Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Munka? Tenyleg onzo lennek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Munka? Tenyleg onzo lennek?

Figyelt kérdés

Mi kulfoldon anyagilag tok jol elunk. En eleg jol keresek. Ezert is tortent az, hogy az elmult 12 evben a parom most eloszor ment el dolgozni. Egesz pontosan masfel eve osszel, amikor kiderult, hogy chatelgetett egy pasival. Azt valahogyan feldolgoztuk(pontosabban en, mert ugye nekem fajt), es akkor vegre elment melozni. Nem eppen sokat, mert heti 3*4 orat. (K-Sz-Cs: 10:00-14:15)

Azota eltelt 15-16 honap. Es most kitalalta, hogy jo lenne marciustol kilepni, mert nem szereti a melohelyet es, hogy a legjobb baratnoje is elmegy marc 1-ei datummal. Aztan tervei szerint elmenne nyelvtanfolyamra 1 heten 3 szor, aztan ujra keresne munkat.

En meg mondtam, hogy "Nem tamogatom."

Azt tamogatom, hogy tanuljon melo mellett es azt is tamogatom, hogy melobol atmenjen meloba. De en meg egyszer nem leszek akkora balek, hogy belesodorjam magunkat az o otthoni 4 fal kozotti unatkozos maganyaba.

Most meg elkezdett kombinalni, meg fenyegetozni, hogy akkor tobb hazimunka nekem, meg hogy akkor o estere el fog faradni. A hazimunkaval semmi gond. Mondtam, hogy menjen el esti suliba. Probaljuk ki fel evre. Amig suliban van, addig en addig atveszem az esti dolgokat a tanulast, a furdetest, stb a gyerekekkel. Tanulni szivesen tanulok mindkettovel.

Es akkor a kerdesem: Most tok oszinten! Tenyleg ilyen mostoha sora lenne??? Es en vagyok 2-onk kozul az onzobb???

(Amugy jo Anyuka, a gyerekek jol tanulnak meg itt kulfoldon is es gyonyoru rendet tart. Az otthoni napi helytallasa csillagos otos.)

2014. jan. 9. 12:43
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%

Ha az elejéről kezdjük, akkor nem értem, hogy ha 12 évig otthon volt, akkor hogy nem tanult nyelvet ezalatt? Azt nem írtad pontosan, hogy hány éve éltek külföldön, de ha régóta, és a gyerekek már nagyobbak, oviba járnak..stb, akkor én ezerrel tanultam volna, főleg, ha ebben támogattad volna.

De ezen már nem lehet segíteni, a mostani helyzetet kell megoldani. Azt gondolom, hogy ha picik lennének a gyerekek, akkor nem erőltetném, hogy dolgozzon, de így szerintem jogos, a részmunkaidő pedig nagyon korrekt dolog.

Tény, hogy az önbizalmára ráfér egy-kis erősítés. Mindenképpen támogasd, hogy nyelvet tanuljon (munka mellett), ha érti a környezetét, akkor az önbizalma is biztosan visszaáll. Lesz sikerélménye a munkahelyen, és majd előtörnek az ambíciói.

Ha a barátnő nélkül nem jó az a munkahely, akkor váltson, de semmiképp se maradjon otthon, akkor egyre nehezebben tör ki ebből a helyzetből, amit egyébként megértek.

4,5 éve vagyok itthon, (már az előző babával is veszélyeztetett voltam, kezdettől otthon maradtam, és most jön a következő, vele is itthon vagyok). Szóval, ha összesítjük, 7-8 év kimarad, már előre félek, milyen lesz visszamenni dolgozni. De igyekszem kihasználni az időt, OKJ-s képzésre jártam, nyelvet tanultam. A félelmeimmel meg majd megküzdök valahogy.

