Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Munka? Tenyleg onzo lennek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Munka? Tenyleg onzo lennek?

Figyelt kérdés

Mi kulfoldon anyagilag tok jol elunk. En eleg jol keresek. Ezert is tortent az, hogy az elmult 12 evben a parom most eloszor ment el dolgozni. Egesz pontosan masfel eve osszel, amikor kiderult, hogy chatelgetett egy pasival. Azt valahogyan feldolgoztuk(pontosabban en, mert ugye nekem fajt), es akkor vegre elment melozni. Nem eppen sokat, mert heti 3*4 orat. (K-Sz-Cs: 10:00-14:15)

Azota eltelt 15-16 honap. Es most kitalalta, hogy jo lenne marciustol kilepni, mert nem szereti a melohelyet es, hogy a legjobb baratnoje is elmegy marc 1-ei datummal. Aztan tervei szerint elmenne nyelvtanfolyamra 1 heten 3 szor, aztan ujra keresne munkat.

En meg mondtam, hogy "Nem tamogatom."

Azt tamogatom, hogy tanuljon melo mellett es azt is tamogatom, hogy melobol atmenjen meloba. De en meg egyszer nem leszek akkora balek, hogy belesodorjam magunkat az o otthoni 4 fal kozotti unatkozos maganyaba.

Most meg elkezdett kombinalni, meg fenyegetozni, hogy akkor tobb hazimunka nekem, meg hogy akkor o estere el fog faradni. A hazimunkaval semmi gond. Mondtam, hogy menjen el esti suliba. Probaljuk ki fel evre. Amig suliban van, addig en addig atveszem az esti dolgokat a tanulast, a furdetest, stb a gyerekekkel. Tanulni szivesen tanulok mindkettovel.

Es akkor a kerdesem: Most tok oszinten! Tenyleg ilyen mostoha sora lenne??? Es en vagyok 2-onk kozul az onzobb???

(Amugy jo Anyuka, a gyerekek jol tanulnak meg itt kulfoldon is es gyonyoru rendet tart. Az otthoni napi helytallasa csillagos otos.)

2014. jan. 9. 12:43
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
83%
Teljesen érthető, hogy a rossz élmény után nem akarod, hogy sokat otthon legyen. De a tanulással nem teljesül ugyanez az igényed? Az is lehet ugyanannyi elfoglaltság, sőt több is mint most a 12 órás munkaideje.
2014. jan. 9. 13:12
 12/41 anonim ***** válasza:
95%

Épp tegnap este beszélgettünk ilyen témáról a férjemmel. Ő nem keres rosszul, de 2 helyen dolgozik, hogy a hitelt ne legyen nehéz fizetni, én pedig 8 órában dolgozom. Két gyerek van, és így rájuk sajnos nem jut elég figyelem, törődés a házimunka mellett. Mindketten egyet értünk abban, hogy az lenne az ideális, ha ő keresne annyit, hogy nekem ne kelljen dolgozni, napközben ellátnám a háztartást, intézném a család ügyeit, és őket főtt étellel várnám minden délután. Ettől nem válnék unatkozó háziasszonnyá, mivel sok a munka a házban és a ház körül, a kertben is, és mindig van valami elintézni való is, ami órákat vesz igénybe. Jó lenne, ha nem este kellene munka után főznöm, takarítanom, mosnom, és emellett a gyerekeket kapkodva fürdetnem, vacsoráztatnom, a velük való játszás sokszor el is marad. Tegnap is este 10-kor még teregettem. Szóval ideálisabb családi élet lenne, ha este már együtt lennénk nyugiban, beszélgetnénk, játszanánk, mesélnénk...

Az igaz, hogy ha a fenti lehetőség mellett találnék egy ilyen munkát, ami heti 3x4 óra, azt biztos elvállalnám, mert nem szeretnék teljes mértékig anyagilag függeni a férjemtől. Viszont nem maradnék olyan munkahelyen, amit nem szeretnék.

Most ti harcoltok egymással, mert nem értetek egyet ebben a dologban. Ez nem jó, mert így tönkre mehet a kapcsolatotok. Üljetek le beszélni, hallgasd meg a párod érveit, és te is mondd el őszintén a tieidet. Ha csak azért akarod, hogy dolgozni járjon, mert azt hiszed, a munka mellett nem marad energiája és ideje más férfiakra, akkor az rossz indok és hibás elgondolás. Kössetek kompromisszumot, olyat, ami mindkettőtöknek megfelel, ez lenne a legjobb nektek!

