Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak, hogy nem legyek ideges amikor a férjem
iszik?
Figyelt kérdés
Időnként nagyon berúg és engem annyira irritál,hogy nem vagyok képes a pofám befogni és ez miatt bosszúból még többet iszik.
Sajnos alkoholista,de van úgy, hogy hónapokig nem iszik.
Én apám is alkoholista volt és félek is az alkoholistától. Mindig meg vert apám. Sokszor a férjem sem tudja mit tesz amikor részeg.
Szeretem,de ezt a tulajdonságát nagyon utálom.
Mit csináljak,hogy ne szólja neki? Hogy ne vegyek tudomást ,hogy részeg? Esik kell szóval nagyon rosszul érzem magam ilyenkor. :(
"A rendszeres alkoholfogyasztás önmagában még nem nevezhető alkoholizmusnak. Csupán akkortól minősül annak, ha az különböző testi, lelki vagy szociális tünetek kibontakozásával jár együtt. A még biztonságos, elfogadható alkoholfogyasztás felső határa férfiaknál 21 egység/hét, nőknél 14 egység/hét (1 egység = 10 ml tiszta alkohol = 1 pohár sör = 1 dl bor = 3 cl tömény) úgy, hogy legalább két teljesen alkoholmentes nap is előfordul."
Látom,te sem vagy tisztában alapvető dolgokkal,és szépen elfogadtad a kapcarongy szerepet.Ezzel nem bántani akarlak,mert ezen én keresztül mentem már,viszont ha benne maradsz egy ilyen amúgy is értelmetlenül megkötött házasságban,akkor buta vagy.Nem neked kell befognod a szádat,meg levegőnek nézned a másikat,a másiknak kéne téged az első helyre tennie az életében.Tisztelni,becsülnie kéne téged,félre tenni a szenvedélyét önmaga boldogsága,és a te szerelmed érdekében.Amíg ez nincs meg,te csak vergődni fogsz egy boldogtalan házasságban.A te életed,a te döntésed.
2013. dec. 17. 17:58
13/24 A kérdező kommentje:
Sajnos tegnap éjjel meg vert.
Régen is ivott alkohol elvonon többször is volt csak akkor még nem ismertem akkor.
2013. dec. 18. 11:36
14/24 anonim válasza:
Szomorú ezt olvasni.
2013. dec. 18. 12:02
15/24 anonim válasza:
Én a helyedben elválnék. Van is tapasztalatod alkoholistával, gondolom nem szeretnél anyukád sorsára jutni, hogy az asszony (és a gyerek) verve jó. Szeretet, szerelem ide vagy oda, egy alkoholistával nem lehet normális életet élni, mindig félni fogsz, hogy mikor ver meg megint, meg mennyire, és még neked lesz megalázó monoklival mászkálni az utcán. És mi van, ha egyszer úgy megver, hogy komolyabb bajod lesz, netán belehalsz?
2013. dec. 19. 13:20
16/24 anonim válasza:
Ennél már csak rosszabb lesz. Ő nem az apád, nem kötelező vele lenned, szerintem lépj le mielőtt még jobban eldurvul, és a következő alkalommal meg agyonver.
2013. dec. 19. 14:35
17/24 Tihyanyi Bogi válasza:
Teljesen átérzem a helyzetedet, mert az én apukám is sokat iszik. 14 éves vagyok, de sajnos nagyon szó kimondó vagyok ( (mindíg is az voltam). Borzalmasan zavar ilyenkor, mert akkor ok nélkül, mindenbe beleköt. A családom többi tagja sem szereti apukámnak ezt az énjét. Én csak úgy tudom átvészelni az ilyen dolgokat, ha csak a jókra gondolok. És ezekből az emlékekből mindenkinek sok van. Próbáld lenyelni a békát. Nem könnyű, de pl én nem tudok mást tenni.
2013. dec. 19. 15:31
18/24 anonim válasza:
Ne nyeld le a békát, vállj el!!! Nalunk anyukam alkoholista, egyetlen megoldás egy nyugodt életre az volt, hogy elkoltoztem 19 évesen. A mostani párommal a kapcsolat elején letisztáztam, hogy az alkohol vállo ok. Persze a havonta egy sört a vacsorához vagy a kettesben pezsgözés nem az, de az sem mindennapos!!!
2013. dec. 19. 18:00
19/24 anonim válasza:
Azok után,hogy hozzád is nyúlt,nincs miért csodára várnod.Ott kezdődik a gond,hogy nem tisztel,nem becsül téged,tárgyként kezel,porig aláz.Akármit ígér és akármennyiszer,nem fog megváltozni,a helyzet pedig egyre csak rosszabbodni fog.Most döntsd el,szükséged van-e ilyen életre?Szerintem nem,de te tudod.Homokba is dughatod a fejed,meg játszhatod a lábtörlő szerepét.
2013. dec. 19. 18:18
20/24 anonim válasza:
Addig hagyd ott amíg lehet, nehogy aztán később erőszakkal tartson vissza. Most, hogy megvert, egyúttal indokot is adott rá, hogy otthagyd, nem tud belédkötni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!