocsékol, pazarol...és nehogy már a férj pénzét pazarolja.

Ilyen esetben igen is jogos lehet a külön kassza, és a nő költsön annyi pénzt a gönceire amit ő teremtett meg!

27N

2014. jan. 9. 22:21
 42/57 anonim ***** válasza:
78%

Ezt nem érti senki. Nem tudom kinek mit jelent a házasság. Egy házasságban nincs enyém tiéd, egy házasságban miénk van.

Tehát ha pl. a férjem pazarol, a mi pénzünket pazarolja. Nem az enyémet, vagy az övét.

Talán azért van annyi válás a mai világban, mert a házasság mint fogalom, senkinek nem jelent semmit.

A nászajándékért aláír mindenki egy papírt, meg tudomásul veszi, hogy nehezebb lesz a szakítás, de ennyi.

El kellene gondolkodni, hogy egy valódi értéket, mint a házasság, le szabad-e süllyeszteni egy ilyen szintre.

2014. jan. 10. 11:07
 43/57 anonim ***** válasza:
41: ezt a problémát nem a külön kassza fogja megoldani.
2014. jan. 10. 11:23
 44/57 anonim ***** válasza:
29%

Nem értem miért kelt ekkora indulatokat egyesekben a külön kassza. Külföldön, ahol élek, ez teljesen elfogadott dolog... a legtöbb külön kasszás pár fizetésarányosan osztozik, így mindenkinek a saját fizetéséhez illően marad pénze a hobbijára, saját dolgaira.

Én azokat nem értem, akik a közös kasszát erőltetik. Ha nekünk ez így megfelel a mi házasságunkban, kik vagytok ti, hogy megmondjátok, hogy ez nem házasság, hanem társbérlet és egyebek, vagy épp nem bízunk egymásban?! Mi a büdös fene köze van szerintetek a pénznek a bizalomhoz?

Én úgy látom, hogy a legtöbb külön kasszás házasságot valóban a jobban kereső, gondolkodó réteg hozza létre - nekünk fontos, hogy ne a férjem pénzéből menjen az én többszázezres varrógépeimre, és nekem is fontos, hogy ne az én pénzemből menjen a férjem autószerelő hobbiműhelyébe. Nálunk semmi veszekedés nincs abból, ha valaki a saját pénzéből egy nagyobb összeget el akar költeni - mivel az Ő pénze. A közös kasszások ezt hogy oldják meg? Minden hónapban leülnek tárgyalni róla, hogy a hónapban kinek az igényeire telik, és kiére nem?! Hát nem őszintébb, boldogabb az a kapcsolat, ahol mindkét fél SZABADON megveheti magának amit szeretne, anélkül, hogy az negatív érzéseket váltana ki a másikból?! Hány olyan kérdés van itt naponta, hogy a házastárs azon sopánkodik, hogy a párjával nem értenek egyet az autó vásárlásának a végösszegén, a bevásárlások árán, a ruhavásárlások árán...? A külön kasszán NINCSENEK ilyen kicsinyes, gusztustalan problémák mint nálatok, mert egyszerűen mindenki megveszi magának, amit szeretne, amit megengedhet, és kész! A másik pedig elfogadja, mert nem az ő pénze. Emellett pedig ott a közös összeg, amit közös dolgokra teszünk félre, bőségesen elég minden kiadásunkra...

Szerintem nem mi vagyunk azok, akik a számlákat bogarásszák este szeretkezés helyett, hanem ti. Elvégre ti vagytok azok, akik nem bírtok megegyezni ezekben a kérdésekben/nem kerestek az igényeiteknek megfelelő pénzt, és naponta veszekedhettek rajta, hogy kinek van igaza... :)

2014. jan. 10. 12:09
 45/57 anonim ***** válasza:
91%

Hát ez az kedves utolsó! Nálunk a közös kasszánál nincs olyan,hogy az én vállalkozásom, vagy a férjemé. Tök mindegy,hogy kinek mennyit hoz, közösen "költjük" el!