2014. jan. 9. 13:12
 13/41 anonim ***** válasza:
42%
Talán addig kellett volna nyelvet tanulni, amíg otthon volt a gyerekekkel... Szóval igenis lusta, mert akkor is lett volna ideje!
2014. jan. 9. 13:13
 14/41 anonim ***** válasza:
64%

Nagyon nehéz ám újrakezdeni valamit, amitől úgy elszokott az ember. Kialakított magának egy világot, ahol, valószínüleg jól érezte magát. Ehhez tartozik, hogy nem is tudja megértetni magát. Ez tényleg nehézzé teszi a helyzetét. Valahol megértem a feleségedet is, de igazad van abban, hogy ha próbálod kiszakítani ebből a környezetből.

talán ha megtanulja a nyelvet tényleg könnyebben fog mozogni idegenek között. Ezt mindenképp támogasd.

Munka meg remélhetőleg jön akkor is, amit szerethet, ha ezt végképp nem bírja.

2014. jan. 9. 13:22
 15/41 anonim ***** válasza:
73%
Kényelmes volt neki ez a felállás. Nem azért, mert lusta, hanem mert ahogy írtad, nekem az jött le, hogy ő olyan típus, aki jobban elvan a családjával, nem az a nyüzsgős típus. Valószínűleg fontos neki a biztonság és fél az új feladatoktól, a változástól. Nehéz lehet 12 év után egy teljesen más helyzetben, az eddigi megszokottól eltérőben helyt állni.
2014. jan. 9. 13:23
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem beszéli a nyelvet, akkor nem tartom hülyeségnek, hogy elmenjen tanulni. Sokan vannak külföldön akik diplomával mosogatnak, mert nincs nyelvtudásuk. Inkább tanulja meg a nyelvet, aztán meg kereshet magának olyan munkát amiben fejlődni tud, ami érdekes és a szakájában maradhat.

Azért gondolj bele, szegény mit tud csinálni ha semmi nem ért? Én biztos vagyok benne, hogy ha megtnulja a nyelvet akkor nem akar majd otthon ülni.

2014. jan. 9. 13:30
 17/41 anonim ***** válasza:
50%
Ha 12 évig nem érezte, hogy azért nem ártana beszélni az adott ország nyelvét, akkor miért most? Ja mert akkor nem kell dolgozni...
2014. jan. 9. 13:32
 18/41 A kérdező kommentje:

11: Bocs de nem. Mert akkor megint ki lesz teljesen anygailag szolgaltatva. Ami szinten nem noveli a boldogsagerzetét. Meg aztan ez rovidtavu megoldas.

Aztan majd megint jon a porhintes, hogy: Most nyaron pihenek egy picit, majd keresek osztol. Aztan a nyarat meg megint en gurizem egyedul kulon kulfoldon. O meg MO-on balcsizik a kolkokkel.

Tanulja a nyelvet. Ma is volt nemetoran. Az utobbi 3 evben is tanulta. Most mar el kellene mennie vizsgazni. Egy fel ev ratanulassal talan a kozep is. Es nem biztos, hogy itt kellene intenziven nemetet tanulni, ahol az oktatas koltsege 2-3-szor dragabb, mint otthon. Itt az 5 hetes kurzus 275 EUR. (Heti 12-14 ora)

Amugy rahibazott az egyik valaszolo. Korabban uzletvezeto volt, felelosseggel, emberekkel, sikerelmennyel. Most meg konyhan segit.

2014. jan. 9. 13:39
 19/41 anonim ***** válasza:
47%

Otthonülős dajka akar lenni.

Vannak ilyen anyukák, egyszerűen világ életében nyűgnek tartotta a munkát, és ha adódik alkalom, kifogás, akkor máris leláncolja magát a fotelba, hogy bizony a házimunka, meg ez meg az.

Azt írod 12 év után ment el dolgozni. Magyarán te tartottad el 12 évig? És még nagy unalmában pasikat is hajkurászott? Hát ember, te egy balek vagy.

2014. jan. 9. 13:54
 20/41 anonim ***** válasza:
58%
skypeon tanuljon nyelvet, ahova én akartam járni az is egy félév 800 euro lett volna..ráadásul nem is halad ugy az ember. viszont a skypeos nyelvtanulás szuper! álalában 10 euro egy ora (legalábbis ezek az árak angol, francia orákra)
2014. jan. 9. 13:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!