2014. jan. 9. 13:59
 22/41 A kérdező kommentje:

19: Hat ez az! Nehogy mar jutalmazzam, azert mert masnak irdogalt. Probalkozott, kiderult, szenvedjen. Es ne 1 evet szenvedjen. Nekem erdekes ferfi letemre nincs idom masokkal foglalkozni.

Es nem akarom magam kitenni meg egyszer ilyen helyzetnek. Egyszeruen felek. Nekem szar volt. Fájt!

Igy legalabb addig is azon gondolkodik, hogy hogyan lehetne csokkenteni a feladatait vagy hatekonyabban csinalni es nem idegentol var el hogy is irjam finoman: "Enkep megerositest."

2014. jan. 9. 14:03
 23/41 A kérdező kommentje:

2001 ota vagyunk hazasok. (Pont a hazassagunk elotti penteken lett veszelyeztetett terhes. Igy azota nem dolgozott.)

2002 elso gyerek.

2004-2005 epitkezes.

2007 masodik gyerek.

2010 ben koltoztunk ki.

2012 osz. Azota dolgozik.

...

2014. jan. 9. 14:08
 24/41 A kérdező kommentje:

Amikor kioltoztunk, akkor 2 tanfolyamot megcsinalt. Azota meg minden heten hetfon szerdan 1.5 orat nemetezik. (Nyaron persze nem.) De ez is mar megy 3.5 eve.

Az alapfokut mar le tudna tenni. A kozepfokura meg ra kellene tanulni egy lapattal.

2014. jan. 9. 14:09
 25/41 anonim ***** válasza:
88%

Érdekes. Lelustáztok egy nőt, aki a férje elmondása szerint is tip-top rendben tartja a házat, 2 gyerek kitűnő anyukája, segít az építkezésben /most mindegy, milyen minőségben/, nyelvet tanul, de ezek mellett nem dolgozik, mert a férje jól keres. És 12 év után csak azért akarja elküldeni a férje dolgozni, hogy megleckéztesse, amiért csetelt egy pasival./ Ő írta, szenvedjen, de ne csak egy évet./

Itt már olyan kérdések vetődnek fel, ami miatt én nem írnék semmi negatívat a feleségről! Legfeljebb annyit, hogy ha a férjem úgy oldaná meg a kapcsolatunk válságát, hogy megleckéztet, és ennek kivitelezése végett erőltetne rám bármit is, az legfeljebb azt érné el, hogy nem csak csetelnék más pasikkal.

Mondom ezt úgy, hogy 37 éves dolgozó nő, anya, hűséges feleség vagyok, akit mellesleg leginkább azért szoktak itt lepontozni, mert inkább férfipárti, és elítélem a lusta, semmittevő, hisztis, férfiakat mindennek összehordó nőket!

Ha csak a kérdésre válaszolok: semmiképp nem önző az a férfi, aki elvárja a feleségétől, hogy munkába álljon. De a kérdező további hozzáfűzni valói jól mutatják, hogy semmi nem csak fekete vagy fehér.

2014. jan. 9. 14:48
 26/41 anonim ***** válasza:
67%
hát ennyi nyelvtanulással már simán kéne mennie a középfoknak. én nem vagyok egy nyelvzseni, de 1,5 év után francia középfokot csináltam, és nem tanultam csak heti kétszer 1,5 orát kb 5 honapon keresztül. utána meg azt sem, mert sajnáltam rá a pénzt.
2014. jan. 9. 14:52
 27/41 anonim ***** válasza:
70%

Utolsónak abban igaza van, hogy nem minden fekete és fehér, és az építkezés dologban is, mert tapasztalat, hogy az sok időt felemészt.

De a második gyerek megszületett 2007-ben, tehát már nem pici. Nem két kisgyerek mellett kell otthon is helyt állnia, mert már mindegyik eljár iskolába/óvodába. Nem vitatom, hogy egy külföldre költözés is nagyon sok energiát felemészt, meg kell szokni az új környezetet, be kell illeszkedni...stb. De erre megint volt bőven ideje.

