Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Akik nincsenek közös kasszán,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik nincsenek közös kasszán, hogy oldják meg a fizetés dolgot?

Figyelt kérdés
Összeadjátok a havi költségeket, és 2 felé dobjátok, mindenki levesz annyi pénzt, a többit meg költitek amire akarjátok vagy kinél hogy megy ez? :)
2014. jan. 9. 14:00
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
97%

Az oké, hogy addig működik, amíg mindkét fél nagyjából ugyanúgy keres. De ahol az egyik mondjuk a felét keresni a másikénak ott hogy tud működni? Pl. egy nyaralás. A jól kereső el tud menni mondjuk 5 napra, a másiknak meg miután beleadott a rezsibe, nem futja. Akkor vagy az van,hogy a jól kereső folyamatosan kifizeti a nyaralást, vagy nem mennek?

Nekem pl. nem lenne pofám nézni azt sem,hogy én megtehetem,hogy minden hónapban vegyek mondjuk egy új ruhát magamnak, a másik meg kb. félévente egyszer.

Én jelenleg GYED-en vagyok, ami 70 ezer forint. Ha én ebből kifizetném a rezsink felét, meg még enni is akarnék, akkor szinte semmi sem maradna. Nem hiszem,hogy boldog házasságban tudnánk úgy élni,hogy állandóan "irigykednék" a páromra,hogy ő meg tudja venni teszem azt a parfümöt magának, én meg soha semmit. De azt hiszem,hogy egy normális férjet is zavarna ez!

2014. jan. 9. 15:07
 32/57 anonim ***** válasza:
31%
24.-es vagyok.OK, ezt egy bankos topicban megbeszélhetjük ;) Van még teljesen 0 csomag, igaz, régebben nyitottuk, de még él. Miért feltételezed, hogy én nem bogarászom át a számlánkat?
2014. jan. 9. 15:13
 33/57 anonim ***** válasza:
78%
Jó annak, aki megteheti, hogy 3 számlája legyen, és az egyikre ebből annyit utalnak, hogy abból számlák, autóra valók, étel, ital, tisztítószer stb fizetve legyen. Plusz a külön számlán még költ kondira, ékszerre, autós felszerelésre. Nem sajnálom mástól, nyilván megdolgoztak érte, de lehet írigységnek is mondani akár, de mi van akkor, ha a pár összesen keres 200.000-t, és abból 135 elmegy rezsire, ezen felül kaja stb. Marad kettőnknek kb. 10.000 ft havonta, akkor most azt felezzük el "öncélokra"? Szerintem ez inkább olyan keresetűeknél játszik, akiknek tényleg marad saját használatra is. Én legalább is így látom. Most akik tényleg hónapról hónapra élnek, azok most mit felezzék?
2014. jan. 9. 15:14
 34/57 anonim ***** válasza:
69%
33: senki nem mondta, hogy felezzék. A kérdés azokhoz szólt, akik külön kasszán vannak. Mi válaszoltunk. Akiknek meg ez elképzelhetetlen, jöttek fikázni. Senki nem mondta, hogy ez kötelező, és csak így jó, és így kell ezt csinálni. Mi leírtuk, hogy hogy csináljuk, hogy válaszoljunk a kérdezőnek arra, amire kíváncsi volt.
2014. jan. 9. 15:17
 35/57 anonim ***** válasza:
94%
Itt senki sem mondta, hogy így kell csinálni, a kérdező csak feltett egy kérdést. Szerintem is magasabb és körülbelül egyforma jövedelemnél van értelme. Mindenki döntse el, neki mi a jó, nem értem, miért kell lerohanni a másikat, ha ő másképp csinálja.
2014. jan. 9. 15:17
 36/57 anonim ***** válasza:
szia! 33-as vagyok. Nem fikázni akartam, elnézést, ha megsértettelek, nem volt célom. Én adtam is a zöld kezet.
2014. jan. 9. 15:28
 37/57 anonim ***** válasza:
51%
Milyen házasság az, ahol külön elszámolnak a felek? Nem arról szól, hogy innentől kezdve "lesznek ketten egy"? El nem tudnám képzelni, hogy külön kasszán legyünk.
2014. jan. 9. 15:37
 38/57 anonim ***** válasza:
54%
Peace, emberek! Miért kell a másik házasságát fikázni? Gondolkodjatok már el, hogy mit hoz ki belőletek ez a téma és miért?
2014. jan. 9. 15:40
 39/57 anonim ***** válasza:
76%
Mi jól megvagyunk a külön kasszán, én fizetem a rezsiket, párom a bevásárlásokat, a nagyobb dolgokat meg ahogy épp kijön. Bár külön számlánk van (szerintünk így biztonságosabb is) minden pénzünkre és cuccunkra közösként gondolunk mindketten. Kb. hasonló a fizunk. A saját dolgokat meg magunknak vesszük (pl. ruha).
2014. jan. 9. 15:44
 40/57 anonim ***** válasza:
57%

Nekem is és a férjemnek is átlagon jóval felüli fizetésünk van. Hogy miért nincs közös kassza? Mert kb eszünkbe sem jutott, hogy kellene. Hogy ki mit fizet? Mikor mit, ez mindig változik. Viszont! Akármit is veszünk nincs ez az enyém, ez a tied. Minden közös. És valószínű ezek után sem leszünk közös kasszán, mert mindketten feleslegesnek tartjuk. Ettől mi még össze tartozunk.

off: szerintem meg a házasság nem azt jelenti, hogy na innentől kezdve egyek vagyunk. Én egy teljes ember vagyok a férjem nélkül is, és a férjem is az lenne nélkülem. Azért házasodtunk össze, mert együtt jobb, nem pedig azért mert csak fél emberek lennénk.

2014. jan. 9. 18:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!