Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi az érték a hűség, vagy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az érték a hűség, vagy a szabadság?

Figyelt kérdés

Olyan társadalomban élünk, ami hivatalosan monogám, gyakorlatilag meg poligám.

A lakosság több mint 50%-a csalta már meg a társát.

Lehetne úgy h akit választunk csak azzal vagyunk mindig. Vagy úgy h nem választunk senkit, de akkor csak a kalandok.

Vagy lehetne az, h amikor váltani szeretnénk akkor lezárjuk a kapcsolatot és utána kezdünk újba.

Mégse ez a legtöbbször megfigyelhető!

Ha viszont "mindenki" azt választja h társat tart, de megcsalja, akkor ez a legjobb verzió nem?

Csak egy a lényeg h ki ne derüljön.

Akkor megmarad az állandóság, biztonság, meg a változatosság is.

Mondhatnánk h az emberek miért nem élnek nyitott kapcsolatban, h felvállalnák, h ők igenis vágynak a változatosságra, az új emberre. (és itt most nem nagy habzsolásra gondolok, csak ritkább esetekre)

Ha házasságban élsz akkor a család gyerek vagyon érték, viszont akkor el kell fojtani a vágyadat az új partner iránt. Vagyis hazudsz magadnak!

Ha önálló életet élsz kötöttségek nélkül, váltogatod a partnereidet, akkor rosszul érzed magad amiatt h nem tudsz státuszt felmutatni: házasság család, gyerekek.

Melyik életmód a boldogabb?

Szerintem attól függ mit tekintünk értéknek.

Ha a szabadságot, akkor a függetlenség.

Ha az elért javakat akkor a hűség.

Az a furcsa nekem, h nem tudom mióta van fent az emberi faj, de még mindig nem tudott olyan párkapcsolati formát létrehozni ahol színjáték, nélkül önmaga mellett, meg boldog lehet.

2013. dec. 6. 01:48
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Látom borzolta a téma a kedélyeket, mit ez ált lenni szokott.

Néhány dolog:

Én nem mondtam, h mindenkire igaz h ha házasságban él akkor vágyik új partnerre.

A megcsalást sem úgy értem h fűvel fával gyakran.

És nem arról a megcsalásról beszélek amikor azért mész félre mert vmit nem kapsz meg.

Arról beszélek amikor jó a kapcsolat de az újdonság varázsa miatt mész bele új kapcsolatokba, nyilán ezért nem zárják le sokan az előzőt.

És ha a lakosság nagyrésze megcsalja az állandó partnerét, akkor felmerül bennem az a dolog h a monogámia nem természetes dolog az emberi lényeknek, oké vannak akik kivétekek." De túl nagy arányt mutat ez a tartsunk egy másikat titokban"

És senki felett nem akarok ítélkezni, csak azt látom, h sok a képmutatás a társadalmunkban, és nem boldogok az emberek, és még nem találtak fel olyan együttélési formát ami kielégíti a 3 igényt: függetlenség, állandóság, meg az a tudat h csak én létezhetek vagyok a legjobb a másiknak!

Akik nem vágynak másra, és boldogok a párjukkal, azok lehet h még a kapcsolat elején vannak. De hosszú évek után lehet h felébred egy érzés bennük h mi lenne ha megismerkednének egy másik személlyel, és itt nem feltétlen a szexen van a hangsúj, hanem az újdonságon.

Nehéz elkpzelni, h sok vkiben ez nem fordul meg mert annyira fontos nekik a biztonság, meg a kényelem.

Szerintem attól még szerethetsz vkit h másba is beleszeretsz.

És ha sokan tudnák h egy egyber sokhoz passzol, vagy vannak értékeik másoknak is, akkor nem lennének ennyien felháborodva azon h hű hogy lehet kíváncsi vki a párján kívül másra is.

2013. dec. 7. 15:45
 22/22 anonim ***** válasza:

nagyon érdekes kérdés. értem hogy mire gondolsz, mert már átéltem ilyet.

nem a kapcsolatommal volt a baj, hanem velem. újdonságra vágytam, belementem egy viszonyba. idővel rájöttem, hogy nem vezet sehova, és kiléptem belőle.

a társam előtt nem maradt titokban a dolog, mert annyira megváltoztatott az a kis megbolondulás, hogy csak a vak nem látta hogy mi a helyzet.

megbeszéltük, túlléptünk rajta, persze nyomott hagyott a kapcsolatunkban, de végső soron megerősítette.

beláttam, hogy az ilyen kalandok vége csak a nagy üresség, mert amilyen intenzíven lángolnak, olyan hamar el is égnek.

szerintem nem attól lesz valaki értékes ember ha családja van, vagy ha hűséges a társához. persze ezek is hozzátesznek, de nem ez alapján ítélem meg a körülöttem levőket.

az a fontos, hogy hogy bánsz azokkal, akikkel kapcsolatba kerülsz. legyen az futó kaland, vagy házasság.

egy hűséges családapa is lehet komoly lelkiterrorista.

a legnagyobb dilemmát nekem az okozta, hogy nem tudtam eldönteni, hogy vajon ilyen csalfa személyiség vagyok, és ez az igazi énem, netán csak eltévedtem az élet sűrű sötét erdejében, és csupán egy választási lehetőség a jövőre nézve? sajnos van bennem egy erős hajlam a kilengésekre, de az önismeret és az önkontroll gyakorlása segít legyőzni a csábításokat. erőpróba, és nekem kell győznöm.

26N

2013. dec. 8. 03:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!