Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mégis mit lehet kezdeni egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mégis mit lehet kezdeni egy alkoholista férjjel?

Figyelt kérdés
..aki nem hajlandó beismerni ,hogy az? Tudom ,hogy az a könnyebb ,hogy elválok ,de segíteni akarok neki..nem véletlenül mentem hozzá. Viszont már nagyon idegesít ,hogy hülyének néz..esküdözik ,hogy nem iszik vodkát már régóta csak sört ( bár azt is napi 4-5 dobozzal ). Ehhez képest hetente találok eldugva (!) üres vagy félig üres vodkás üvegeket és ha kérdőre vonom azt mondja ,hogy régi. Mit tudok tenni? Kérlek Titeket ne tanácsoljátok ,hogy váljak el, mert nem fogok, segíteni akarok rajta. Persze hosszú távon nyilván nem fogok vele maradni ha ez lesz és gyereket sem szülök neki..volt már valaki ilyen helyzetben? Mármint hogy segíteni akart, mert semmi baj nincs vele- nem erőszakos, nem bunkó..épp ellenkezőleg!
2013. nov. 27. 21:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ha valóban segíteni akarsz rajta, akkor igyekszel elcibálni egy párterápiába, ahol természetesen rád is szükség van. Más út nincsen.
2013. nov. 28. 07:35
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 12 évem ment rá, hogy egy alkoholistát próbáljak jobb útra téríteni. Végül inkább elhagyott egy olyan nőért aki partner az iszákosságában. Azt írod még nem erőszakos, nem bunkó, sajnos erre azt kell mondjam, hogy még lehet az, mert az alkohol szépen lassan deformálja a személyiségüket, agyilag leépülnek, emellett természetesen fizikailag is. Sosem lesz megbízható társad, egyetlen célja az lesz, hogy ihasson még akkor is, ha az utolsó fillérből teszi ezt. Gyereket szeretnél, de most komolyan, mit vársz ettől az embertől? Szerintem többet segítesz, ha magára hagyod, akkor talán szembesül a problémájával és tesz ellene. Azon nem lehet segíteni aki nem akarja, neki magának kell kimásznia a gödörből.
2013. nov. 28. 08:07
 13/17 anonim ***** válasza:
81%
Nem fog megváltozni soha. Az alkoholt mindig jobban fogja szeretni mint téged. Ha meg még gyereket is szülsz neki, jó nagy hülye vagy.
2013. nov. 28. 08:26
 14/17 anonim ***** válasza:
46%
Csak hogy vmi egyebet is írjak, mint az összes eddigi válaszoló. Kétféle alkoholista létezik. Az egyik típus, aki csak rombolja saját magát meg a környezetét. De létezik a "funkcionáló" típus is. Több ilyet ismerek. Most ezzel nem felmenteni akarom a férjedet, mert ez is probléma. Az apukám is ilyen. Soha nem bántott senkit, egy hangos szava sincs, nem került adósságba sose emiatt, az életminősége szempontjából teljesen mindegy, hogy megissza-e a napi adagját vagy sem... Huszonéves koruk óta így élnek. Testileg-szellemileg sok fiatalnál fittebb. És a mai napig megiszik több-kevesebb sört és pálinkát minden nap. Rengeteg hozzá hasonló ember van, akiről meg nem mondanád, hogy ugyanezt csinálja, mert végzi a dolgát, eltartja a családját, keres, nem balhézik, és normálisabb életet él, mint sok olyan, aki egyáltalán nem iszik. Gondoltam érdemes megjegyezni, hogy nem feltétlenül az elkerülhetetlen lecsúszás az egyetlen út. De ez csak és kizárólag az adott emberen múlik! Hogy talál-e más értelmet is az életének az iváson kívül. A párom szüleinek például nem sikerült, meg is haltak nagyon fiatalon, alig 40 évesen. Mindenesetre a zugivást én nem tartom biztató dolognak. Meg azt sem, hogy tagad. Ezért biztos 0% leszek, de 4-5 sör még nem a világ vége. Ha minden nap felfalna egy szatyor csokit meg chipset, azzal előrébb volnátok? Szerintem nem, sőt... Hangsúlyozom, én is elítélem azokat, akik úgy léteznek, hogy minden gondolatuk és tettük a pia körül forog, de az alkoholizmusnak más formái is vannak. Mert bizony már az is alkesz hivatalosan, aki minden nap fogyaszt alkoholt. Eszerint az északi országok nagy része, az olaszok is :D
2013. nov. 28. 08:54
 15/17 sanci1983 válasza:
55%

Derítsd ki, hogy miért van szüksége az alkoholra.

Vagyis akkora mennyiségre miért van szüksége?

Ne a kialakult helyzettel foglalkozz, hanem a gyökereknél kezd szerintem.

Valami okának kell, hogy legyen, hogy sokat iszik. Emberek milliárdjai iszik akár napi rendszerességgel is alkoholt, mondjuk vacsi után egy pohár bort, sört, akármit.

Az oké, hogy az alkoholizmus betegség. De pszichés eredetű, tehát gyógyítható.

2013. nov. 30. 08:17
 16/17 anonim ***** válasza:
76%

Bocs az offért, azért írok leginkább, mert szeretném megtartani a 9.és 10-es Kedves Válaszoló kommentjét.

Még hozzáfűzném, hogy egy alkoholista soha az életben nem lesz normális, tiszta ember. Még az utolsó utáni pillanatban adtam be a válópert és szálltam ki egy pokolból, és most végre nyugalomban telnek a napjaim a 4 éves kisfiúnkkal.

2013. dec. 7. 21:51
 17/17 anonim ***** válasza:
49%

Nagyon egyszerű:

Mikor be van nyomva mint a rajzszög, (értsd: nem tud magáról, mozgásképtelen), egy vascsővel úgy el kell verni hogy minimum 6 hónap intenzív kórházi ellátásra szoruljon, majd miután már "észhez tért" a kórházban, megkérdezni tőle hogy: na, iszol e még? Garantáltan leszokna!

Faterom is egy alkesz, szerencsére elváltak már jó régen, nem is tartom vele a kapcsolatot, viszont tervbe van véve, ha egyszer összefutok vele akkor meglakol a régen, velünk szemben elkövetett "bűncselekményeiért"

Tehát kedves Kérdező, ezt másképpen nem lehet sajnos megoldani. Vagy elválsz irgalmatlan sebességgel, vagy a fent vázolt módszer...

2013. dec. 8. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!