Barátnőmnek olyan vállalkozása van, ami az elején jó ideig nem ment. A férjével közös kasszán vannak, abból próbáltak evickélni, abból tettek a vállalkozásba is. Pedig a férjnek van saját, külön állásása, köze nincs ezen kívül az asszony munkájához. Aztán beindult az üzlet és most több bevételük van belőle, mint a férj munkájából.

Ha anno a férj nem támogatja, akkor most mondhatná azt,hogy akkor a nyereség is csak az enyém?

Nemrég egy igen jól menő vállalkozással rendelkező baráti párral beszélgettünk pont erről. Felkerült a közös kassza. A férj azt mondta,hogy amikor elvette a feleségét, tudta,hogy asszony munkájában nem igen lesz továbblépési lehetőség, ill. hogy tanárként soha nem fog még feleannyit sem keresni, mint ő a cégével. De ezzel tisztában volt, amikor elvette. Ha akarja, akkor nem veszi el! Hálás,hogy a felesége szült neki két gyereket, arra a pár évre feladta a munkáját, a gyerekek és a munkája mellett most vezeti a háztartást, és megteremti,hogy neki csak a céggel kelljen foglalkozni. Most mondaná azt neki,hogy Nyuszikám, én mennék Hawai-ra, de mivel neked nincs pénzed még a repjegy felére sem, így egyedül megyek?

2014. jan. 10. 14:44
 46/57 anonim ***** válasza:
És ha a híres neves külön kasszások közül az egyik fél elveszti a munkáját? akkor az éhen hal, míg a másik a hobbijaira is tud költeni a kaja mellett vagy mi?
2014. jan. 10. 19:11
 47/57 anonim ***** válasza:
Mi is külön kasszán vagyunk, kb felesbe fizetjük a dolgokat (egyikünk rezsi, másikunk kaja), sose számolgatunk, sose felezünk, ahogy épp kijön. Volt, mikor a páromnak hónapokig nem volt melója, akkor én fizettem mindent, plusz tartalékból. Így is kijöttünk szerencsére csak szűkösebben. Tehát ilyen esetekben a külön kasszások is fizetik a másik helyett is a dolgokat. Nincs olyan, hogy kölcsön adunk egymásnak meg semmi ilyesmi. Legalábbis nálunk így működik, a te pénzed az enyém is, és fordítva, csak két számlánk van.
2014. jan. 10. 19:20
 48/57 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy mikor nyaralni megyünk, általában egyikünk fizeti a repülőt, másikunk a szállást, a váltott pénzt meg szétosztjuk 3 részre, fele egyikünknél, fele másikunknál, a harmadik rész meg a vésztartalék, így 3 helyen a pénz, biztonságosabb. És nem is emlékszem legutóbb melyikünk váltotta a pénzt...
2014. jan. 10. 19:23
 49/57 anonim ***** válasza:
Friss példa. Tegnap megjött a "kutyak pénze". parom 5 ezerert tankolt 3 eerbol tolott a telefonokra (midkettonkere) 20ezret odanyomott a kezembe es mondta h nála maradt igy 8 ezer. Kész passz,ennyi. Ma mondtam neki hogy holnap menjunk nadragot venni mert neki is kell es nekem is.
2014. jan. 10. 19:28
 50/57 anonim ***** válasza:

"És ha a híres neves külön kasszások közül az egyik fél elveszti a munkáját? akkor az éhen hal, míg a másik a hobbijaira is tud költeni a kaja mellett vagy mi?"

Külön kasszás vagyok. Voltam már munkanélküli, a férjem pedig volt már féléves képzésen, amikor nem dolgozott mellette. Ilyenkor (és a jövőben gyed mellett is) evidens, hogy a fennmaradó fizetésből osztozunk, és egyikőnk sem igazán költ a hobbijaira, stb., ha ennyivel kevesebb folyik be.

Nem értem, hogy ez másoknak miért nem evidens...

2014. jan. 10. 19:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!