Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van aki megtartotta a nevét? Mit szóltak hozzá a rokonok?
Én nem tartottam meg, de az ismeretségi körömben sokan. Ez teljesen rokonfüggő. Van ahol nem törődtek vele, van ahol teljesen kiakadt a család.
2014. jan. 9. 10:53
Én felvettem az enyém mellé a férjemét.
inkább ezt furcsálták, azt hitték megtartom teljesen a leánykorit..
2014. jan. 9. 11:06
Egyelőre nem vagyok abban a helyzetben, hogy felmerüljön a kérdés, de én megtartanám a nevem (mert így ismernek a szakmában, nincs kedvem hivatalokba rohangálni, a külvilágnak semmi köze hozzá, hogy házas vagyok-e vagy nem, és mellesleg a kapcsolat sorsa nem ezen múlik). A család reakciója túlzottan nem érdekelne, olyan párt pedig nem választanék, aki ezt a lépést személyes sértésnek venné. Az összetartozást a viselkedésemmel, hozzáállásommal kell minden pillanatban sugározni, nem egy névvel.
2014. jan. 9. 11:07
Semmit sem szóltak hozzá, mivel az én magánügyem. Nem értem, mi közük lenne ehhez.
2014. jan. 9. 11:59
Nalunk csodalkoztak es akik kevesbe ismernek minket azt hiszik a nevem a ferjem neve ezen jokat nevetunk pl ha koszonolapot kapunk stb.
Ez a nevfelvetel szamomra nagyon idegen dolog tavol all tolem.
Buszke vagyok edesapamra szivessen viselem az o nevet.
Hozzam tartozik a sajat nevem es mi nem nevvel fejezzuk ki hogy hazasok vagyunk.
Ezen kivul praktikus okokbol sem tettem meg a nevvaltozast.
Papirok jogsi stb miatt
2014. jan. 9. 12:05
Én sem változtattam meg. Furcsállták, de különösebben nem érdekelt a véleményük.
2014. jan. 9. 12:50
"Hozzam tartozik a sajat nevem es mi nem nevvel fejezzuk ki hogy hazasok vagyunk. "
Az ilyen válaszokat nem értem. Én felvettem a férjem nevét, de én sem ezzel fejezem ki, hogy házas vagyok. Ez egy gesztus. Én is szívesen viselem apukám nevét is, de a férjem nevét is, rá is ugyanolyan büszke vagyok.
Ne értsd félre, semmi baj azzal, hogy nem vetted fel, mindenki úgy csinálja, ahogy neki tetszik. Csak logikátlan számomra, mert így úgy jön le, hogy én nem szeretem a lánykori nevem. :) De tényleg nem kötekedésből írtam le! :)
2014. jan. 9. 13:17
én első házasságomban felvettem "-né" lettem + lánykori név... miután elváltam alig vártam h lejárjon a személyim, hogy visszavegyem a lánykori nevem (nem sok hiányzott a lejárathoz, ezért vártam ki..) 2. házasságomban most már megtartottam a lánykorit... őszintén szólva (bár előttem szóló leszólta az ilyen választ) egyrészt én is azt írom, nem ettől lesz jó a házasságom... én már csak tudom :D másrészt baromi lusta voltam újra végig járni mindent hogy megint új irataim legyenek... + felesleges pénzkidobásnak is tartom... nálunk senki nem szólt érte egy árva szót sem... senki nem foglalkozott vele, hogy nem vettem fel a férjem nevét... (mellesleg a jogsim még mindig a régi férjes nevemen van , lassan az is lejár, hogy végre azt is visszaírathassam :))
2014. jan. 9. 14:22
Nálunk a családban három generáció óta az a szokás, hogy a nők megtartják a nevüket, így senki nem csodálkozik rajta.
2014. jan. 9. 17:25
Nem tudom,mert nem erdekelt a velemenyuk,.
2014. jan. 9. 19:50
Kapcsolódó kérdések: