Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy változtassam meg a nevem házasság után? Így nem gáz?
S. Petrának hívnak.
A helyzet az, hogy nekem az X-né Y Petra nem tetszik. Sem az X Z-né.
Nekem leginkább az X-S Petra tetszik, de belegondolva, ezt nem lehet továbbvinni, csak a saját gyerekeimnek. Az ő gyerekeik már nem tudnák ilyen kötőjeles módszerrel használni a házassági nevüket.
A másik ami még tetszik, az a férj vezetéknevének felvétele, tehát X Petra. Viszont a párom testvérét is Petrának hívják. Ez így nem lenne gáz? Mit csinálnátok a helyemben?
2- es vagyok...
Tudom hogy hogyan lehet. Most mentem végig rajta...
Azért nem értettem a problémat.
De azt is tudom, hogy ha a feleség és a férj is kötőjeles, akkor a gyerekek csak kötőjelesek lehetnek.. A többi esetben ugye több választási lehetőség van
S
X
S-X
X-S
Ugye ezt a gyekek születésekor még lehe valtoztatni, ha mégis máskép döntenének, mint amikor az anyakönyvbe házasságkor beírták.
Én nem lennék semmilyen -né az tuti :)
A párom vezetéknevét venném fel, a kötőjeles megoldás nálam nem játszik mert nem hangzik jól úgy :)
27N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!