Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Megtartom a nevem, tényleg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megtartom a nevem, tényleg olyan felháborító?

Figyelt kérdés
Miután összeházasodtunk, ugyanúgy fognak hívni, ahogy eddig. A vőlegényem családja nem örül neki.
2013. dec. 16. 11:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Vegye fel a férjed a te neved :) Szerintem ebben semmi felháborító nincs, sőt a papírokat nem kell lecserélni, ahogy azt a többiek is írták. Egy házasságban nem az a lényeg, hogy mutassuk mások felé, hogy tartozunk valakihez, valaki elvett és Cirkumpusz Teofilné Krikszkraksz Titanilla lettem, hanem hogy az egy boldog házasság legyen 2 egymást szerető, tisztelő fél között. Akik ismernek és akiknek a véleménye számít neked, azok úgyis tudni fogják, hogy férjhez mentél. Mások véleménye pedig kit érdekel? Miért csak te változtatnád a neved, ezzel jelölve, hogy tartozol egy férfihez, hiszen ugyanolyan jogod van egy házasságban, egyenlő felek vagytok.
2013. dec. 16. 12:16
 12/16 anonim ***** válasza:
85%

Tőlem azt várták, hogy én legyek a 3489723498723. O. Károlyné az országban. (Ritka családi nevünk van amúgy)

És ezt azért, mert a 17. századtól kezdve minden asszonynak ez volt házasság után a neve.

Na, én kötőjellel vettem fel, amiért azt hittem, hogy helyből kitagadnak. A férjem mellettem állt.

A nagymama (akitől egyébként az egész család fél - a nagy maffia)pedig helyeselte, hogy végre valaki megmeri ezt tenni. :)))))

A gyerek nevébe már bele se szóltak. Szerencsére. Bár esélyük nem lett volna.

2013. dec. 16. 12:31
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg hogy a ti házasságotokban egyenlőség lesz és ha te felveszed a férjed nevét akkor ő is felveszi a tiedet:) Nyugi ezután nem fogják erőltetni.
2013. dec. 16. 14:09
 14/16 anonim ***** válasza:
75%
Nem felháborító, hanem teljes normális döntés. Én is megtartottam. Önálló ember vagyok, és az is maradok. Ha te is önálló ember vagy, akkor nem törődsz mások pitiánerkedéseivel és elvárásaival.
2013. dec. 16. 14:48
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez a Te döntésed. Egyáltalán nem felháborító. Nem ezen fog múlni a házasságokatok sikere, hogy Te most felveszed vagy sem a párod nevét. :)
2013. dec. 16. 16:54
 16/16 anonim ***** válasza:
Tényleg ne foglalkozz velük...én sem vettem fel a férjem nevét. Egyrészt szeretem a nevem, és a férjem neve nem tetszik. :) Másrészt felesleges... járkálhatsz ezerrel az okmányirodába.
2013. dec. 17. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!