Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek elvárás volt a társatok felől, hogy min.1 diplomája legyen?
Pl. ismerkedésnél mennyire néztétek, hogy mûvelt legyen a leendõ társatok? Volt olyan hogy azért szakítottál meg egy kapcsolatot mert a másik fél nem volt veled olyan szintû értelmi beállítottságon, mint te?
A másik oldal: vannak itt olyan házaspárok, akik túl tudtak lépni ezen a szinten, s nagyon eltérõ végzettséggel kötöttek házasságot? S boldog kapcsolatban élnek?
Tegyük fel, hogy a férj van magasabb szinten.
Privátot is szívesen olvasok!
Köszönöm!
Egyáltalán nem elvárás. Párom építőiparban dolgozik, én még tanulok, illetve a lányunkkal vagyok. De soha nem azt néztem egy férfiban, hogy van-e diplomája vagy nincs, az illető személyisége sokkal jobban érdekel. Ismerek olyan diplomást aki lehet, hogy a szakmájában jó, de az intelligenciája olyan, hogy némelyik csöves is különbül viselkedik nála, és tanár az illető. Szóval a diploma és a z intelligencia, értelmi színvonal szerintem nem függ össze, mert attól még lehet valaki művelt, kulturált, hogy nincs róla papírja.
21N
Pl. ismerkedésnél mennyire néztétek, hogy mûvelt legyen a leendõ társatok?
Igen irodalomban zenében jártas utazni vágyó társat kerestem.
A diploma azért fontos,mert szerencse akár kapcsolatok is kellenek bizonyos diploma megszerzéséhez.
Volt olyan hogy azért szakítottál meg egy kapcsolatot mert a másik fél nem volt veled olyan szintû értelmi beállítottságon, mint te?
Igen, autószerelő udvarlóm volt, lusta, kicsit butus én gimnazista voltam és idegesített, hogy még összeadni sem tud.
A másik oldal: vannak itt olyan házaspárok, akik túl tudtak lépni ezen a szinten, s nagyon eltérõ végzettséggel kötöttek házasságot? S boldog kapcsolatban élnek?
Nem ismerek ilyet, az egyik tűri a másik ostobaságát tanulatlanságát.
Tegyük fel, hogy a férj van magasabb szinten. Általábankisebb gond, a nőtől az anya szerepet várják el.
sok előzmény után (köztük több többdiplomás, elől-hátul doktor (2 PhD-vel), egyetemen tanár, stb... ) a férjem estin érettségizett, levelezőn szerzettdiplomát, hobbi-szakot végzett, és fizikai munkát végez, szakmunkásbizonyítvánnyal, több verset ismer, mint én a bölcsészidiplomáimmal, nincs nyelvvizsgéja, mert akkor még nem kellett, de ha a helyzet kívánja, könnyen tanul.
teljesen jól megvagyunk.
szóval nem a formasá számít, hanem az egyedi esetek.
Az Az utolsó hozzászólás érdekes.
Sok szakmunkást ismerek, de őszintén, ha egész nap hegeszt, ablakot cserél, fest, mégis mikor művelődik?
Hazamegy fáradt a zajtól, festékszagtól kába, majd leszakad a lába, össze van fagyva télen, nyáron ki van száradva.
Bocs, de mégis mikor művelődik és ezek után még van kedve irodalomról zenéről csevegni és szavalni.
Azok a szakmunkások akikről írtok milliomosok is egyben? A legtöbb szakmunkás, akikkel én találkoztam csak este 8 körül megy haza hulla fáradtan. Vicc, hogy még nekiáll olvasni?
Az intelligencia szót is utálom, mérhetetlen kategória, viszont a lexikális tudás mérhető, régen ez mérte a műveltséget is.
Egy festő v. egy lakatos stb. mégis mikor ér rá magolni?
Szerintem ne legyen elvárásaid, se neked se neki!
Illetve annyi legyen : Szeresen, ne csaljon meg, tisztességes legyen, tisztességes munkája legyen ha kell eltartson ki álljon meletted és más nőre/férfira ne nézen !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!