Ha a mostani helyzetet nézzük 2014-ben, akkor miért nagy elvárás egy anyukától, akinek már nagyobbak a gyerekei, és más elfoglaltsága a háztartáson kívül nincs, hogy dolgozzon részmunkaidőben?

2014. jan. 9. 14:56
 28/41 anonim ***** válasza:
77%
Utolsó válaszoló, az utolsó mondatoddal maximálisan egyet értek, bár egy 7 éves még nem olyan nagy, és nagyon sok munka van még vele/miatta. Szerintem az a gond, hogy milyen okból gond ez a férjnek, hogy otthon legyen. Nem az anyagiak miatt, hanem hogy megleckéztesse. Ez olyan, mintha azt akarná, hogy hálás legyen neki a feleség és emiatt ne nézzen más pasira. Mert ezt a csetelős dolgot ebben a kérdésben meg sem kellett volna említeni, nem ide tartozik. csak a férj szerint, mert ez az oka, amiért dolgozni küldené az asszonyt. Ha nem így lenne, akkor egyet értenék vele, de így nem.
2014. jan. 9. 15:06
 29/41 anonim ***** válasza:
69%

Kedves kérdező te most tényleg itt próbálsz megerősítést szerezni, hogy te mindent jól csinálsz? Leírsz az elején valamit amiből az jön le, hogy a nejed egy lusta dög aki semmit nem csinált 12 évig aztán persze kiderül, hogy nem is teljesen úgy van az. Szereted te ezt a nőt? Ha igen akkor miért próbálod meg mások előtt rossz színben feltüntetni? Ezt csinálod az ismerősi körben is?

Oké értem én, fáj hogy chatelgetett? Te nem voltál ebben hibás? Odafigyeltél rá? Megtettél mindent hogy a kapcsolatotok jó legyen? Én nem mondom hogy a feleséged nem hibás de valószínű te is tehetsz róla. Az nem kifogás hogy te egész nap dolgozol, mert ő is megcsinált otthon mindent és 2 gyerek is fárasztó tud lenni és emellett ott van az is, hogy szerencsétlen ezért egy fillért sem kap, pedig ő sem döglik egész nap de önbecsülése nincs fizetés nélkül. Hányszor mondtad neki milyen jó hogy ilyen finomat főzött? Hányszor dicsérted meg milyen szép rendet csinált? Próbáltad az önbecsülését bármikor is erősíteni?

Mégvalami.. ha együtt maradtatok és megbocsájtottál akkor felejtsd el a chatelgetést, ne emlegesd fel minden héten és ne akarj emiatt bosszút állni. A megbocsájtás erről szól. Ha nem megy inkább engedd el. Egyébként nem értem mi a baj abban hogy mással beszélgetett? Ha veled nem tudott akkor már mással se tegye vagy mi? Érdekes.

2014. jan. 9. 15:07
 30/41 A kérdező kommentje:

Nem csak azert akarom elkuldeni, mert chat-elt. De ez volt a vegso csepp. Azert akarom elkuldeni, hogy megkapja a napi ingereket/sikerelmenyeket, amire minden emebernek szuksege van.

Masreszrol meg feltem MAGUNKAT(foleg magamat) es nem akarom, hogy ilyen helyzet meg egyszer eloforduljon.

Harmadreszt meg vallaljon o is szerepet a csalad anyagi fejlodeseben. Ne az egesz az en vallamon fekudjon. Mi van ha sieles baleset er engem. Dol a csalad?

Negyedreszt: Talan ez a legfontosabb! Orulnek, ha tudna sikeres anyagilag onallo no lenni. Ezt en tamogatom mindenek felett!

(Mert akkor vegre kiderulne, hogy engem, mint embert szeret es nem csak azt az eletminoseget ami rajtam keresztul adott. Es en erre merek kockaztatni.)

2014. jan. 9. 15:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!