Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Megtartom a nevem, tényleg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megtartom a nevem, tényleg olyan felháborító?

Figyelt kérdés
Miután összeházasodtunk, ugyanúgy fognak hívni, ahogy eddig. A vőlegényem családja nem örül neki.
2013. dec. 16. 11:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%
Nem, ne foglakoz velük.
2013. dec. 16. 11:31
 2/16 anonim ***** válasza:
83%

Tehetnek egy szívességet...

Szerintem jól döntöttél! Kevesebb papír változik, a megszokott neved marad. Így is tudni fogják, hogy férjezett vagy, akivel 2-nél több szót váltasz.

2013. dec. 16. 11:34
 3/16 anonim válasza:
75%
Ugyan már, nem az. Önálló személyiség vagy, miért kéne valaki "utánfutójaként" neveztetned magadat. Persze ez csak arra vonatkozik, aki teljes mértékben így érzi. Nem akarok ezzel senkit megbántani. Gondolom, azok akik nem megszokásból veszik fel a férj nevét, talán az összetartozásukat akarják így kifejezni. Viszont szerintem a vőlegény családjának semmi joga nincs ezen a döntésen felháborodni. Mivel semmi közük nincs hozzá.
2013. dec. 16. 11:37
 4/16 anonim ***** válasza:
75%

Nézze a vőlegényed is, meg a családja is a jó oldalát.

Az összes papírodat, a személyidtől kezdve a lakcímkártyádon át a jogosítványodig bezárólag(akkor még nem szóltam a TAJ-kártyáról, útlevélről - amit csak akkor van értelme megcsináltatnod, ha rendszeresen jártok az Unión kívülre, külföldre nyaralni, vagy egyéb okból), szóval egy halom iratot kellene újra elkészíttetni, ami egy rakás pénzbe kerülne, mivel egyetlen iratot se készítenek el ingyen. Ezt a pénzt lehet akár a nászútra fordítani(ha mindenetek megvan a plazmatévétől az olajfritőzig), vagy lehet valami értékes, időtálló műszaki cikkre fordítani, vagy befektetni valami értelmes dologba...

2013. dec. 16. 11:41
 5/16 anonim ***** válasza:
1%
Úgy tudom akkor is le kell cserélni ha nem változik a neve. Amúgy én sem fogom felvenni a leendő férjem nevét.
2013. dec. 16. 11:47
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is megtartottam a nevem. Nem tudtam volna más néven bemutatkozni, mint eddig.

Egyáltalán nem felháborító, nem ezen múlik a boldogságotok. Ha szeretnéd az eddigi nevedet használni, akkor ne hagyd magad befolyásolni. Mindenki használja úgy a nevét ahogy szeretné. Ezt a családnak tiszteletben kell tartani!

2013. dec. 16. 11:47
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
5-ös! Semmit nem kell lecserélni ha nem változik a neve.
2013. dec. 16. 11:48
 8/16 anonim ***** válasza:
15%
de a személyit le kell cserélni, hogy a leánykori név rovatba is beírják ugyanazt a nevet :)
2013. dec. 16. 11:50
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ebbe senkinek semmi joga beleszólni. Volt egy ismerősöm, ahol szintén felháborodott az egyik család, hogy nem veszi fel a feleség a férj nevét, de a házaspár csak viccet csinált belőle: azt mondták az elégedetlenkedőknek, hogy úgy döntöttek, a férj fogja a feleség nevét felvenni.
2013. dec. 16. 11:50
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 10 évvel ezelőtt azon háborgott kedves anyós és a családja hogy miért nem veszem fel a teljes nevét a férjemnek, közöltem mert úgy nem tetszik, végig gondoltam az összes variációt és amellett döntöttem amivel együtt tudok élni. Ennyi. Ne foglalkozz azzal hogy ki mit gondol, lehet attól tartanak hogy nem tervezed tartósnak a házasságotokat.
2013. dec. 16. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!